Zakoni i propisi - Pravni savjeti 23 05.04.1995 Objava o upisu u Registar dorađivača poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

OBJAVA

O UPISU U REGISTAR DORAĐIVAČA POLJOPRIVREDNOG SJEMENA

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva na temelju članka 8. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88, 28/92 i 26/93), objavljuje da su u Registar dorađivača poljoprivrednog sjemena upisani dorađivači:

25. "AGROLUDBREG" dioničarsko društvo iz Ludbrega, P. Zrinskog 1., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: pšenice, ječma, raži, zobi - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; krumpira, konoplje - kategorije original; crvene i bijele djeteline, lucerne, lupine, grahorice, ljulja, livadne vlasulje, klupčaste oštrice, mačjeg repka, rotkve, salate, špinata, graška, stočnog graška. gorušice, cikorije; uljane repice i prosa - kategorije original; I i II sortna reprodukcija; inkornatke, stočne repe i mrkve, stočnog kelja, kelja pupčara, korabe cikle, mrkve, matovilca, heljde - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija, matovilca - kategorije proizvodno sjeme; cvijeća, peršina, celera, pasternjaka, endivije, ljekovitog i aromatičnog bilja kategorija original, I i II sortna reprodukcija.

26. Poljoprivredno poduzeće "GLAVNIK" s p.o. Stari Mikanovci, s pravom dorade poljoprivrednog sjemena krumpira kategorije elita, original, I i II sortne reprodukcije i proizvodno sjeme.

27. Poduzeće "AGRICO" d.o.o Hemuševac, Tina Ujevića 1., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena krumpira kategorije elita, original I i II sortne reprodukcije i proizvodno sjeme.

28. Poduzeće "SJEME SLAVONIJA" d. d. Vinkovci, Hrvatskih žrtava 1., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: sortnih žitarica - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi te samoplodne linije; soje, suncokreta i uljane repice - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; povrća i krmnog bilja - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

29. Poduzeće "ŽITAR" d.d., Donji Miholjac, Kolodvorska 105., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: pšenice, ječma - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi te samooplodne linije; soje, uljane repice kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; lana, konoplje - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; povrća i krmnog bilja - kategorije elita, oraginal, I i II sortna reprodukcija.

30. Poduzeće AGROKOR d.d. Zagreb, Gajeva 5., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena cvijeća i lukovice cvijeća, lučica i krumpira kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija.

31. Poduzeće -BORIK" d.d. za proizvodnju žita, cvijeća i ukrasnog bilja, Pitomača, U1. Lj. Gaja 130., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: žitarica - kategorije original I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki i dvostruki hibridi; krmnog bilja - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjemeˇ povrća - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; industrijskog bilja - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; sjeme cvijeća, lukovice cvijeća te sjeme ljekovitog i aromantičnog bilja - svih kategorija.

32. Poduzeće "JOST Sjeme - Istraživanja" p.o. Križevci; S Radića 21., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: krmnog bilja - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme; povrća - kategorije original, I i II sortna reprodukcija, proizvodno sjeme; sjeme cvijeća, lukovice cvijeća te sjeme ljekovitog i aromantičnog bilja svih kategorija.

33. Poduzeće "POLJOPRIVREDNA STANICA JASTREBARSKO" d.d. za poljoprivrednu proizvodnju iz Jastrebarskog, Zrinski Frankopana 12, s pravom dorade poljoprivrednog sjemena krumpira - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

34. ISTRASJEME Export-Import, Društvo za uvoz i izvoz, proizvodnju, doradu i promet sjemena ukrasnog i sadnog bilja, voća i povrća, d.d. Pula, Medulinska 78., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena: pšenice, ječma, zobi raži, heljde, prosa, svjetlice - kategorije elita, original I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridiˇ stočne i šećerne repe uljane repice, suncokreta i soje - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija krmnog bilja i povrća - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

35. "SIM-COMMERC" Poduzeće za trgovinu na veliko i malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima, te izvoz i uvoz tih proizvoda, s potpunom odgovornošću, Sinj, Sinjskih žrtava 4B., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena krumpira i lučice luka - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

36. Poduzeće SJEMENARNA ZAGREB d.o.o., Poduzeće za proizvodnju i trgovinu, Zagreb, Tomislavov trg 19., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena povrća i lučice luka, cvijeća, mirodijskog bilja, krmnog bilja, lukovice cvijeća kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

37. Poduzeće SAJAM CVIJEĆA d.d. Sisak, Tome Bakača Erdodya 57., s pravom dorade poljoprivrednog sjemena lukovice cvijeća kategorije elite, original. I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

Klasa: 320-11/95-01/11

Urbroj: 525-02-95-1

Zagreb, 10. ožujka 1995.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivica Gaži, dipl, ing., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.