Zakoni i propisi - Pravni savjeti 101 13.12.1995 Ispravak pravilnika o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

OBJAVE

Nakon usporedbe s izvornim tekstom utvrđene su greške u Pravilniku o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, objavljenom u "Narodnim novinama" broj 57/95 od 8. kolovoza 1995. godine, te se daje

ISPRAVAK

PRAVILNIKA O RAZVRSTAVANJU, MINIMALNIM UVJETIMA I KATEGORIZACIJI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

U članku 18. stavku 1. iza riječi "se" treba stajati riječ "gostu".

U članku 21. stavku 2. umjesto riječi "stambenog objekta (zgrade ili stana u stambenom objektu) zgradi ili obiteljskoj kući." trebaju stajati riječi "stambenog objekta (zgrade ili stana u stambenom objektu)".

U članku 26. stavku 4. umjesto riječi "konzumacijskih" treba stajati riječ "konzumnih".

U đlanku 29. stavku 2. umjesto riječi "konzumacijski" treba stajati riječ "konzumni".

U članku 37. stavku 3. umjesto riječi "baru" treba stajati riječ "klubu".

U članku 37. stavku 4. umjesto riječi "bar" treba stajati riječ "klub".

U članku 67. stavku 3. umjesto riječi "saloon" treba stajati riječ "salon".

U članku 68. stavku 3. iza riječi "ogledalo" trebaju stajati riječi "polica za odlaganje stvari";

U članku 69. stavku 3. umjesto riječi "iznositi najmanje 1,20 m2" trebaju stajati riječi "iznositi 1,20 m2".

U članku 76. stavku 1. umjesto brojke "64" treba stajati brojka "68".

U članku 78. stavku 2. umjesto riječi "umivaonika" treba stajati riječ "zahoda".

U članku 78. stavku 3. umjesto riječi "umivaonika" treba stajati riječ "zahoda", a umjesto brojki " 1:1" trebaju stajati brojke " 1:0,3".

U članku 81. stavku 2. umjesto riječi "priručne prostore" trebaju stajati riječi "priručni prostor".

U članku 88. stavku 4. iza riječi "ili" trebaju stajati riječi "jednodjelno korito ili".

U članku 88. stavku 5. iza riječi "ili" trebaju stajati riječi "jednodjelno korito ili".

U članku 89. stavku 3. umjesto riječi "koje" treba stajati riječ "koji".

U članku 93. stavku 1. umjesto riječi "kupaonica" trebaju stajati riječi "tuš kupaonica".

U članku 93. stavku 4. umjesto riječi "kupaonicu" trebaju stajati riječi "tuš kupaonicu".

U članku 93. stavku 5. umjesto riječi ""kupaonicu"" trebaju stajati riječi ""tu kupaonicu"".

U članku 94. umjesto riječi "stana" treba stajati riječ "stanu".

U članku 97. stavku 1. umjesto riječi "organizacije" treba stajati riječ "ustanove".

U članku 97. stavku 2. umjesto riječi "organizacije" treba stajati riječ "ustanove".

U prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, točki 3. umjesto riječi "PTT-a" treba stajati riječ "HPT-a".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u naslovu točke 4. umjesto riječi " Bar (aperitiv bar)" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 4. umjesto riječi "Bar" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 10. umjesto riječi "aperitiv" treba stajati riječ "caffe".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 10. umjesto riječi "apartmanima" treba stajati riječ "apartmanu".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 21. u retku 7. i 8. umjesto brojke "1,60" treba stajati brojka "1,70".

U Prilogu I. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 22. u retku 8. umjesto brojke " 1,60" treba stajati brojka " 1,70".

U Prilogu I.Elementi i mjerila za kategorizaciju hotela i motela, u poglavlju II. Usluge, u naslovu točke 9. umjesto riječi "bara (aperitiv bar, šank, točionik)" trebaju stajati riječi "caffe bara".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, točki 3. umjesto riječi "PTT-a" treba stajati riječ "HPT-a".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u naslovu točke 4. umjesto riječi "Bar (aperitiv bar)" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 4. umjesto riječi "Bar" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 10. umjesto riječi "aperitivi" treba stajati riječ "caffe".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju apazthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 24., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 19. stupcu 6 umjesto brojke "30,5" treba stajati brojka "40,0".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizacijn aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 24., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 27. stupcu 6 umjesto brojke "10,0" treba stajati brojka "12,0".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju I. Uređenje i oprema, iza točke 25. "Uređenje i oprema apartmana" umjesto brojeva točaka "24", "25", "26", "27", "28", "29" i "30" trebaju stajati brojevi točaka "26", "27", "28", "29", "30", "31" i "32".

U Prilogu II. Elementi i mjerila za kategorizaciju aparthotela, u poglavlju II. Usluge, u naslovu točke 9. umjesto riječi "bara (aperitiv bar, šank, točionik)" trebaju stajati riječi "caffe bara".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategoazaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, točki 3. umjesto riječi "PTT-a" treba stajati riječ "HPT-a".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u naslovu točke 4. umjesto riječi "Bar (aperitiv bar)" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 4. umjesto riječi "Bar" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, točki 10. umjesto riječi "aperitiv" treba stajati riječ " caffe".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 28. retku 7. i 8. umjesto brojke "1,60" treba stajati brojka "1,70".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 29. retku 8. umjesto brojke "1,60" treba stajati brojka " 1,70".

U Prilogu III. Elementi i mjerila za kategorizaciju hotelskog naselja i apartmanskog naselja, u poglavlju II. Usluge, u naslovu točke 9. umjesto riječi "bara (aperitiv bar, šank, točionik)" trebaju stajati riječi "caffe bara".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlju I. Uređenje i oprema, točki 3. umjesto riječi "PTT-a" treba stajati riječ "HPT-a".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u naslovu točke 4. umjesto riječi "Bar (aperitiv bar)" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 4, umjesto riječi "Bar" trebaju stajati riječi "Caffe-bar".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlja I. Uređenje i oprema, točki 10. umjesto riječi "aperitiv" treba stajati riječ "caffe".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 25. retku 12. umjesto riječi "hotelskoj" treba stajati riječ "pansionskoj".

U Prilogu IV. Elementi i mjerila za kategorizaciju pansiona, u poglavlju II. Usluge, u naslovu točke 8. umjesto riječi "bara (aperitiv bar, šank, točionik)" trebaju stajati riječi "caffe bara".

U Prilogu V. Elementi i mjerila za kategorizaciju kampa, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 14. u podtočki d) "Tuš kupaonice" retku 39. i 40. umjesto brojke "1,60" treba stajati brojka " 1,70".

U Prilogu VI. Elementi i mjerila za kategorizaciju apartmana, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 14., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 19. stupcu 6 umjesto brojke "30,5" treba stajati brojka "40,0".

U Prilogu VI. Elementi i mjerila za kategorizaciju apartmana, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 14., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 27. stupcu 6 umjesto brojke "10,0" treba stajati brojka "12,0".

U Prilogu VII. Elementi i mjerila za kategorizaciju kuće za odmor, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 13., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 18. stupcu 6 umjesto brojke "30,5" treba stajati brojka "40,0".

U Prilogu VII. Elementi i mjerila za kategorizaciju kuće za odmor, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 13., u podtočki b) "apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak", u retku 25. stupcu 6 umjesto brojke "10,0" treba stajati brojka "12,0".

U Prilogu VII. Elementi i mjerila za kategorizaciju kuće za odmor, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 14., u naslovu podtočke f) umjesto riječi "stepeništa" treba stajati riječ "stubišta".

U Prilogu VIII. Elementi i mjerila za kategorizaciju sobe za iznajmljivanje, u poglavlju I. Uređenje i oprema, u točki 11. u podtočki b) "Kupaonice" retku 2. i 3. umjesto brojke "1,60" treba stajati brojka "1,70".

Klasa: 011-01/95-01/10

Urbroj : 529-03-95-01

Zagreb, 28. studenog 1995.

Ministar

mr. Niko Bulić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranica za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave za Vaše web stranice.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice po povoljnim cijenama.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     



Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>