Zakoni i propisi - Pravni savjeti 92 17.11.1995 Pravilnik o izmjeni pravilnika o primjeni zakona o porezu na promet proizvoda i usluga
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Na temelju članka 55. Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga ("Narodne novine", broj 95/94 i 34/95), ministar financija donosi

PRAVILNIK

O IZMJENI PRAVILNIKA O PRIMJENI ZAKONA O POREZU NA PROMET PROIZVODA I USLUGA

Članak 1.

U Pravilniku o primjeni Zakona o porezu na promet proizvoda i usluga ("Narodne novine", broj 1/95.) članak 58. mijenja se i glasi:

"Članak 58.

(1) Porezni obveznici koji su obvezni gotovinski promet evidentirati preko registar - blagajne mogu do 31. prosinca 1996. godine promet evidentirati preko postojećih registar-blagajni, s time da isječci vrpce registar-blagajne moraju sadržavati najmanje ove podatke:

1. broj isječka vrpce,

2. datum i mjesto prodaje proizvoda odnosno obavljanja usluge,

3. naziv prodavatelja i oznaku prodajnog mjesta (broj prodajnog mjesta, poslovnog prostora, prodavaonice i sl.),

4. ukupno naplaćeni iznos s porezom na promet.

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, porezni obveznik koji ne osigurava na isječku registarske vrpce navedene podatke može umjesto preko registar-blagajne, promet evidentirati izdavanjem računa odnosno paragon-blokova, ako su u njima sadržani najmanje podaci iz stavka 1. ovoga članka.

(3) Isječci vrpce registar-blagajne s danom 1. siječnja 1997. godine moraju najmanje sadržavati podatke propisane u čl. 15. st. 6, Zakona o porezu na dodanu vrijednost ("Narodne novine", broj 47/95)."

Članak 2.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 410-19/94-01/766

Urbroj: 513-07/94-1

Zagreb, 30. listopada 1995.

Ministar financija

Božo Prka, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.