Zakoni i propisi - Pravni savjeti 27 24.04.1995 Odluka kojom se odlikuje Redom Hrvatskoga pletera filmski producent Igor Prizmić
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, te članka 21. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine"br. 20 od 24. ožujka 1995.), donosim

ODLUKU

KOJOM SE ODLIKUJE REDOM HRVATSKOGA PLETERA

FILMSKI PRODUCENT IGOR PRIZMIĆ

za proizvodnju filma "Gospa" koji svojim umjetničkim svjedočanstvom uvelike doprinosi poznavanju i širenju istine u svijetu o patnjama i stradanjima ljudi hrvatskog naroda na putu ostvarenja slobodne i samostalne Hrvatske.

Broj: PA2 -12/ 1- 95

Zagreb, 18. travnja 1995.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.