Zakoni i propisi - Pravni savjeti 33 19.05.1995 Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i zadaćama Odbora za obnovu Osječke Tvrđe
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 23. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92, 55/92 i 29/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 1995. godine donijela

ODLUKU

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O OSNIVANJU I ZADAĆAMA ODBORA ZA OBNOVU OSJEČKE TVRĐE

I.

U Odluci o osnivanju i zadaćama Odbora za obnovu Osječke Tvrđe ("Narodne novine" broj 34/94), točka II. mijenja se i glasi:

Odbor za obnovu čine ministar razvitka i obnove, kao predsjednik Odbora, te članovi:

II.

U točki III., stavku 1. alineja 1. mijenja se i glasi: "- na prijedlog Stručnog vijeća donosi dugoročni program, te srednjoročne i godišnje planove i programe obnove i revitalizacije Osječke Tvrđe",

U stavku 1. iza 2 alineje dodaje se nova alineja koja glasi:

" - raspravlja i odlućuje o spornim pitanjima u provedbi planova i programa zaštite, konzervacije, revitalizacije i obnove Osječke Tvrđe;"

U stavku 1. alineja 3., koja postaje alineja 4., mijenja se i glasi:

"- donosi okvirne zajedničke financijske planove obnove Osječke Tvrđe s posebno iskazanim obvezama sudionika utvrđenih ovom Odlukom, te ostalih pridruženih sudionika obnove;"

Dosadašnje alineje 4., 5. i 6. postaju alineje 5., 6. i 7.

III

Iza točke III. dodaje se nova točka, kao točka IV., koja glasi:

"IV.

Grad Osijek, Županija Osječko-baranjska. Sveučilište u Osijeku i Državna uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine, kao glavni sudionici obnove Osječke Tvrđe, sporazumjet će se o međusobnim pravima i obvezama u donošenju i provedbi programa obnove i revitalizacije TVrđe."

Točke IV., V., VI., VII. i VIII. postaju točke V., VI., VII, VIII. i IX.

IV.

U točki IV. riječi "Zavod za zaštitu spomenika kulture Ministarstva kulture i prosvjete" mijenjaju se i glase: "Državna uprava za zaštitu kulturne i prirodne baštine".

V.

U točki V. riječi "Ministarstvu kulture i prosvjete" mijenjaju se i glase: "Državnoj upravi za zaštitu kulturne i prirodne baštine".

VI.

U točki VII. riječi "Ministar kulture i prosvjete imenovat će stručno-izvršnki koordinaciju" mijenjaju se i glase: "Ravnatelj Državne uprave za zaštitu kulturne i prirodne baštine imenovat će Stručno vijeće".

VII.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 612-08/94-01/02

Urbroj: 5030104-95-1

Zagreb, 11. svibnja 1995.

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.