Zakoni i propisi - Pravni savjeti 66 15.09.1995 Odluka o imenovanju predsjednika i zamjenika predsjednika Izborne komisije Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Na osnovi članka 21. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske i članka 30. Zakona o izborima zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 22/1992), Ustavni sud Republike Hrvatske na sjednici odrianoj dana 6. rujna 1995. godine donio je

ODLUKU

IMENOVANJU PREDSJEDNIKA I ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA IZBORNE KOMISIJE REPUBLIKE HRVATSKE

I.

Dr. KRUNISLAV OLUJIĆ, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, imenuje se za predsjednika Izborne komisije Republike Hrvatske.

II.

JAKOB MILETIĆ, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, imenuje se za zamjenika predsjednika Izborne komisije Republike Hrvatske.

Broj: Su-106/1995-5

Zagreb, 6. rujna 1995.

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik

Jadranko Crnić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.