Zakoni i propisi - Pravni savjeti 27 24.04.1995 Odluka kojom se odlikuje Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića filmski glumac Martin Sheen
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, te članka 18. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine"br. 20 od 24. ožujka 1995.), donosim

ODLUKU

KOJOM SE ODLIKUJE REDOM DANICE HRVATSKE S LIKOM MARKA MARULIĆA

FILMSKI GLUMAC MARTIN SHEEN

za umjetničko ostvarenje jedne od glavnih uloga u filmu "Gospa" koji umjetnički svjedoči o patnjama i stradanju ljudi hrvatskog naroda i posebno za iskreno očitovanje dubokog prijateljstva prema slobodnoj demokratskoj Hrvatskoj.

Broj: PA2- 13/ 1-95

Zagreb, 18. travnja 1995.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.