Zakoni i propisi - Pravni savjeti 49 17.07.1995 Naredba o izmjeni i dopuni Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Na temelju članka 37. Zakona o platnom prometu u zemlji ("Narodne novine", br. 21/93.,13/94., 69/94., 73/94. i 13/95.) ministar financija izdaje

NAREDBU

O IZMJENI I DOPUNI NAREDBE O NAČINU UPLAĆIVANJA PRIHODA PRORAČUNA I IZVANPRORAČUNSKIH FONDOVA TE PRIHODA ZA FINANCIRANJE DRUGIH JAVNIH POTREBA

I

U Naredbi o uplaćivanju prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba ("Narodne novinei" br. 94/94., 3/95. 12/95. i 16/95.) u točki II. pod A. PRIHODI DRŽAVNOG PRORAĆUNA u podtočki 2. pod 5) briše se brojčana oznaka vrste prihoda 5037 Prihodi ostvareni prodajom na malo sudskih pristojbenih maraka jedinstvene emisije.

U istoj podtočki iza brojčane oznake vrste prihoda 5231 Naknada za dodjelu godišnjeg kontingenta radnih dozvola, umjesto točke stavlja se zarez i dodaje:

5240 Naknada za sigurnost plovidbe koju plaćaju strane jahte i brodice,

5258 Naknada za koncesije za otvaranje slobodnih carinskih prodavaonica.

U istoj točki iza podtočke 3. Carina i posebne uvozne pristojbe u četvrtom stavku NAPOMENE poslije brojčane oznake vrste prihoda 5169 dodaje se 5240.

II.

U točki II. pod B. PRIHODI ŽUPANIJSKIH PRORAČUNA u podtočki 4. pod 2) iza brojčane oznake vrste prihoda 5320 Lovozakupnina, umjesto točke stavlja se zarez i dodaje:

5339 Naknada za upotrebu pomorskog dobra.

III.

U točki II. pod D. PRIHODI GRADSKIH I OPĆINSKIH PRORAČUNA u podtočki 9. pod 2) iza brojčane oznake vrste prihoda 5800 Lovozakupnina, umjesto točke, stavlja se zarez i dodaje:

5819 Naknada za koncesiju.

U istoj podtočki iza brojčane oznake vrste prihoda 5819 Naknada za koncesije, dodaje se novi stavak:

U pozivu na broj odobrenja za brojčane oznake vrste prihoda 5703 i 5770 uplatioci su dužni upisati u pretpolje broj modela "24" a u polje oznaku vrste prihoda koja se plaća.

U istoj podtočki pod 4) iza brojčane oznake vrste prihodas 7854 Potpore i primanja po osnovi propisa o zdravstvenom i mirovinskom osiguranju, umjesto točke stavlja se zarez i dodaje:

7862 Mjesni samodoprinos.

IV.

U točki II. u nazivu E. ZAJEDNIČKI PRIHODI briše se oznaka E.

V.

U točki II. ispred naziva ZAJEDNIČKI PRIHODI DRŽAVNOG I ŽUPANIJSKIH PRORAČUNA dodaje se oznaka E.

VI.

U točki II. u dijelu ZAJEDNIČKI PRIHODI pod G. ZAJEDNlČKI PRIHODI DRŽAVNOG, ŽUPANIJSKIH, GRADSKIH I OPČINSKIH PRORAČUNA pod Porez na dohodak podtočka 14. u nazivu računa pod 2) 30100-840-...-1419 unutar zagrade umjesto članka "49" treba biti članak "46".

U istoj podtočki u nazivu računa pod 7) 30100-840-...1515 unutar zagrade umjesto članka "43" treba biti članak "41". U nastavku naziva istog računa umjesto članka "49" treba biti članak "46".

VII.

Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 401-03/94-01/09

Urbroj: 513-07/95-5

Zagreb, 6. srpnja 1995.

Ministar fnancija

Božo Prka, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.


POPIS ŽIRORAČUNA PRORAČUNA ŽUPANIJA I GRADOVA/OPĆINA TE BROJČANIH OZNAKA MJERODAVNIH JEDINICA ZAVODA ZA PLATNI PROMET, ISPOSTAVA POREZNE UPRAVE I GRADOVA/OPĆINA PO ŽUPANIJAMA

      žiroračuna                                    GRADA-OPĆINE                 ZAP-a          na razini ispostave           grada/

       proračuna                                                                                                        Porezne uprave             općine

II. KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

(sjedište u Krapini)

ISPOSTAVA POREZNE UPRAVE DONJA STUBICA

XVI. VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

(privremeno sjedište u Vinkovcima)

ISPOSTAVA POREZNE UPRAVE VUKOVAR