Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 3. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih
i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 36/95), ministar
poljoprivrede i šumarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra gospodarstva,
donosi
Visina zaštitne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife po jedinici mjere iznosi:
_______________________________________________________________________
Tarifni broj Tarifna Iznos zaštitne
Carinske oznaka Imenovanje robe Jedinica mjere pristojbe
tarife u kunama
_______________________________________________________________________
1 2 3 4 5
_______________________________________________________________________
01.02 Žive životinje, vrste goveda
_______________________________________________________________________
0102.90 - Ostalo
0102.901 - - - bikovi kg 3.85
0102.902 - - - volovi kg 3.85
0102.903 - - - krave kg 3.85
0102.904 - - - junad za tov (od 200 do 280 kg) kg 0.00
0102.905 - - - junad utovljena više od 280 do 450 kg kg 3.90
0102.906 - - - junad, ostala . kg 3.90
0102.907 - - - telad kg kg 0.00
0102.909 - - - ostalo kg 3.90
_______________________________________________________________________
01.03 Svinje, žive:
_______________________________________________________________________
0103.9 - Ostalo:
0103.91 - - mase manje od 50 kg
_______________________________________________________________________
0103.912 - - - mesnate za klanje kg 0.00
0103.913 - - - masne za klanje kg 0.00
0103.919 - - - ostalo kg 0.00
0103.92 - - mase 50 kg ili više:
0103.922 - - - mesnate za klanje kg 2.80
0103.923 - - - masne za klanje kg 2.80
0103.929 - - ostalo kg 2.80
_______________________________________________________________________
01.05 Domaća perad živa ( kokoši, patke, guske, pure i biserke):
_______________________________________________________________________
0105.1 - Mase do 185 g:
0105.11 - - pilići:
0105.119 - - - ostali
ex. teške linije za tov kom 1.65
ex. lake linije za uzgoj kom 2.75
0105.199 - - ostalo:
ex. purići za tov kg 5.60
0105.9 - Ostalo:
0105.91 - - kokoši:
0105.919 - - ostale
ex. pilenke do 18-tj. (LL) kom 12.25
ex. brojleri (TL) kg 4.10
ex. izlučene kokoši kg 2.05
0105.99 - - ostalo:
0105.999 - - - ostala
ex. pure tovne kg 8.15
______________________________________________________________________
02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:
______________________________________________________________________
0201.10 - Trupovi i polovice:
0201.101 - - - teleći kg 10.50
0201.102 - - - juneći kg 9.80
0201.103 - - - goveđi kg 9.80
0201.109 - - - ostali kg 9.80
0201.20 - Ostali komadi s kostima:
0201.201 - - - teleći kg 10.50
0201.202 - - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80
ex. prednje četvrtine kg 8.40
ex. stražnje četvrtine kg 11.20
0201.203 - - - goveđi:
ex. kompenzirane četvrtine kg 9.80
ex. prednje četvrtine kg 8.40
ex. stražnje četvrtine kg 11.20
0201.209 - - - ostalo kg 9.80
0201.30 - Bez kostiju:
0201.301 - - - teleće kg 11.20
0201.302 - - - juneće: kg 11.20
0201.303 - - - goveđe: kg 11.20
0201.309 - - - ostalo kg 11.20
______________________________________________________________________
Goveđe meso, smrznuto:
______________________________________________________________________
0202.10 - Trupovi i polovice:
0202.101 - - - teleći kg 6.70
0202.102 - - - juneći kg 6.10
0202.103 - - - goveđi kg 1.70
0202.109 - - - ostalo kg 5.55
0202.20 - Ostali komadi s kostima:
0202.201 - - - teleći kg 7.80
0202.201 - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine kg 6.65
ex. prednje četvrtine kg 6.65
ex. stražnje četvrtine kg 8.35
0202.203 - - - goveđi:
ex. kompenzirane četvrtine kg 1.65
ex. prednje četvrtine kg 1.10
ex. stražnje četvrtine kg 1.65
0202.209 - - - ostalo kg 5.55
0202.30 - Bez kostiju:
0202.301 - - - teleće kg 8.35
0202.302 - - - juneće: kg 8.35
0202.303 - - - goveđe: kg 1.80
0202.309 - - - ostalo kg 3.35
_______________________________________________________________________
02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto
_______________________________________________________________________
0203.1 - Svježe ili rashlađeno:
0203.11 - - trupovi i polovice kg 3.50
ex. ugljena, obezmašćena polovica kg 5.30
ex. polovica EU obrade kg 3.50
0203.12 - - butovi; lopatice i komadi od njih, s kostima
ex. but kg 4.95
ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe kg 4.25
ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe kg 3.90
0203.19 - - ostalo kg 3.00
ex. kare bez masnoće, svježe kg 4.95
ex. kare s kožom i masnoćom, svježe kg 4.25
0203.2 - Smrznuto:
0203.21 - - trupovi i polovice kg 2.80
0203.22 - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima
ex. but kg 4.25
ex. lopatice i vrat bez masnoće kg 2.80
ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 2.50
0203.29 - - ostalo
ex. slanina trbušna kg 2.80
ex. svinjski obresci kg 2.30
ex. kare bez masnoće i kože kg 3.50
ex. kare s kožom i masnoćom kg 2.90
______________________________________________________________________
02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradiiz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:
______________________________________________________________________
0207.10 - Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena
ex. brojleri kg 7.40
ex. kokoši kg 3.70
ex. pure kg 13.00
ex. patke kg 11.15
0207.2 - Perad, neisječena u komade, smrznuta:
ex. brojleri kg 7.40
0207.21 - - kokoši; domaće kg 1.50
0207.22 - - pure kg 10.40
0207.23 - - patke, guske i biserke kg 8.15
0207.3 - Perad isječena u komade i otpaci,
uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:
0207.39 - - ostalo
ex. brojleri kg 9.10
ex. brojleri file kg 18.60
ex.pure kg 12.25
ex. pure file kg 22.25
0207.4 - Perad isječena i otpaci, osim jetre, smrznuti:
______________________________________________________________________
0207.41 - - od domaćih kokoši
ex. brojleri kg 8.90
ex. brojleri file kg 14.85
0207.42 - - od pura kg 14.85
ex. pure file kg 18.60
0207.50 - - jetra peradi, smrznuta kg 7.40
______________________________________________________________________
02. 10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni u salamuri, sušeni ili dimljeni,
jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničkih proizvoda:
______________________________________________________________________
0210.1 - Svinjsko meso:
0210.11 - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima kg 11.15
0210.12 - - potrbušine i komadi od njih kg 7.80
0210.19 - - ostalo kg 7.80
______________________________________________________________________
04.01 Mlljeko vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećeta ili drugih tvari za zaslađivanje
______________________________________________________________________
0401.20 - S udjelom masti od 1% do 6% po masi
ex. pasterizirano mlijeko do 2 l l 1.10
ex. sterilizirano mlijeko do 2 l l 1.30
______________________________________________________________________
04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani s udjelom dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:
______________________________________________________________________
0402.10 - U prahu, granulama i drugim krutim kg 7.40
oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi:
0402.2 - U prahu, granulama i drugim krutim
oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi:
0402.21 - bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje kg 8.90
______________________________________________________________________
04.03 Mlaćenica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i
vrhnje, konentrirani ili nekoncentrirati, s udjelom dodanog šećera ili drugih tvari za
zaslađivanje, aromatizirani ili s dodanim voćem ili kakaom:
______________________________________________________________________
0403.10 - jogurt l 1.50
0403.90 - ostalo
ex. vrhnje iznad 12% masti l 2.40
______________________________________________________________________
4.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobivene od mlijeka:
______________________________________________________________________
0405.001 - - - svježi maslac kg 9.30
______________________________________________________________________
04.06 Sir i urda:
______________________________________________________________________
0406.10 - Svježi sir (uključujuči sir od surutke) nefermentirani i urda:
0406.101 - - svježi sir, nefermentirani kg 3.70
0406.30 - Sir topljeni, osim struganog ili u prahu kg 9.30
0406.90 - Sir ostali:
ex. polutvrdi kg 7.40
ex. tvrdi kg 9.30
______________________________________________________________________
04.07 0407. 00
Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana
______________________________________________________________________
0407.002 - - - kokošja jaja za priplod
ex. TL kom 1.10
ex. LL kom 1.30
0407.005 - - - kokošja jaja konzumna kom 0.40
______________________________________________________________________
04.08 Jaja peradi I ptičja jaja bez ljuski I žumanjci jaja, svježij, sušeni kuhani u vodi ili pari,
oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih
tvari za zaslađivanje:
______________________________________________________________________
0408.1 - Žumanjci:
0408.11 - - sušeni kg 14.85
0408.19 - - ostali kg 7.40
ex. smrznuti kg 7.40
0408.9 - ostalo:
0408.91 - - sušeno
ex. jaja u prahu kg 11.15
0408.99 - - ostalo
ex. melanž smrznuti kg 3.70
______________________________________________________________________
04.09 0409.00 Prirodni med:
______________________________________________________________________
0409.001 - - - u pakovanju od 25 kg kg 5.60
0409.009 - - - u ostalim pakovanima kg 5.60
______________________________________________________________________
07.01 Krumpir, svježi ili rashlađeni
______________________________________________________________________
0701.90 - ostali kg 0.50
______________________________________________________________________
07.03 Crveni luk, alma, češnjak, poriluk i ostali lukovi: svježi ili rashlađeni:
______________________________________________________________________
0703.10 - Crveni luk i alma (mladi zeleni luk):
0703.109 - - - ostalo kg 0.00
______________________________________________________________________
07.04 Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno:
______________________________________________________________________
0704.90 - ostalo kg 0.00
______________________________________________________________________
07.05 Salata (Lactuca sativa)i cikronije ( Cichorium-spp ), svježe ili rashlađene
______________________________________________________________________
0705.11 - - glavičasta salata kg 2.00
______________________________________________________________________
07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš, rotkvica i slično
jestivo korjenasto povrće ili rashlađeno:
______________________________________________________________________
0706.10 - Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa) kg 0.00
______________________________________________________________________
07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni kg 1.70
______________________________________________________________________
07.08 Mahanasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno:
0708.10 - Grašak Pisum sativum kg 0.00
______________________________________________________________________
07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno
______________________________________________________________________
0709.90 - ostalo
ex. maslina kg 0.00
______________________________________________________________________
07.13 Sušeno mahunasto govrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:
______________________________________________________________________
0713.31 - - Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili kg 0.00
Vigna radiata (L) Wilczek
0713.32 - - Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus ili vigna angularis) kg 0.00
0713.33 - - Grah obični (Phaseolus vulgaris) kg 0.00
0713.39 - - Ostali kg 0.00
______________________________________________________________________
08.05 Agrumi, svježi ili suhi:
______________________________________________________________________
0805.20 - mandarine (uključujući tangirske kg 0.00
sadsumad mandarine); hibridi agruma (klementina, vilkin i sl.)
______________________________________________________________________
08.06 Grožđe, svježe ili suho:
0806.10 - Svježe
ex. grožde za preradu vina kg 0.00
______________________________________________________________________
08.08 Jabuke, kruške dunje, svježe
______________________________________________________________________
0808.10 - jabuke kg 0.80
0808.20 - kruške i dunje kg 0.85
______________________________________________________________________
10.01 Pšenica i suražica:
______________________________________________________________________
1001.90 - Ostalo:
1001.901 - - - sjemenska pšenica kg 0.75
1001.902 - - ostala pšenica kg 0.75
______________________________________________________________________
10.03 1003.00 Ječam:
______________________________________________________________________
1003.002 - - pivarski kg 0.04
1003.003 - - - za stočnu hranu kg 0.00
______________________________________________________________________
10.05 Kukruz:
______________________________________________________________________
1005.90 - Ostali:
1005.901 - - bijeli kg 0.40
1005.902 - - žuti kg 0.40
______________________________________________________________________
11.01 1101.00
Brašno od pšenice ili suražice:
______________________________________________________________________
1101.001 - - pšenično kg 0.95
______________________________________________________________________
11.02 Brašno od žitarica, krupca i pelete:
______________________________________________________________________
1102.20 - Kukuruzno brašno kg 0.95
______________________________________________________________________
11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:
______________________________________________________________________
1103.1 - Prekrupa i krupica:
1103.11 - - pšenična kg 0.00
1103.13 - - kukuruzna kg 0.55
11.07 Slad, prženi ili neprženi:
1107.10 - Neprženi kg 0.40
______________________________________________________________________
12.01 1201.00 Soja u zrnu , uključujući lokmljenu ili drobljenu kg 0.00
______________________________________________________________________
12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili kg 0.40
drobljeno
______________________________________________________________________
12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno kg 0.40
______________________________________________________________________
15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenje,
prešanjem ili solventnom ekstrakcijom:
______________________________________________________________________
1501.002 - - - jestiva svinjska mast kg 1.90
______________________________________________________________________
15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćenja ili nepročišćenja,
ali kemijski nemodificirani:
______________________________________________________________________
1507.10 - Sirovo ulje, uključujući deguirano (bez smole) kg 0.75
1507.90 - ostalo
ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20
ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
______________________________________________________________________
15.09 Maslinovo ulje(dobiveno mehaničkim posupkom) i njegove frakcije, pročišćeni ili
nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
______________________________________________________________________
1509.10 - Iz prvog prešanja l 2.60
1509.90 - Ostalo
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25
ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 9.30
______________________________________________________________________
15.10 1510.00 Ostala Dobivena isključivo od maslije solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije
pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani, uključujući mješavine tih ulja ili
frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15. 09.
______________________________________________________________________
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l l 2.25
ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 3.70
______________________________________________________________________
15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranke i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili
nepročišćeni ali kemijski modificirani
512.1 - Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:
1512.11 - - sirovo ulje kg 0.75
1512.19 - - ostalo
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
______________________________________________________________________
15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski
modificirani:
______________________________________________________________________
1514.10 - Sirovo ulje:
1514.101 - - - od repice kg 0.75
1514.90 - Ostalo:
1514.901 - - od repice
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l l 5.20
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
______________________________________________________________________
15.15 Ostale biljne masti i uja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni ali
kemijski modificirani:
______________________________________________________________________
1515.90 - Ostalo l 9.30
______________________________________________________________________
15.16 Masti iulja životinjskog ili biljnog porijekla I njihove frakcije, djelomično ili potpuno
hidrogenizirani, interesterificirani, resterificirani ili eledinizirani, refinirani ili nerefinirani, ali
dalje nepripremljeni:
______________________________________________________________________
1516.20 - Biljne masti i ulja i njihove frakcije:
1516.209 - - - Ostalo l 9.30
______________________________________________________________________
15.17 Margarini, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili frakcija
različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti ili ulja injihovih
frakcija iz tar. br.
______________________________________________________________________
1517.10 - Margarin, isključujući tekući margarin
ex. industrijski kg 4.45
ex. stolni kg 4.45
ex. mazivi kg 7.40
1517.90 - ostalo
ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 5.20
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l l 5.60
ex. biljna mast kg 4.45
16.01 1601.00 Kabasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničnih
jestivih proizvoda ili od krvi, složeni prehrambeni
proizvodi na bazi tih proizvoda:
______________________________________________________________________
1601.001 - - - trajni kg 9.30
1601.002 - - polutrajni kg 7.40
1601.009 - - ostalo kg 9.30
______________________________________________________________________
16.02 Ostali pripremljeni ili konzerirani proizvodi od mesa, drugih klaoničkih proizvoda ili od
krvi:
______________________________________________________________________
1602.10 - Homogenizirani proizvodi kg 11.15
1602.20 - Od jetre bilo koje životinje kg
1602.3 - Od peradi iz tar.br. 01.05:
1602.31 - - pureći:
ex. trajni kg 14.10
ex. polutrajni kg 14.85
ex. obareni kg 11.15
1602.39 - - ostalo:
ex. pileći polutrajni kg 12.25
ex. pileći obareni kg 10.05
1602.4 - Svinjski:
1602.41 - - šunke i odresci šunki kg 11.15
1602.42 - - lopatice i odresci lopatica kg 11.15
1602.49 - ostalo, uključujući mješavine kg 11.15
1602.50 - Goveđi kg 7.40
1602.90 - Ostalo, ukljućujući prerađevine od krvi kg 7.40
bilo kojih životinja
______________________________________________________________________
17.01 Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju:
______________________________________________________________________
1701.99 Ostalo:
1701.991 šećer od šećerne trske, rafinirani kg 1.90
1701.992 šećer od šećerne repe, rafinirani kg 1.90
______________________________________________________________________
17.04 Prizvodi od šećera ( uključujući bijelu čokoladu ) bez kakaa:
______________________________________________________________________
1704.10 - Žvakaće gume, uključujući i one presvučene šećerom kg 11.00
1704.90 - Ostalo
1704 901 Bomboni kg 7.50
______________________________________________________________________
18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao:
______________________________________________________________________
1806.3 - Ostalo u pločama ili šipkama:
1806.31 - - punjeni kg 11.15
1806.32 - - nepunjeni kg 13.00
1806.90 - Ostalo kg 11.15
ex. čokoladna jaja kg 0.40
______________________________________________________________________
19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugih tvarima) ili drgačije
pripremljena, kao što su špageri, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus,
pripremljeni ili napripremljeni:
______________________________________________________________________
1902.1 - Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugačije pripremljena:
1902.11 - - s dodatkom jaja kg 2.05
1902.19 - - ostala kg 2.05
______________________________________________________________________
19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez dodatka
kakaa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne rižin papir i sl.
proizvodi:
______________________________________________________________________
1905.30 - Slatki biskviti, vafli i oblatne kg 7.50
1905.90 - Ostalo kg 6.00
______________________________________________________________________
20.01 Povrće, voće I ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzercirani u octu ili octenoj
kiselini:
______________________________________________________________________
2001.10 - Krastavci i kornišoni kg 0.00
2001.90 - Ostalo:
2001.901 - - - paprika kg 0.00
2001.909 - - ostalo kg 0.00
______________________________________________________________________
20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzerirano na drugi način osim u octu i octenoj kiselini,
nesmrznuto:
______________________________________________________________________
2005.30 - Kiseli kupus kg 0.00
2005.70 - Masline kg 0.00
______________________________________________________________________
22.03 Pivo dobiveno od slada l 1.90
______________________________________________________________________
22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt
od grožđa osim mošta iz tar. br. 20.09:
2204.2 - Ostala vina; mošt od grožda s fermentacijom
zaustavljenom dodavanjem alkohola:
2204.21 - - u posudama od 2 litre:
22114.211 - - - stolno vino l 2.40
2204.212 - - - kvalitetno vino
ex. bijelo l 3.35
2204.219 - - - dezertno vino l 3.70
2204.29 - - ostalo:
2204.291 - - stolno vino l 2.25
2204.292 - - - kvalitetno vino:
ex. bijelo l 3.00
2204.299 - - - ostalo l 2.40
______________________________________________________________________
22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi i ostali
alkoholi, denaturirani, bilo koja jakosti:
______________________________________________________________________
2207.10 - Etilni alkohol alkoholne jakosti 80% obujma ili jači, nedenaturirani:
2207.109 - - - ostali l 1.20
______________________________________________________________________
22.08 Nedenaiunrani etilni alkohol, alkoholne jakostk manje od 80% obujma; rakije, likeri i
ostala alkoholna pića; složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića:
______________________________________________________________________
2208.10 - složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića l 1.05
______________________________________________________________________
23.04 2304.00 Uljne pogačice i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakcijom ulja od soje, nemljeveni,
mljeveni ili pelerizirani:
______________________________________________________________________
2304.001 - - - sojini kg 0.30
2304.009 - - - ostalo kg 0.30
______________________________________________________________________
23.06 Uljane pogače i ostali kruti sastojci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz
tar. br 23.04 i 23. 05, nemljeveni ili peletizirani:
______________________________________________________________________
2306.30 - od suncokretovog sjemena kg 0.00
2306.40 - od sjemena uljane repice kg 0.75
______________________________________________________________________
23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu:
______________________________________________________________________
2309.901 - - kompletne krmne smjese i kg 0.40
superkoncentrati za prehrani peradi, ribe i stoke
2309.902 - - - stočna hrana obogaćena melasom, kg 0.60
tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i sl.
2309.903 - - - premiksi kg 0.60
2309.909 - - - ostalo kg 0.60
______________________________________________________________________
24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci:
______________________________________________________________________
2401.10 - Duhan neižiljeni kg 0.00
2401.20 - Duhan djelomično ili potpuno ižiljen kg 0.00
2401.30 - Duhanski otpaci kg 0.00
______________________________________________________________________
35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati:
______________________________________________________________________
3502.10 - Albumin od jaja
ex. bjelanjak u prahu kg 14.85
ex. bjelanjak smrznuti kg 7.40
______________________________________________________________________
II.
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini
posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne
novine", br. 54/95).
III.
Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa:011-2/95-1/118
Urbroj: 525-01-95-1
Zagreb, 5. rujna 1995.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Ivica Gaži, dipl. inž., v. r.