Zakoni i propisi - Pravni savjeti 52 28.07.1995 Uredba o prestanku važenja uredbe o solidarnoj štednji za financ
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 79/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. srpnja 1995. godine donijela

UREDBA

O PRESTANKU VAŽENJA UREDBE O SOLIDARNOJ ŠTEDNJI ZA FINANCIRANJE OBNOVE I OBRANE I KORIŠTENJU TE ŠTEDNJE ZA KUPNJU DIONICA

Članak 1.

Uredba o solidarnoj štednji za financiranje obnove i obrane i korištenju te štednje za kupnju dionica ("Narodne novine", broj 49/95) prestaje važiti.

Članak 2.

Ministarstvo financija i Zavod za platni promet izvršit će povrat sredstava prikupljenih tijekom važenja Uredbe iz članka 1. ove Uredbe uplatiocima tih sredstava.

Članak 3.

Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa:452-02/95-01/01

Urbroj: 5030105-95-3

Zagreb, 7. srpnja 1995.

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.