Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 1. stavka 2. Zakona o zaštitnim pristojbama pri uvozu
poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br.
36/95) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 20. srpnja 1995.
donijela
Radi zaštite poljoprivredne proizvodnje i osiguranja stabilnosti na
tržištu uvodi se obveza plaćanja zaštitne pristojbe pri uvozu slijedećih
proizvoda:
Tarifni broj Tarifna oznaka Imenovanje robe
Carinske tarife Carinske tarife
1 2 3
01.02 Žive životinje, vrsta goveda:
0102.90 - Ostalo
0102.901 - - - bikovi
0102.902 - - - volovi
0102.903 - - - krave
0102.904 - - - junad za tov (od 200 do 280 kg)
0102.905 - - - junad utovljena više od 280 do 950 kg
0102.906 - - - junad, ostala
0102.907 - - - telad
0102.909 - - - ostalo
01.03 Svinje, žive:
0103.9 - Ostalo:
0103.91 - - mase manje od 50 kg
0103.912 - - - mesnate za klanje
0103.913 - - - masne za klanje
0103.919 - - - ostalo
0103.92 - - mase 50 kg ili više:
0103 922 - - - mesnate za klanje
0103.923 - - - masne za klanje
0103.929 - - - ostalo
__________________________________________________________________________________
01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke):
__________________________________________________________________________________
0105.1 - Mase do 185 g:
0105.11 - - pilići:
0105.119 - - - ostali
ex. teške linije za tov
ex. lake linije za uzgoj
0105.199 - - - ostalo:
ex. purići za tov
0105.9 - Ostalo:
0105.91 - - kokoši:
0105.919 - - - ostale
ex. pilenke do 18-tj. (LL)
ex. brojleri (TL)
ex. izlučene kokoši (TL)
ex. izlučene kokoši (LL)
0105.99 - - ostalo:
0105.999 - - - ostala ex. pure tovne
__________________________________________________________________________________
02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno:
__________________________________________________________________________________
0201.10 - Trupovi i polovice:
0201.11 - - - teleći
0201.102 - - - juneći
0201.103 - - - goveđi
0201.109 - - - ostali
0201.20 - Ostali komadi s kostima:
0201.201 - - - teleći
0201.202 - - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0201.103 - - - goveđi:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0201.209 - - - ostalo
0201.30 - Bez kostiju:
0201.301 - - - teleće
0201.302 - - - juneće:
0201.303 - - - goveđe:
0201.309 - - - ostalo
__________________________________________________________________________________
02.02 Goveđe meso, smrznuto:
__________________________________________________________________________________
0202.10 - Trupovi i polovice:
0202.101 - - - teleći
0201.102 - - -juneći
0202.103 - - - goveđi
0202 109 - - ostalo
0202.20 - Ostali komadi s kostima:
0202.201 - - - teleći
0202.202 - - - juneći:
ex. kompenzirane četvrtine
ex. prednje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0202.203 - - - goveđi:
ex. kompenzirene četvrtine
ex. prodnje četvrtine
ex. stražnje četvrtine
0202.209 - - - ostalo
0202.30 - Bez kostiju:
0202.301 - - - teleće
0202.302 - - - juneće:
0202.303 - - - goveđe:
0202.309 - - - ostalo
__________________________________________________________________________________
02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto
__________________________________________________________________________________
0203.1 - Svježe ili rashlađeno:
0203.11 - - trupovi i polovice
ex. oguljena, obezmašćena polovica
ex. polovice EU obrade
0203.12 - - butovi; lopatice i komadi od njih, s kostima
ex. but
ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe
ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe
0203 19 - - ostalo
ex. kare bez masnoće, svježe
ex. kare s kožom i masnoćom, svježe
0203.2 - Smraznuto:
0203.21 - - trupovi i polovice
0203.22 - - butovi, lopatice i komadi od njih, s
kostima
ex. but
ex. lopatice i vrat bez masnoće
ex. lopatice s masnoćom i kožom
0203.29 - - ostalo
ex. slanina trbušna
ex. svinjski odresci I i II ketegorije
ex. kare bez masnoće i kože
ex. kare s kožom i masnoćom
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti:
__________________________________________________________________________________
0207.10 - Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena
ex. brojleri
ex.kokoši
ex.pure
ex. patke
0207.2 - Perad, neisječena u komade, smrznuta:
ex. brojleri
0207.21 - - kokoši, domaće
0207.22 - - pure
0207.23 - - patke, guske i biserke
0207.3 - Perad isječena u komade i otpaci,
uključujući jetru, svježi ili rashlađeni:
0207.39 - - ostalo
ex. brojleri
ex. brojleri file
ex. pure
ex. pure file
0207.4 - Perad isječena i otpnci, osim jetre,
smrznuti;
ex. brojleri
ex. brojleri file
0207.41 - - od domaćih kokoši
ex. brojleri
0207.42 - - od pura
ex. pure file
0207.50 - - jetra peradi, smrznuta
__________________________________________________________________________________
02.10 Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni, u slalamuri,
sušeni ili dimljeni, jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničnih proizvoda:
__________________________________________________________________________________
0210.1 Svinjsko meso:
0210.11 - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih s kostima
0210.12 - - potrbušine i komadi od njih
0210.19 - - ostalo
__________________________________________________________________________________
04.01 Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez dodatnog šećera ili drugih
tvari za zaslađivanje:
__________________________________________________________________________________
0401.20 - S udjelom masti od 1% do 6% po masi
ex. pasterizirano mlijeko od 2 litre
ex. sterilizirano mlijeko od 2 litre
__________________________________________________________________________________
04.02 Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s udjelom dodatnog šećera ili drugih
tvari za zaslađivanje:
__________________________________________________________________________________
0402.10 - U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masti:
0402.2 - U prahu, granulama i drugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5%
po masti:
0402.21 - - bez dodatnog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje
__________________________________________________________________________________
04.03 Mlaćenrce, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili
zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrirani, s udjelom dodanog
šećera ili drugih tvari za zslađivanje, aromatizirani ili s dodanim voćem ili kakaom:
__________________________________________________________________________________
0403.10 - jogurt
0403.90 - ostalo
ex. vrhnje iznad 12% masti
__________________________________________________________________________________
04.05 0405.00 Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od mlijeka:
__________________________________________________________________________________
0405.001 - - - svježi maslac
__________________________________________________________________________________
04.06 Sir i urda:
__________________________________________________________________________________
04.06.10 - Svježi sir (ključijući sir o surutke)
nefermentirani i urda:
0406.101 - - - svježi sir, nefermentirani
0406.30 - Sir topljeni, osim struganog ili u prahu
0406.90 - Sir ostali:
ex. polutvrdi
ex. tvrdi
__________________________________________________________________________________
04.07 0407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa konzervirana ili skuhana
__________________________________________________________________________________
0407.002 kokošja jaja za priplod
ex. TL
ex. LL
0407.005 - - - kokošje jaja konzumna
__________________________________________________________________________________
04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili
pari, oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela
šećera ili drugih tvari za zaslađivanje:
__________________________________________________________________________________
4008.1 - Žumanjci:
0408.11 - - sušeni
0408.19 - - ostali
ex. smrznuti
0408.9 - ostalo:
0408.91 - - sušeno
ex. jaja u prahu
0408.99 - - ostalo
ex. melanž smrznuti
__________________________________________________________________________________
04.09 0409.00 Prirodni med:
__________________________________________________________________________________
0409.001 - - - u pakovanju od 25kg
0409.009 - - - u ostalim pakovanjima
__________________________________________________________________________________
07.01 Krumpir,svježi ili rashlađeni
__________________________________________________________________________________
0701.90 - ostali
__________________________________________________________________________________
07.03 Crveni luk, alma, češnjak, porilu i ostali lukovi; svježi ili rashlađeni:
__________________________________________________________________________________
0703.10 - Crvent luk i alma(mladi zeleni luk):
0703.109 - - - ostalo
__________________________________________________________________________________
07.04 Kupus, cvjeteća, koraba, kelj i slično, kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno:
__________________________________________________________________________________
0704.90 - ostalo
__________________________________________________________________________________
07.05 Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium - spp.), svježe ili raslađene
__________________________________________________________________________________
0705.11 - - glavičasta salata
__________________________________________________________________________________07.06 Mrkva, broskva ili repa ugarnjača (bijela repa), cikla, celer korjenaš, rotkvica i
slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni:
__________________________________________________________________________________
0706.10 - Mrkva, broska ili repa ugarnjača (bijela repa)
__________________________________________________________________________________
07.07 0707.00 Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni
__________________________________________________________________________________
07.08 Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno
__________________________________________________________________________________
0708.10 - Grašak (Pisum sativum)
__________________________________________________________________________________
07.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno
__________________________________________________________________________________
0709.90 - ostalo
ex. maslina
__________________________________________________________________________________
07.13 Sušeno maslinasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljivo:
__________________________________________________________________________________
0713.31 - - Grah vrsta Vigna mungo (L) Hepper ili
Vigra radiata (L) Wilczek
0713.32 - - Grah sitni crveni (Adzuki) Phaseolus ili
vigna angularis)
0713.33 - - Grah obični (Phaseolus vulgaris)
0713.39 - - Ostali
__________________________________________________________________________________
08.05 Agrumi, svježi ili suhi:
__________________________________________________________________________________
0805.20 - mandarine (uključujući tangirske
sadsumad mandarine); hibridi agruma (klementine , vilking i sl.)
__________________________________________________________________________________
08.06 Grožđe, svježe ili suho:
__________________________________________________________________________________
0806.10 - Svježe
ex. grožđe za preradu vina
__________________________________________________________________________________
08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe
__________________________________________________________________________________
0808.10 - jabuke
0808.20 - kruške i dunje
__________________________________________________________________________________
10.01 Pšenica i suražica:
__________________________________________________________________________________
1001.90 - Ostalo:
1010.901 - - - sjemenska pšenica
1001.902 - - - ostala pšenica
__________________________________________________________________________________
10.03 1003.00 Ječam:
__________________________________________________________________________________
1003.002 - - - pivarski
1003.003 - - - za stočnu hranu
__________________________________________________________________________________
10.05 Kukuruz:
__________________________________________________________________________________
1005.90 - Ostali:
1005.901 - - - bijeli
1005.902 - - - žuti
__________________________________________________________________________________
11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice:
__________________________________________________________________________________
1101.10 - - - pšenično
__________________________________________________________________________________
11.02 Brašno od žitarica, osim od pšenice ili suražice:
__________________________________________________________________________________
1102.20 - Kukuruzno brašno
__________________________________________________________________________________
11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete:
__________________________________________________________________________________
1103.1 - Prekupa i krupica:
1103.11 - - pšenica
1103.13 - - kukuruzna
__________________________________________________________________________________
11.07 Slad, prženi ili neprženi:
__________________________________________________________________________________
1107.10 - Neprženi
__________________________________________________________________________________
12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lokmljenu ili drobljenu
__________________________________________________________________________________
12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno
__________________________________________________________________________________
12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno
__________________________________________________________________________________
15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenjem, prešanjem ili solventnom
ekstrakcijom:
__________________________________________________________________________________
1501.002 - - - jestiva svinjska mast
__________________________________________________________________________________
15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćene ili nepročišćene, ali kemijski
nemodificirani:
__________________________________________________________________________________
1507.10 - Sirovo ulje, uključujući defuirano ( bez smole)
1507.90 - oslalo
ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 do 25 l
__________________________________________________________________________________
Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) i njegove frakcije, pročišćeniili
nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani:
__________________________________________________________________________________
1509.10 - Iz prvog prekšanja
1509.90 - Ostalo
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l
ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l
__________________________________________________________________________________
15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline solventnom ekstrakcijom i njihove
frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani, uključujući
mješavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar. br. 15.09
__________________________________________________________________________________
ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l
ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 do 25 l
__________________________________________________________________________________
15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranke i paumuka te njihove frakcije, pročišćene ili
nepročišćene, ali kemijski nemodificirani:
__________________________________________________________________________________
1512.1 - Ulje od suncokreta i šafranke i njihove frakcije:
1512.11 - - - sirovo ulje
1512.19 - - ostalo
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l
__________________________________________________________________________________
15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani,
alikemijski nemodificirani:
__________________________________________________________________________________
1514.10 - Sirovo ulje:
1514.101 - - - od repice
1514.90 - Ostalo:
1514.901 - - - od repice
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l
__________________________________________________________________________________
15.15 Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi i njihove frakcije, pročišćeni i nepročišćen, ali
kemijski nemodificirani:
__________________________________________________________________________________
1515.90 - Ostalo
__________________________________________________________________________________
15.16 Masti i ulja životinjskig ili biljnog porijekla i njihove frakcije, djelomično ili potpuno
hidrogenizirani, interesterificirani, rasterificirani ili eledinizirani, rafinirani ili
nerafinirani, ali dalje nepripremljeni:
__________________________________________________________________________________
1516.20 - Biljne masti i ulja i njihove frakcije:
1516.209 - - - Ostalo 1 9.30
__________________________________________________________________________________
15.17 Margarini mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili
frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti ili
ulja i njihoveih frakcija iz tar. br. 15.16:
__________________________________________________________________________________
1517.10 - Margarini, uključujući tekući margarin
ex. industrijski
ex. stolni
ex. mazivi
1517.90 - ostalo
ex. rafinirano ulje, pakirano iznad 25 l
ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 do 25 l
ex. biljne masti kg
__________________________________________________________________________________
16.01 1601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničkih jestivih proizvoda ili od
krvni, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda:
__________________________________________________________________________________
1601.001 - - - trajni
1601.002 - - - polutrajni
1601.009 - - - ostali
16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi id mesa, drugih klaoničkih proizvoda ili krvi:
1602.10 - Homogenizirani proizvodi
1602.20 - Od jetre bilo koje životinje
1602.3 - Od puretine iz tar. br. 01.05:
1602.31 - - pureći:
ex. trajni
ex. polutrajni
ex. obrađeni
1602.39 - - ostalo:
ex. pilići polutrajni
ex. pilići obareni
1602.4 - Svinjski:
1602.41 - - šunke i odresci šunki
1602.42 - - lopatice i odresci lopatica
1602.49 - - ostalo, uključujući mješavine
1602.50 - Goveđi
1602.90 - Ostalo, uključujući prerađevine od krvi bilo kojih životinja
17.01 Šećer od šećerne trske i šećerna repa i kemijski čista saharoza u krutom stanju:
1701.99 Ostalo:
1701.991 šećer od šećerne trske, rafinirani
1701.992 šećer od šećerne repe, rafinirani
17.04 Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu) bez kakaa:
1704.10 - Žvakaće gume, uključujući i one presvučene šećerom
1704.90 - Ostalo
1704.901 - - - Bomboni
18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao:
1806.3 - Ostalo u pločama ili šipkama:
1806.31 - - punjeni
1806.32 - - nepunjeni
1806.90 - Ostalo
ex. čokoladna jaja
19.02 Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugih tvarima) ili drugačije
pripremljene, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni,
kuskus, pripremljeni ili nepripremljeni:
1902.1 - Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugačije pripremljena:
1902.11 - - s dodatkom jaja
1902.19 - - ostala kg
19.05 Kruh, peciva, kolači, biskviti i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez
dodatka kakaa, hostija (nafora), kapsule za farmaceutske proizvode, oblatne, rižin
papir i sl. proizvodi:
1905.30 - Slatki biskviti, vafli i oblatne
1905.90 - Ostalo
20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili
octenoj kiselini:
2001.10 - Krastavci i kornišoni
2001.90 - Ostalo:
2001.901 - - - paprike
2001.909 - - - ostalo
20.05 Ostalo povrće, pripremljeno ili konzervirano na drugi način osim octu i octenoj
kiselini, nesmrznuto:
2005.30 - Kiseli kupus
2005.70 - Masline
22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada
22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt od grožđa osim mošta iz
tar. br. 20.09:
2204.2 - Ostala vina; mošt od grožđa s fermentacijom zaustavljenom dodavanjem alkohola:
2204.21 - - u posudama od 2 litre:
2204.211 - - - stolno vino
2204.212 - - - kvalitetno vino
ex. bijelo
2204.219 - - - dezertno vino
2204.29 - - ostalo:
2204.291 - - - stolno vino
2204.292 - - - kvalitetno vino:
ex. bijelo
2204.299 - - - ostalo
22.07 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma ili jači; etilni alkoholi i
ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti:
2207.10 - Etilni alkohol alkoholne jakosti 80% obujma ili jači nedenaturirani:
2207.109 - - - ostali
22.08 Nedenaturirani etilni alkohol, alkoholne jakosti 80% obujma; rakije, likeri i ostala
alkoholna pića; složeni lakoholni proizvodi za proizvodnju pića:
2208.10 - složeni alkoholni proizvodi za proizvodnju pića
23.04 2304.00 Uljne pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, nemljeveni
mljeveni ili peletizirani:
2304.001 - - - sojini
2304.009 - - - ostali
23.06 Uljne pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji biljnih masti ili ulja, osim
onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni ili peletizirani:
2306.30 - od suncokretovog sjemena
2306.40 - od sjemena uljane repice
23.90 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu:
2309.901 - - - kompletne krmne smjese i
superkoncentrati za prehranu peradi, ribe i stoke
2309.902 - - - stočna hrana obogaćena melasom,
tropom, ugljenim hidratima, vitaminima mineralima i sl.
2309.903 - - - premiksi
2309.9090 - - - ostalo
24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci:
2401.10 - Duhan neižiljeni
2401.20 - Duhan djelomično ili potpno ižiljeni
2401.30 - Duhanski otpaci
35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati:
3502.10 - Albumin od jaja
ex. bjeljanjak u pragu
ex. bjeljanjak smrznuti
II.
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o određivanju
poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna
pristojba ("Narodne novine", br. 25/94 i 50/94).
III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 412-01/95-01/01
Urbroj: 5030105-95-1
Zagreb, 20. srpnja 1995.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.