Zakoni i propisi - Pravni savjeti 60 18.08.1995 Objava o upisu u Popis osoba ovlaštenih za utvrđivanje kvalitete poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

OBJAVA

O UPISU U POPIS OSOBA OVLAŠTENIH ZA UTVRĐIVANJE KVALITETE POLJOPRIVREDNOG SJEMENA

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva na temelju članka 8. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88, 28/92, i 26/93), objavIjuje da su u Popis pravnih osoba ovlaštenih za utvrđivanje kvalitete poljoprivrednog sjemena upisani:

24. POLJOPRIVREDNI INSTITUT OSIJEK, Južno predgrade 17., s pravom utvrđivanja kvalitete poljoprivrednog sjemena i to: pšenice, ječma, zobi i raži - kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruz - svih kategorija; soje, suncokreta, šećerne repe i stočne repe - kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija; uljane repice; lucerne, djeteline, trava, heljde, konoplje, grahorice i boba - svih kategorija.

25. INSTITUT ZA ŠEĆERNU REPU, d.d. Osijek, M. Divalta 320., s pravom utvrđivanja kvalitete poljoprivrednog sjemena i to: pšenice i ječma kategorije original, I i II sortna reprodukcija; šećerne repe kategorije samooplodne linije i hibrida; stočne repe i cikle kategorija elita, original, I i II sortna reprodukeija; suncokreta kategorije samooplodne linije i hibrida; soje kategorija original, I i II sortna reprodukcija; povrća osim krumpira kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija i cvijeća - svih kategorija:

26. Poduzeće "KLASJE" d.d. Prehrambena industrija i sjemenarstvo Slatina, Vladimira Nazora 65-69., s pravom utvrđivanja kvalitete poljoprivrednog sjemena i to : pšenice, jećma, zobi, soje, raži, suncokreta, šećerne repe i stočne repe - kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija; heljde, uljane repice, uljane rotkvice, graha, graška, grahorice, krumpira, konoplje, lucerne i sirka metlaša - kategorija original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno; kukuruza - kategorija samooplodnih linija, jednostrukih, dvostrukih i višestrukih hibrida.

27. Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja d.d. Zagreb, Marulićev trg 5/I, s pravom utvrdivanja kvalitete poljoprivrednog sjemena i to: kukuruza - kategorija jednoštrui, dvostruki i trostruki hibridi i samooplodne linije; strne žitarice; pšenica, ječam, zob, caž i tritieale - kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija; industrijsko bilje: uljana repica, gorušica bijela, soja, suncokret, lan, ricinus i krmna koraba kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija; lučice luka, sjemena i lukovice cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja - svih kategorija.

Klasa:320-11/95-01/66

Urbroj: 525-02-95-01

Zagreb, 9. kolovoza 1995.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivica Gaži, dipl. ing. v. r: