Zakoni i propisi - Pravni savjeti 87 26.10.1995 Odluka o sanaciji određenih poduzeća
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina: Na temelju članaka 2. i 3. Zakona o sanaciji poduzeća ("Narodne novine", broj 56/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. listopada 1995. godine donijela

ODLUKU

O SANACIJI ODREĐENIH PODUZEĆA

I.

Otvara se postupak sanacije poduzeča 1. "Dalmatinka", d.d., Sinj

2. "Pazinka" d.d., Pazin

II.

U Vjerovničko vijeće za "Dalmatinku" d.d. Sinj imenuju

se:

1. Ivana Halle, koordinator sanacije

2. Stanko Maleš, predstavnik "Splitske banke" d.d., Split 3. Nenad Tecilazić, predstavnik "Privredne banke" d.d., Zagreb

4. Kažimir Varda, predstavnik Državnog ravnateljstva za robne zalihe

5. Ante Curković, predstavnik Hrvatske elektroprivrede d.d. U Vjerovničko vijeće za "Pazinku" d.d., Pazin imenuju se: 1. Ivana Halle, koordinator sanacije

2. Nikola Carević, predstavnik "Riječke banke" d.d., Rijeka

3. Klaudio Belušić, predstavnik "Buje export" d.d., Buje 4. Marina Golub, predstavnik "Privredne banke" d.d., Zagreb

5. Ante Curković, predstavnik Hrvatske elektcoprivrede d.d. 6. Kažimir Varda, pcedstavnik Državnog ravnateljstva za robne zalihe

III.

Koordinator sanacije je duian sazvati vjerovničko vijeće najkasnije u roku 5 dana od dana objavljivanja ove Odluke.

IV.

Vjerovničko vijeće donijet će akt o svom radu i načinu odlučivanja.

Koordinator sanacije može osporiti provedbu pojedine odluke vjerovniđkog vijeća o čemu je dužan odmah obavijestiti radnu grupu iz članka 11. Zakona o sanaciji odredenih poduzeća ("Narodne novine", broj 56/95).

V.

Vjerovnici čiji su predstavnici imenovani u vjerovničko vijeće odredenog poduzeća zamijenit će svoja dospjela nesporna potraživanja za dionice tog poduzeća koje su u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Ostali vjerovnici poduzeća će u pogledu zamjene svojih potraživanja za dionice poduzeća, postupati prema odluci vjerovničkog vijeća.

Pod dospjelim potraživanjima u smislu ove Odluke razumijevaju se potraživanja dospjela do dakka stupanja na snagu ove Odluke.

VI.

Po okončanju postupka zamjene dionica, formirat će se organi upravljanja poduzećem u skladu s novom vlasničkom struktucom, a prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

VII.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim" novinama.

Klasa: 423-04/95-01/02

Urbroj: 5030105-95-6

Zagreb, 25. listopada 1995.

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.