Zakoni i propisi - Pravni savjeti 47 12.07.1995 Pravilnik o načinu i uvjetima dodjele sredstava za zapošljavanje nezaposlenih invalida rada i djece ometene u psihičkom ili fizičkom razvoju
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKO I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA HRVATSKE

Na temelju članka 59. stavka 3. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju ("Narodne novine" br. 26/83, 5/86, 42/87, 34/89, 40/90, 9/91, 26/93, 96/93. i 117/94. i članka 6. točke 1. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske ("Narodne novine" br. 58/90, 21/92,116/93 i 23/95), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, na sjednici održanoj 29. lipnja 1995. donosi

PRAVILNIK

O NAČINU I UVJETIMA DODJELE SREDSTAVA ZA ZAPOŠLJAVANJE NEZAPOSLENIH INVALIDA RADA I DJECE OMETENE U PSIHIČKOM ILI FIZIČKOM RAZVOJU

Članak 1.

U ostvarivanju i unapređivanju uvjeta (adaptacija prostora, strojeva i drugih uređaja i drugih sredstava za rad, otvaranje radnih mjesta i drugo), radi zapošljavanja nezaposlenih invalida rada i djece ometene u psihičkom ili fizičkom razvoju, koji primaju novčanu naknadu prema propisima Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, Republićki fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske (u nastavku teksta: Fond) sudjeluje dodjelom bespovratnih sredstava.

Članak 2.

Sredstva iz članka 1. ovoga pravilnika mogu se dodjeljivati poduzećima, ustanovama i poslodavcima (u nastavku teksta: tražitelj sredstava) u granicama raspoloživih sredstava predviđenih financijskim planom Fonda za tekuću godinu.

Članak 3.

Za odobravanje bespovratnih sredstava Upravni odbor Fonda obavezno raspisuje natječaj.

Natječaj se raspisuje najmanje jedanput godišnje nakon donošenja financijskog plana Fonda za tekuću godinu.

O dodjeli bespovratnih sredstava odlučuje, nakon provedenog natječaja, komisija koju imenuje Upravni odbor Fonda, a sastoji se od pet članova i stručnog suradnika.

Zahtjevi za dodjelu bespovratnih sredstava podnose se komisiji iz stavka 2. ovoga članka čije je sjedište u Centralnoj službi Fonda u Zagrebu.

Na temelju odluke komisije iz stavka 3. ovoga članka zaključuje se ugovor izmedu Fonda i tražitelja sredstava.

Članak 4.

Uvjeti za dodjelu sredstava su sljedeći:

Članak 5.

Dodijeljena sredstva po zaposlenom invalidu rada ili djetetu ometenom u psihičkom ili fizičkom razvoju mogu iznositi najviše do 50.000,00 kuna.

Članak 6.

Namjensko trošenje dodijeljenih sredstava kontrolira mjerodavni odjel kontrole i revizije u Centralnoj službi u Zagrebu.

Namjensko trošenje dodijeljenih sredstava kontrolira Fond najmanje dva puta godišnje na način da prva kontrola mora biti obavljena najkasnije u roku do 6 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Članak 7.

Komisija iz članka 3. ovoga pravilnika podnosi Upravnom odboru Fonda izvješće o dodijeljenim sredstvima i načinu trošenja tih sredstava.

Članak 8.

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 140-13/95-01/2449

Ur. broj: 341-99-01/95-3

Zagreb, 29. lipnja 1995.

Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske

dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.