Zakoni i propisi - Pravni savjeti 56 07.08.1995 Ispravak pravilnika o službenoj iskaznici građevinskog inspektor
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

Nakon usporedbe s izvornim tekstom utvrđene su tiskarske pogreške u Pravilniku o službenoj iskaznici građevinskog inspektora i građevinskog nadzornika, objavljenom u "Narodnim novinama", br. 44. od 30. lipnja 1995, godine, te se daje

ISPRAVAK

PRAVILNIKA O SLUŽBENOJ ISKAZNICI GRAÐEVINSKOG INSPEKTORA I GRAÐEVINSKOG NADZORNIKA

U Pravilniku o službenoj iskaznici građevinskog inspektora i građevinskog nadzornika u Obrascu iskaznice građevinskog nadzornika u županijskom uredu u tekstu na poleđini iskaznice umjesto riječi "inspektor" treba stajati riječ "nadzornik", i Obrascu iskaznice građevinskog nadzornika u Uredu Grada Zagreba u tekstu na poleđini iskaznice umjesto riječi "inspektor" treba stajati riječ "nadzornik".

Urbroj: 50501 -95-622

Zagreb, 2. kolovoza 1995.

Glavni i odgovorni urednik

Marijan Prus, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.