Zakoni i propisi - Pravni savjeti 74 28.09.1995 Obvezatne upute broj VII. izbor zastupnika koje biraju prognanici
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

IZBORNA KOMISIJA REPUBLIKE HRVATSKE

Na osnovi članka 31. stavka 1. točke 2. Zakona o izboru zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 22/92, 27/92, 1/93, 68/95) Izborna komisija Republike Hrvatske propisuje

OBVEZATNE UPUTE

BROJ VII. IZBOR ZASTUPNIKA KOJE BIRAJU PROGNANICI

Izborna komisija Republike Hrvatske će u dogovoru s Uredom za prognanike i povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za određeno područje odrediti sjedišta onih izbornih komisija izbornih jedinica za izbor zastupnika u Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: izborne komisije) koje neće moći obavljati rad u područjima i mjestima za koje su određene.

Nadležne izborne komisije odredit će biračka mjesta i za njih imenovati biračke odbore za prognanike sa svog područja, vodeći računa o tome gdje se nalaze veće skupine prognanika kao i o ravnomjernom teritorijalnom rasporedu biračkih mjesta.

Prognanici će na izborima dana 29. listopada 1995. godine glasovati za zastupnika i njegova zamjenika u Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske one izborne jedinice u kojoj imaju prebivalište, a ne za zastupnika izborne jedinice na području koje se nalazi biračko mjesto na kojem će glasovati.

Klasa: 013-01/95-01/01,

Urbroj : 56605-95-31

Zagreb, 26. rujna 1995.

Predsjednik

dr. Krunislav Olujić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.