Zakoni i propisi - Pravni savjeti 18 17.03.1995 Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja naknade za dio cijene diesel goriva profesionalnim ribarima
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Na temelju članka 16. stavka 2. Zakona o novčanim poticajima i naknadama u poljoprivredi i ribarstvu ("Narodne novine", br. 29/94. i 9/95.), ministar financija propisuje

Pravilnik

o načinu i postupku ostvarivanja naknade za dio cijene diesel goriva profesionalnim ribarima

Članak 1.

(1) Ovim se Pravilnikom propisuje način i postupak ostvarivanja naknade za dio cijene diesel goriva (u daljnjem tekstu: naknada) profesionalnim ribarima.

(2) Profesionalnim ribarima, u smislu ovog Pravilnika, smatraju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost gospodarskog morskog ribolova.

Članak 2.

(1) Pravo na naknadu u iznosu jedne kune po litri kupIjenog diesel goriva imaju profesionalni ribari koji diesel gorivo koriste za obavljanje gospodarskog morskog ribolova, i to za količine goriva kupljene od 1. siječnja 1995. godine pod slijedećim uvjetima: 1. da uredno vode propisane poslovne knjige, 2. da u poslovnim knjigama iskazuju sav ostvareni prihod od prodaje riba i ostalih morskih organizama i 3. da je količina kupljenog diesel goriva za koje se podnosi zahtjev za naknadu u razmjeru s količinom ulovljene ribe i ostalih morskih organizama.

(2) Sredstva za naknadu dijela cijene diesel goriva osiguravaju se profesionalnim ribarima do godišnje potrošnje od ukupno 10.000.000 litara.

Članak 3.

(1) Pravo na naknadu ostvaruje se posebno za svako plovilo (brod ili brodicu) kojim profesionalni ribari obavljaju djelatnost gospodarskog morskog ribolova.

(2) Pravo na naknadu iz članka 2. ovoga Pravilnika ostvaruje se podnošenjem zahtjeva na obrascu NDCKG/95

- Obračun naknade za dio cijene kupljenog diesel goriva za razdoblje od______ do______ 199__-. godine, koji je sastavni dio ovoga Pravilnika, ispostavi područnog ureda Porezne uprave mjerodavnoj prema sjedištu odnosno prebivalištu profesionalnog ribara koji podnosi zahtjev za naknadu.

(3) U obrascu NDCKG/95 iskazuje se: 1. ime i luka upisa broda ili registarska oznaka brodice te snaga porivnog stroja broda ili brodice u kW ili KS na temelju koje se ostvaruje naknada, kao i vrstu ribolova koja se obavlja brodom ili brodicom, 2. na rednom broju 1. podaci o ukupnim količinama kupljenog diesel goriva u litrama tijekom razdoblja za koje se podnosi zahtjev, 3. na rednom broju 2. podatak o visini naknade u kunama po litri kupljenog diesel goriva, na temelju Zakona o novčanim poticajima i naknadama u poljoprivredi i ribarstvu ("Narodne novine", br. 29/94. i 9/95.), 4. na rednom broju 3. ukupan iznos naknade na koju ima pravo profesionalni ribar, koji se dobije tako da se ukupna količina kupljenog goriva u litrama pomnoži s jednom kunom, 5. na rednom broju 4. količina ulova ribe i ostalih morskih organizama tijekom razdoblja za koje se podnosi zahtjev u kilogramima i 6. na rednom broju 5. iznos prihoda ostvarenih prodsjom ribe i ostalih morskih organizama tijekom razdoblja za koje se podnosi zahtjev u kunama.

(4) Zahtjev za isplatu naknade podnosi se u dva primjerka najkasnije do kraja tekućeg mjeseca za dva mjeseca prije toga.

Članak 4.

Zahtjevu za isplatu naknade na obrascu NDCKG/95 podnositelj zahtjeva mora priložiti: 1. račune ili preslike računa o kupljenoj količini diesel goriva, koji moraju glasiti na ime profesionalnog ribara (podnositelja zahtjeva). Na računu obvezno mora biti upisano ime broda ili registarska oznaka brodice za koje je kupljeno gorivo 2. nalog za naplatu (obrazac br. 43.).

Članak 5.

(1) Ispostava područnog ureda Porezne uprave kojoj je podnesen zahtjev za naknadu provjerava je li zahtjev za naknadu podnijet u skladu s odredbama Zakona o novčanim poticajima i naknadama u poljoprivredi i ribarstvu i ovog Pravilnika.

(2) Nakon što se provede kontrola obračuna i utvrdi da je zahtjev za naknadu podnesen u roku, ispravan, te da su ispunjeni uvjeti iz članka 2. stavka 1. ovoga Pravilnika, zahtjev ovjerava pečatom i potpisuje službenik koji je obavio kontrolu i voditelj ispostave područnog ureda Porezne uprave. Jedan ovjereni primjerak zahtjeva vraća se korisniku naknade, a drugi s ostalom dokumentacijom zadržava ispostava područnog ureda Porezne uprave za svoje potrebe. Nalog za naplatu - obrazac 43 potpisuju ovlaštene osobe ispostave područnog ureda Porezne uprave, ovjeravaju ga pečatom i dostavljaju na izvršenje Zavodu za platni promet, Poslovnica 2, Zagreb, Smičiklasova 17.

(3) Zahtjev za isplatu naknade riješit će se u roku od tri dana od dana primitka, a isplata će se obaviti najkasnije u roku od osam dana od dana rješenja zahtjeva.

(4) S nepotpunim zahtjevima postupit će se prema odredbama Zakona o općem upravnom postupku ("Narodne novine", br. 53/91.).

(5) Naknada se isplaćuje na teret računa broj 30102-789-2229 Minlstarstvo poljoprivrede i šumarstva - Sredstva za premiranje i regresiranje, a u korist žiro računa korisnika naknade.

(6) Ispostava područnog ureda Porezne uprave obvezna je istog dana kada je nalog za isplatu dostavljen Zavodu za platni promet dostaviti pismeno izvješće Središnjem uredu Porezne uprave s podacima o iznosu odobrene naknade i količinama kupljenog diesel goriva.

(7) Porezna uprava vodit će evidenciju o ukupno isplaćenom iznosu naknade, te će prestati primati zahtjeve za naknadu nakon što utvrdi da je isplaćena naknada do utvrđene potrošnje diesel goriva određene člankom 2. stavkom 2. ovoga Pravilnika.

Članak 6.

Profesionalni ribari korisnici naknade obvezni su voditi posebnu evidenciju o kupljenim količinama diesel goriva posebno po svakom plovilu kojim obavljaju djelatnost gospodarskog morskog ribolova, na temelju kojeg se ostvaruje pravo na naknadu.

Članak 7.

Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja naknade dijela cijene diesel goriva profesionalnih ribara ("Narodne novine", br. 56/94)

Članak 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

K1asa: 410-19/95-01/267

Urbroj: 513-07/95-1

Zagreb, 8. ožujka 1995.

Ministar financija

Božo Prka, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

Obrazac NDCKG/95 Mat. br./JMBG poreznog obveznika

Tvrtka (naziv pravne osobe ili ime i prezime fizičke osobe

OBRAČUN NAKNADE DIJELA CIJENE ZA KUPLJENO DIESEL GORIVO ZA RAZDOBLJE od_________-- do_________ 199__ god. __________________________________________________________________________

Ime i luka upisa broda ili registarska oznaka brodice __________________________________________________________________________

te snaga porivnog stroja (motora) plovila u kW____________________________________ ili u KS ______________- temeljem kojeg se ostvaruje naknada. Naprijed navedenim plovilom obavlja se slijedeća vrsta ribolova (potrebno zaokružiti vrstu ribolova ili više njih koje se obavljaju plovilom):

A - ribolov pridnenom povlačnom mrežom - kočom;

B - ribolov pelagijskom kočom (tzv. lebdeća koča);

C - ribolov kružnom mrežom plivaricom;

D - ribolov kružnom mrežom plivaricom - tunolovkom;

E - ribolov ostalim ribolovnim alatima. ___________________________________________________________________________________

Red. Opis Iznos ili br. količina ___________________________________________________________________________________

1. Količina kupljenog diesel goriva u litrama

2. Naknada u kunama po litri diesel goriva 1,00

3. Iznos naknade za kupljeno diesel gorivo (redni broj 1 x red. br. 2) u kunama

4. Količina ulova ribe i ostalih morskih organizama u izvještajnom razdoblju u kilogramima

5. Prihodi ostvareni prodajom ribe i ostalih morskih organizama u izvještajnom razdoblju u kunama

U___________________________ dana _______________- 199__ godine MP

Obračun sastavio _____________Potpis ovlaštene osobe poreznog obveznika______________

Provjerom utvrđena ispravnost obračuna, te se odobrava isplata naknade za kupljeno diesel-gorivo u iznosu od ____________________ kuna.

Pečat PU Datum primitka

Kontrolirao_______________ Voditelj ispostave _____________


     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranica za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave za Vaše web stranice.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice po povoljnim cijenama.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     



Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>