Zakoni i propisi - Pravni savjeti 41 16.06.1995 Naputak o izmjenama i dopunama Naputka o podnošenju zahtjeva za subvencioniranje dijela troškova prijevoza u domaćem organiziranom turističkom prometu
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO TURIZMA

Na temelju članka 18. stavak 3. i članka 39. stavak 1. točka 1. Zakona o sustavu državne uprave ("Narodne novine" broj 15/93) u provodenju Zakona o izvršenju državnog proračuna Republike Hrvatske za 1995. godinu ("Narodne novine" broj 98/94) ministar turizma donosi

NAPUTAK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA NAPUTKA O PODNOŠENJU ZAHTJEVA ZA SUBVENCIONIRANJE DIJELA TROšKOVA PRIJEVOZA U DOMAĆEM ORGANIZIRANOM TURISTIČKOM PROMETU

I

U Naputku o podnošenju zahtjeva za subvencioniranje dijela troškova prijevoza u domaćem organiziranom,turističkom prometu ("Narodne novine" broj 25/95) točka 1. mijenja se i glasi:

Radi poticanja domaćeg turističkog prometa na području Ličko-Senjske, Zadarsko-Kninske, Šibenske, Splitsko-Dalmatinske i Dubrovačko-Neretvanske županije (u daljem tekstu Dalmacija), te Vukovarsko-Srijemske, Osječko-Baranjske, Brodsko-Posavske, Požeško-Slavonske, Virovitičko-Podravske i Bjelovarsko-Bilogorske županije, organizatorima grupnih turističkih putovanja u razdoblju od 1. svibnja do 31. listopada osigurava se subvencija dijela troškova prijevoza u iznosu od:

Iznimno subvencija se odobrava i za zakup najmanje 30 mjesta na redovnim brodskim i trajektnim linijama od Rijeke prema i na području Dalmacije u aranžmanima koji uključuju kombinirani prijevoz (autobus-brod, željeznica-brod i avion-brod) u iznosu od 20% od stvamo plaćene cijene karte za putnika.

Zbog nepovoljnih tržišnih okolnosti Ministarstvo turizma će u razdoblju do 1. srpnja i od 26. kolovoza dodatno subvencionirati pokriće dijela rizika za uspostavljanje i održavanje organiziranog zračnog turističkog prijevoza prema pojedinatnim zahtjevima organizatora putovanja, cijeneći konkretne uvjete na triištu i pojedinih tuastičkih destinacija.

II.

Točka VI. mijenja se i glasi:

Zahtjevi za subvenciju samo uz priloženu potpunu dokumentaciju podnose se Ministarstvu turizma, Zagreb; Avenija Vukovar 78.

Organizatori putovanja koji nisu podmirili obveze prema hotelskim i sl. poduzećima za izvršene usluge u 1994. godini, zahtjev za subvenciju za 1995. godinu mogu podnijeti tek nakon, Ministarstvu turizma, dostavljenog pismenog dokaza o izvršenom plaćanju za nastale obveze iz prethodne godine, te dokaz o izvršenoj uplati domaćoj hotelskoj ili sl. pravnoj osobi za izvršene usluge u 1995. godini.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za subvenciju u 1995.. godini za sve vrste prijevoza je 15. studeni 1995. godine.

Klasa: 343-01/95-01/42

Urbroj: 529-01-95-0003

Zagreb, 6. lipnja 1995.

Ministar turizma

mr. Niko Bulić, v: r.