Zakoni i propisi - Pravni savjeti 34 19.05.1995 PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O STRUČNOJ SPREMI, ISPITIMA I DOZVOLAMA ZA RAD KONTROLORA LETENJA
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POMORSTVA, PROMETA I VEZA

Na temelju članka 265. Zakona o zračnoj plovidbi ("Narodne novine" br. 53/91, 26/93 i 109/93) ministar pomorstva, prometa i veza donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O STRUČNOJ SPREMI, ISPITIMA I DOZVOLAMA ZA RAD KONTROLORA LETENJA

Članak 1.

U Pravilniku o stručnoj spremi, ispitima i dozvolama za rad kontrolora letenja ("Narodne novine" broj 53/91) u članku 3. riječi "završio školu za pomoćnika kontrolora letenja" zamjenjuju se riječima "obavio dopunsku stručnu izobrazbu prema odobrenom programu iz članka 34. ovog Pravilnika".

Članak 2.

U članku 8. riječi "škola za pomoćnike kontrolora letenja" zamjenjuju se riječima "obavljena dopunska stručna izobrazba za pomoćnika kontrolora letenja prema odobrenom programu iz članka 34. ovog Pravilnika".

Članak 3.

Članak 10. mijenja se i glasi:

"Zadatke i poslove kontrolora letenja u prilaznoj kontroli (APP) smije obavljati djelatnik koji posjeduje stručnu spremu za obavljanje tih poslova, koji je proveo najmanje 6 mjeseci na pripravničkom stažu i koji je položio ispit, te poseban ispit za obavljanje posebnih zadataka i posjeduje odgovarajuću dozvolu za rad".

Članak 4.

Članak 11. briše se.

Članak 5.

Članak 12. mijenja se i glasi:

"Zadatke i poslove kontrolora letenja u oblasnoj kontroli letenja (ACC) smije obavljati djelatnik koji posjeduje stručnu spremu za obavljanje tih poslova, koji je proveo najmanje 6 mjeseci na pripravničkom stažu i koji je položio ispit, te poseban ispit za obavljanje posebnih zadataka i posjeduje odgovarajuću dozvolu za rad".

Članak 6.

U članku 13. riječi "terminalnoj" i "terminalnog" brišu se.

Članak 7.

Članak 15. mijenja se i glasi

"Zadatke i poslove pomoćnika kontrolora letenja za zrakoplovno informiranje (NOTAM) smije obavljati djelatnik koji posjeduje stručnu spremu za obavljanje tih zadataka i poslova, koji je proveo najmanje 6 mjeseci na pripravničkom stažu i koji je položio ispit, te poseban ispit za obavljanje posebnih zadataka i posjeduje odgovarajuću dozvolu za rad".

Članak 8.

U članku 16. riječ "terminalnoj" zamjenjuje se riječju "prilaznoj".

Članak 9.

Članak 17. mijenja se i glasi:

"Zadatke i poslove pomoćnika kontrolora letenja u sektoru prilazne ili oblasne kontrole letenja smije obavljati djelatnik koji posjeduje stručnu spremu za obavljanje tih zadataka i poslova, koji je proveo najmanje 6 mjeseci na pripravničkom stažu i koji je položio ispit, te poseban ispit za obavljanje posebnih zadataka i posjeduje odgovarajuću dozvolu za rad".

Članak 10.

Članci 28. i 29. brišu se.

Članak 11.

U članku 30. broj "28." zamjenjuje se brojem "26."

Članak 12.

U članku 32. broj "28." zamjenjuje se brojem "26."

Članak 13.

U članku 36. riječ "terminalnoj" zamjenjuje se riječju "prilaznoj".

Članak 14.

U članku 37. riječ "terminalne" zamjenjuje se riječju prilazne", a riječ"terminalnim" zamjenjuje se riječju "priaznim".

Članak 15.

U članku 40. riječi "Saveznom komitetu za saobraćaj i veze" zamjenjuju se riječima "Ministarstvu pomorstva, prometa i veza", a riječi "predsjednik Saveznog komiteta za saobraćaj i veze" zamjenjuju se riječima "Ministar pomorstva, prometa i veza".

Članak 16.

U članku 43. riječi "Savezni komitet za saobraćaj i veze" zamjenjuju se riječima "Ministarstvo pomorstva, prometa i veza".

Članak 17.

U članku 48. riječi "grb SFRJ" zamjenjuje se riječima "grb Republike Hrvatske".

Članak 18.

U članku 50. riječ "terminalnom" zamjenjuje se riječju "prilaznom".

Članak 19.

Članak 51. briše se.

Članak 20.

U članku 52. riječ "terminalnim" zamjenjuje se riječju "prilaznim", a kratica "PVO" zamjenjuje se kraticom "PZO"

Članak 21.

U članku 53. riječ "terminalnoj" briše se.

Članak 22.

U članku 55. riječ "terminalnoj" zamjenjuje se riječju "prilaznoj", a riječi "Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije" zamjenjuju se riječima "Republike Hrvatske".

Članak 23..

U članku 57. riječ "terminalne" zamjenjuje se riječju "prilazne".

Članak 24.

Iz članka 58. dodaje se članak 58a. koji glasi:

"Članak 58a.

Valjanost dozvola za obavljanje zadataka i poslova kontrolora letenja u završnoj kontroliranoj oblasti (TMA) neće se produljivati nakon isteka valjanosti, a na zahtjev imatelja dozvole zamijenit će se odgovarajućom dozvolom".

Članak 25.

Članci 59, 60. i 61. brišu se.

Članak 26.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama"

Klasa:011-01/95-02/57

Urbroj: 530-01-05-1

Zagreb, 12. svibnja 1995.

Ministar pomorstva, prometa i veza

Ivica Mudrinić, dipl. ing., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.