Zakoni i propisi - Pravni savjeti 64 08.09.1995 Naredba o visini zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 36/95), ministar poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra gospodarstva, donosi

NAREDBU

O VISINI ZAŠTITNE PRISTOJBE PRI UVOZU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA

Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedinici mjere iznosi:

_______________________________________________________________________

Tarifni broj Tarifna Iznos zaštitne

Carinske oznaka Imenovanje robe Jedinica mjere pristojbe

tarife u kunama

_______________________________________________________________________

1 2 3 4 5

_______________________________________________________________________

01.02 Žive životinje, vrste goveda

_______________________________________________________________________

0102.90 - Ostalo

0102.901 - - - bikovi kg 3.85

0102.902 - - - volovi kg 3.85

0102.903 - - - krave kg 3.85

0102.904 - - - junad za tov (od 200 do 280 kg) kg 0.00

0102.905 - - - junad utovljena više od 280 do 450 kg kg 3.90

0102.906 - - - junad, ostala . kg 3.90

0102.907 - - - telad kg kg 0.00

0102.909 - - - ostalo kg 3.90

_______________________________________________________________________

01.03 Svinje, žive:

_______________________________________________________________________

0103.9 - Ostalo:

0103.91 - - mase manje od 50 kg

_______________________________________________________________________

0103.912 - - - mesnate za klanje kg 0.00

0103.913 - - - masne za klanje kg 0.00

0103.919 - - - ostalo kg 0.00

0103.92 - - mase 50 kg ili više:

0103.922 - - - mesnate za klanje kg 2.80

0103.923 - - - masne za klanje kg 2.80

0103.929 - - ostalo kg 2.80

_______________________________________________________________________

01.05 Domaća perad živa ( kokoši, patke, guske, pure i biserke):

_______________________________________________________________________

0105.1 - Mase do 185 g:

0105.11 - - pilići:

0105.119 - - - ostali

ex. teške linije za tov kom 1.65

ex. lake linije za uzgoj kom 2.75

0105.199 - - ostalo:

ex. purići za tov kg 5.60

0105.9 - Ostalo:

0105.91 - - kokoši:

0105.919 - - ostale

ex. pilenke do 18-tj. (LL) kom 12.25

ex. brojleri (TL) kg 4.10

ex. izlučene kokoši kg 2.05

0105.99 - - ostalo:

0105.999 - - - ostala

ex. pure tovne kg 8.15

______________________________________________________________________

02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:

______________________________________________________________________

0201.10 - Trupovi i polovice:

0201.101 - - - teleći kg 10.50

0201.102 - - - juneći kg 9.80

0201.103 - - - goveđi kg 9.80

0201.109 - - - ostali kg 9.80

0201.20 - Ostali komadi s kostima:

0201.201 - - - teleći kg 10.50

0201.202 - - - juneći:

ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80

ex. prednje četvrtine kg 8.40

ex. stražnje četvrtine kg 11.20

0201.203 - - - goveđi:

ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80

ex. prednje četvrtine kg 8.40

ex. stražnje četvrtine kg 11.20

0201.209 - - - ostalo kg 9.80

0201.30 - Bez kostiju:

0201.301 - - - teleće kg 11.20

0201.302 - - - juneće: kg 11.20

0201.303 - - - goveđe: kg 11.20

0201.309 - - - ostalo kg 11.20

______________________________________________________________________

Goveđe meso, smrznuto:

______________________________________________________________________

0202.10 - Trupovi i polovice:

0202.101 - - - teleći kg 6.70

0202.102 - - - juneći kg 6.10

0202.103 - - - goveđi kg 1.70

0202.109 - - - ostalo kg 5.55

0202.20 - Ostali komadi s kostima:

0202.201 - - - teleći kg 7.80

0202.201 - - juneći:

ex. kompenzirane četvrtine kg 6.65

ex. prednje četvrtine kg 6.65

ex. stražnje četvrtine kg 8.35

0202.203 - - - goveđi:

ex. kompenzirane četvrtine kg 1.65

ex. prednje četvrtine kg 1.10

ex. stražnje četvrtine kg 1.65

0202.209 - - - ostalo kg 5.55

0202.30 - Bez kostiju:

0202.301 - - - teleće kg 8.35

0202.302 - - - juneće: kg 8.35

0202.303 - - - goveđe: kg 1.80

0202.309 - - - ostalo kg 3.35

_______________________________________________________________________

02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto

_______________________________________________________________________

0203.1 - Svježe ili rashlađeno:

0203.11 - - trupovi i polovice kg 3.50

ex. ugljena, obezmašćena polovica kg 5.30

ex. polovica EU obrade kg 3.50

0203.12 - - butovi; lopatice i komadi od njih, s kostima

ex. but kg 4.95

ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe kg 4.25

ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe kg 3.90

0203.19 - - ostalo kg 3.00

ex. kare bez masnoće, svježe kg 4.95

ex. kare s kožom i masnoćom, svježe kg 4.25

0203.2 - Smrznuto:

0203.21 - - trupovi i polovice kg 2.80

0203.22 - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima

ex. but kg 4.25

ex. lopatice i vrat bez masnoće kg 2.80

ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 2.50

0203.29 - - ostalo

ex. slanina trbušna kg 2.80

ex. svinjski obresci kg 2.30

ex. kare bez masnoće i kože kg 3.50

ex. kare s kožom i masnoćom kg 2.90

______________________________________________________________________

02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradiiz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:

______________________________________________________________________

0207.10 - Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena

ex. brojleri kg 7.40

ex. kokoši kg 3.70

ex. pure kg 13.00

ex. patke kg 11.15

0207.2 - Perad, neisječena u komade, smrznuta:

ex. brojleri kg 7.40

0207.21 - - kokoši; domaće kg 1.50

0207.22 - - pure kg 10.40

0207.23 - - patke, guske i biserke kg 8.15

0207.3 - Perad isječena u komade i otpaci,

uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:

0207.39 - - ostalo

ex. brojleri kg 9.10

ex. brojleri file kg 18.60

ex.pure kg 12.25

ex. pure file kg 22.25

0207.4 - Perad isječena i otpaci, osim jetre, smrznuti:

______________________________________________________________________

0207.41 - - od domaćih kokoši

ex. brojleri kg 8.90

ex. brojleri file kg 14.85

0207.42 - - od pura kg 14.85

ex. pure file kg 18.60

0207.50 - - jetra peradi, smrznuta kg 7.40

______________________________________________________________________

02. 10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni u salamuri, sušeni ili dimljeni,

jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničkih proizvoda:

______________________________________________________________________

0210.1 - Svinjsko meso:

0210.11 - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima kg 11.15

0210.12 - - potrbušine i komadi od njih kg 7.80

0210.19 - - ostalo kg 7.80

______________________________________________________________________

04.01 Mlljeko vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećeta ili drugih tvari za zaslađivanje

______________________________________________________________________

0401.20 - S udjelom masti od 1% do 6% po masi

ex. pasterizirano mlijeko do 2 l l 1.10

ex. sterilizirano mlijeko do 2 l l 1.30

______________________________________________________________________

04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:

______________________________________________________________________

0402.10 - U prahu, granulama i drugim krutim kg 7.40

oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi:

0402.2 - U prahu, granulama i drugim krutim

oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi:

0402.21 - bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje kg 8.90

______________________________________________________________________

04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i

vrhnje, konentrirani ili nekoncentrirati, s udjelom dodanog šećera ili drugih tvari za

zaslađivanje, aromatizirani ili s dodanim voćem ili kakaom:

______________________________________________________________________

0403.10 - jogurt l 1.50

0403.90 - ostalo

ex. vrhnje iznad 12% masti l 2.40

______________________________________________________________________

4.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobivene od mlijeka:

______________________________________________________________________

0405.001 - - - svježi maslac kg 9.30

______________________________________________________________________

04.06 Sir i urda:

______________________________________________________________________

0406.10 - Svježi sir (uključujuči sir od surutke) nefermentirani i urda:

0406.101 - - svježi sir, nefermentirani kg 3.70

0406.30 - Sir topljeni, osim struganog ili u prahu kg 9.30

0406.90 - Sir ostali:

ex. polutvrdi kg 7.40

ex. tvrdi kg 9.30

______________________________________________________________________

04.07 0407. 00

Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana

______________________________________________________________________

0407.002 - - - kokošja jaja za priplod

ex. TL kom 1.10

ex. LL kom 1.30

0407.005 - - - kokošja jaja konzumna kom 0.40

______________________________________________________________________

04.08 Jaja peradi I ptičja jaja bez ljuski I žumanjci jaja, svježij, sušeni kuhani u vodi ili pari,

oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih

tvari za zaslađivanje:

______________________________________________________________________

0408.1 - Žumanjci:

0408.11 - - sušeni kg 14.85

0408.19 - - ostali kg 7.40

ex. smrznuti kg 7.40

0408.9 - ostalo:

0408.91 - - sušeno

ex. jaja u prahu kg 11.15

0408.99 - - ostalo

ex. melanž smrznuti kg 3.70

______________________________________________________________________

04.09 0409.00 Prirodni med:

______________________________________________________________________

0409.001 - - - u pakovanju od 25 kg kg 5.60

0409.009 - - - u ostalim pakovanima kg 5.60

______________________________________________________________________

07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni

______________________________________________________________________

0701.90 - ostali kg 0.50

______________________________________________________________________

07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i ostali lukovi: svježi ili rashlađeni:

______________________________________________________________________

0703.10 - Crveni luk i alma (mladi zeleni luk):

0703.109 - - - ostalo kg 0.00

______________________________________________________________________

07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno:

______________________________________________________________________

0704.90 - ostalo kg 0.00

______________________________________________________________________

07.05 Salata (Lactuca sativa)i cikronije ( Cichorium-spp ), svježe ili rashlađene

______________________________________________________________________

0705.11 - - glavičasta salata kg 2.00

______________________________________________________________________

07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš, rotkvica i slično

jestivo korjenasto povrće ili rashlađeno:

______________________________________________________________________

0706.10 - Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa) kg 0.00

______________________________________________________________________

07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni kg 1.70

______________________________________________________________________

07.08 Mahanasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno:

0708.10 - Grašak Pisum sativum kg 0.00

______________________________________________________________________

07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno

______________________________________________________________________

0709.90 - ostalo

ex. maslina kg 0.00

______________________________________________________________________

07.13 Sušeno mahunasto govrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

______________________________________________________________________

0713.31 - - Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili kg 0.00

Vigna radiata (L) Wilczek

0713.32 - - Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus ili vigna angularis) kg 0.00

0713.33 - - Grah obični (Phaseolus vulgaris) kg 0.00

0713.39 - - Ostali kg 0.00

______________________________________________________________________

08.05 Agrumi, svježi ili suhi:

______________________________________________________________________

0805.20 - mandarine (uključujući tangirske kg 0.00

sadsumad mandarine); hibridi agruma (klementina, vilkin i sl.)

______________________________________________________________________

08.06 Grožđe, svježe ili suho:

0806.10 - Svježe

ex. grožde za preradu vina kg 0.00

______________________________________________________________________

08.08 Jabuke, kruške dunje, svježe

______________________________________________________________________

0808.10 - jabuke kg 0.80

0808.20 - kruške i dunje kg 0.85

______________________________________________________________________

10.01 Pšenica i suražica:

______________________________________________________________________

1001.90 - Ostalo:

1001.901 - - - sjemenska pšenica kg 0.75

1001.902 - - ostala pšenica kg 0.75

______________________________________________________________________

10.03 1003.00 Ječam:

______________________________________________________________________

1003.002 - - pivarski kg 0.04

1003.003 - - - za stočnu hranu kg 0.00

______________________________________________________________________

10.05 Kukruz:

______________________________________________________________________

1005.90 - Ostali:

1005.901 - - bijeli kg 0.40

1005.902 - - žuti kg 0.40

______________________________________________________________________

11.01 1101.00

Brašno od pšenice ili suražice:

______________________________________________________________________

1101.001 - - pšenično kg 0.95

______________________________________________________________________

11.02 Brašno od žitarica, krupca i pelete:

______________________________________________________________________

1102.20 - Kukuruzno brašno kg 0.95

______________________________________________________________________

11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:

______________________________________________________________________

1103.1 - Prekrupa i krupica:

1103.11 - - pšenična kg 0.00

1103.13 - - kukuruzna kg 0.55

11.07 Slad, prženi ili neprženi:

1107.10 - Neprženi kg 0.40

______________________________________________________________________

12.01 1201.00 Soja u zrnu , uključujući lokmljenu ili drobljenu kg 0.00

______________________________________________________________________

12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili kg 0.40

drobljeno

______________________________________________________________________

12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno kg 0.40

______________________________________________________________________

15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenje,

prešanjem ili solventnom ekstrakcijom:

______________________________________________________________________

1501.002 - - - jestiva svinjska mast kg 1.90

______________________________________________________________________

15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćenja ili nepročišćenja,

ali kemijski nemodificirani:

______________________________________________________________________

1507.10 - Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez smole) kg 0.75

1507.90 - ostalo

ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20

ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60

______________________________________________________________________

15.09 Maslinovo ulje(dobiveno mehaničkim posupkom) i njegove frakcije, pročišćeni ili

nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:

______________________________________________________________________

1509.10 - Iz prvog prešanja l 2.60

1509.90 - Ostalo

ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25

ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 9.30

______________________________________________________________________

15.10 1510.00 Ostala Dobivena isključivo od maslije solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije

pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani, uključujući mješavine tih ulja ili

frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15. 09.

______________________________________________________________________

ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25

ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 3.70

______________________________________________________________________

15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranke i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili

nepročišćeni ali kemijski modificirani

512.1 - Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:

1512.11 - - sirovo ulje kg 0.75

1512.19 - - ostalo

ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20

ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60

______________________________________________________________________

15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski

modificirani:

______________________________________________________________________

1514.10 - Sirovo ulje:

1514.101 - - - od repice kg 0.75

1514.90 - Ostalo:

1514.901 - - od repice

ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20

ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60

______________________________________________________________________

15.15 Ostale biljne masti i uja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni ali

kemijski modificirani:

______________________________________________________________________

1515.90 - Ostalo l 9.30

______________________________________________________________________

15.16 Masti iulja životinjskog ili biljnog porijekla I njihove frakcije, djelomično ili potpuno

hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani ili eledinizirani, refinirani ili nerefinirani, ali

dalje nepripremljeni:

______________________________________________________________________

1516.20 - Biljne masti i ulja i njihove frakcije:

1516.209 - - - Ostalo l 9.30

______________________________________________________________________

15.17 Margarini, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili frakcija

različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti ili ulja injihovih

frakcija iz tar. br.

______________________________________________________________________

1517.10 - Margarin, isključujući tekući margarin

ex. industrijski kg 4.45

ex. stolni kg 4.45

ex. mazivi kg 7.40

1517.90 - ostalo

ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20

ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60

ex. biljna mast kg 4.45

16.01 1601.00 Kabasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničnih

jestivih proizvoda ili od krvi, složeni prehrambeni

proizvodi na bazi tih proizvoda:

______________________________________________________________________

1601.001 - - - trajni kg 9.30

1601.002 - - polutrajni kg 7.40

1601.009 - - ostalo kg 9.30

______________________________________________________________________

16.02 Ostali pripremljeni ili konzerirani proizvodi od mesa, drugih klaoničkih proizvoda ili od

krvi:

______________________________________________________________________

1602.10 - Homogenizirani proizvodi kg 11.15

1602.20 - Od jetre bilo koje životinje kg

1602.3 - Od peradi iz tar.br. 01.05:

1602.31 - - pureći:

ex. trajni kg 14.10

ex. polutrajni kg 14.85

ex. obareni kg 11.15

1602.39 - - ostalo:

ex. pileći polutrajni kg 12.25

ex. pileći obareni kg 10.05

1602.4 - Svinjski:

1602.41 - - šunke i odresci šunki kg 11.15

1602.42 - - lopatice i odresci lopatica kg 11.15

1602.49 - ostalo, uključujući mješavine kg 11.15

1602.50 - Goveđi kg 7.40

1602.90 - Ostalo, ukljućujući prerađevine od krvi kg 7.40

bilo kojih životinja

______________________________________________________________________

17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju:

______________________________________________________________________

1701.99 Ostalo:

1701.991 šećer od šećerne trske, rafinirani kg 1.90

1701.992 šećer od šećerne repe, rafinirani kg 1.90

______________________________________________________________________

17.04 Prizvodi od šećera ( uključujući bijelu čokoladu ) bez kakaa:

______________________________________________________________________

1704.10 - Žvakaće gume, uključujući i one presvučene šećerom kg 11.00

1704.90 - Ostalo

1704 901 Bomboni kg 7.50

______________________________________________________________________

18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao:

______________________________________________________________________

1806.3 - Ostalo u pločama ili šipkama:

1806.31 - - punjeni kg 11.15

1806.32 - - nepunjeni kg 13.00

1806.90 - Ostalo kg 11.15

ex. čokoladna jaja kg 0.40

______________________________________________________________________

19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugih tvarima) ili drgačije

pripremljena, kao što su špageri, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus,

pripremljeni ili napripremljeni:

______________________________________________________________________

1902.1 - Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugačije pripremljena:

1902.11 - - s dodatkom jaja kg 2.05

1902.19 - - ostala kg 2.05

______________________________________________________________________

19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez dodatka

kakaa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne rižin papir i sl.

proizvodi:

______________________________________________________________________

1905.30 - Slatki biskviti, vafli i oblatne kg 7.50

1905.90 - Ostalo kg 6.00

______________________________________________________________________

20.01 Povrće, voće I ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzercirani u octu ili octenoj

kiselini:

______________________________________________________________________

2001.10 - Krastavci i kornišoni kg 0.00

2001.90 - Ostalo:

2001.901 - - - paprika kg 0.00

2001.909 - - ostalo kg 0.00

______________________________________________________________________

20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzerirano na drugi način osim u octu i octenoj kiselini,

nesmrznuto:

______________________________________________________________________

2005.30 - Kiseli kupus kg 0.00

2005.70 - Masline kg 0.00

______________________________________________________________________

22.03 Pivo dobiveno od slada l 1.90

______________________________________________________________________

22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt

od grožđa osim mošta iz tar. br. 20.09:

2204.2 - Ostala vina; mošt od grožda s fermentacijom

zaustavljenom dodavanjem alkohola:

2204.21 - - u posudama od 2 litre:

22114.211 - - - stolno vino l 2.40

2204.212 - - - kvalitetno vino

ex. bijelo l 3.35

2204.219 - - - dezertno vino l 3.70

2204.29 - - ostalo:

2204.291 - - stolno vino l 2.25

2204.292 - - - kvalitetno vino:

ex. bijelo l 3.00

2204.299 - - - ostalo l 2.40

______________________________________________________________________

22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi i ostali

alkoholi, denaturirani, bilo koja jakosti:

______________________________________________________________________

2207.10 - Etilni alkohol alkoholne jakosti 80% obujma ili jači, nedenaturirani:

2207.109 - - - ostali l 1.20

______________________________________________________________________

22.08 Nedenaiunrani etilni alkohol, alkoholne jakostk manje od 80% obujma; rakije, likeri i

ostala alkoholna pića; složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića:

______________________________________________________________________

2208.10 - složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića l 1.05

______________________________________________________________________

23.04 2304.00 Uljne pogačice i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakcijom ulja od soje, nemljeveni,

mljeveni ili pelerizirani:

______________________________________________________________________

2304.001 - - - sojini kg 0.30

2304.009 - - - ostalo kg 0.30

______________________________________________________________________

23.06 Uljane pogače i ostali kruti sastojci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz

tar. br 23.04 i 23. 05, nemljeveni ili peletizirani:

______________________________________________________________________

2306.30 - od suncokretovog sjemena kg 0.00

2306.40 - od sjemena uljane repice kg 0.75

______________________________________________________________________

23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu:

______________________________________________________________________

2309.901 - - kompletne krmne smjese i kg 0.40

superkoncentrati za prehrani peradi, ribe i stoke

2309.902 - - - stočna hrana obogaćena melasom, kg 0.60

tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl.

2309.903 - - - premiksi kg 0.60

2309.909 - - - ostalo kg 0.60

______________________________________________________________________

24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci:

______________________________________________________________________

2401.10 - Duhan neižiljeni kg 0.00

2401.20 - Duhan djelomično ili potpuno ižiljen kg 0.00

2401.30 - Duhanski otpaci kg 0.00

______________________________________________________________________

35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati:

______________________________________________________________________

3502.10 - Albumin od jaja

ex. bjelanjak u prahu kg 14.85

ex. bjelanjak smrznuti kg 7.40

______________________________________________________________________


II.

Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 54/95).

III.

Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa:011-2/95-1/118

Urbroj: 525-01-95-1

Zagreb, 5. rujna 1995.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivica Gaži, dipl. inž., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.