Zakoni i propisi - Pravni savjeti 43 28.06.1995 Ispravak Odluke o osnovnim obilježjima novčanica od 10 kuna
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:
Nakon usporedbe s izvornim tekstom utvrđena je tiskarska greška u Odluci o osnovnim obilježjima novčanica od 10 kuna, objavljenoj u "Narodnim novinama" broj 40 od 14. lipnja 1995. godine, te se daje

ISPRAVAK

ODLUKE O OSNOVNIM OBILJEŽJIMA NOVČANICA OD 10 KUNA

U Odluci o osnovnim obilježjima novčanica od 10 kuna u potpisu umjesto imena "dr. Perko Jurković" treba stajati "dr. Pero Jurković".

Urbroj: 50501-95-557

Zagreb;16. lipnja 1995

Glavni i odgovorni urednik

Marijan Prus, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.