Zakoni i propisi - Pravni savjeti 12 24.02.1995 Naredba o izmjeni i dopuni Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO FINANCIJA

Na temelju članka 37. Zakona o platnom prometu u zemlji ("Narodne novine", br. 27/93., 13/94., 69/94. i 73/94.) ministar financija izdaje

Naredbu

o izmjeni i dopuni Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba

I.

U Naredbi o uplaćivanju prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba ("Narodne novine", br. 94/94. i 3/95.) u točki II. pod A podtočka 2. pod 5) iza brojčane oznake vrste prihoda 5169 umjesto točke, stavlja se zarez i dodaje: -5177 Naknada za ribolov, -5185 Lovozakupnina, 5193 Naknada za koncesiju prava lova, -5207 Naknada za koncesiju u javnim telekomunikacijama i za uporabu radijskih frekvencija, -5215 Naknada za pregled bilja pri uvozu i provozu, -5223 Naknada za veterinarsko sanitarne preglede u prometu preko granice.

II.

U točki II. pod A u podtočki 2. pod 7) iza brojčane oznake vrste prihoda 7218 umjesto točke stavlja se zarez i dodaje: -7226 Krediti i pozajmice, -7234 Potpore i primanja po osnovi propisa o zdravstvenom i mirovinskom osiguranju.

III.

U točki II. pod A iza podtočke 3. u četvrtom stavku NAPOMENE ispred brojčane oznake vrste prihoda 5061 dodaje se 5045.

IV.

U točki II. pod B podtočke 5. pod 2) iza brojčane oznake vrste prihoda 5312 umjesto točke stavlja se zarez i dodaje: -5320 Lovozakupnina. U istoj točki i podtočki pod 4) iza naziva brojčane oznake vrste prihoda 7420 umjesto točke stavlja se zarez i dodaje: -7439 Potpore i primanja po osnovi propisa o zdravstvenom i mirovinskom osiguranju.

V.

U točki II. pod D podtočka 9. pod 1) iza riječi "porezi" brišu se riječi "i prirezi".

VI.

U točki II. pod D podtočka 9. pod 2) iza brojčane oznake vrste prihoda 5797 umjesto točke stavlja se zarez i dodaje: -5800 Lovozakupnina. U istoj točki i podtočki pod 4) iza brojčane oznake vrste prihoda 7846 umjesto točke stavlja se zarez i dodaje: -7854 Potpore i primanja po osnovi propisa o zdravstvenom i mirovinskom osiguranju.

VII.

U točki II. pod G podtočka 2. pod 2) mijenja se naziv računa: 30100-840-...-1419 Porez i prirez na dohodak od samostalne djelatnosti po odbitku (članak 49. stavak 1. točka 1.) i povremene samostalne djelatnosti (članak 11. stavak 4. točka 2.). U istoj točki i podtočki iza računa pod 6) dodaje se: 7) 30100-840-...-1515 Porez i prirez na plaću po osnovi povremenog rada (članak 43. stavak 5.), samostalne djelatnosti po odbitku iz članka 49. stavka 1. točke 2, i na dohodak od iznajmljivanja soba i postelja.

VIII.

U točki III. pod A podtočka 17. pod 6) iza riječi "Dodatni doprinos za" briše se tekst i dodaje "korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu". U istoj točki i podtočki iza naziva računa pod 9) mijenja se tekst i glasi: "U pozivu na broj odobrenja obveznici uplate doprinosa za račun pod 1) dužni su u pretpolje upisati broj modela "13" a u polje registarski broj obveznika uplate doprinosa (10 znamenaka) i razdoblje uplate (mjesec i godina). Pri uplati doprinosa na račune od 2) do 9) u pozivu na broj odobrenja treba upisati oznake koje su se koristile u 1994. godini.

IX.

U točki V. podtočki 30. iza naziva računa pod 2) dodaje se tekst: "U okviru računa pod 1) i pod 2) otvorit će se toliko podračuna koliko ima turističkih zajednica mjesta osnovanih sukladno posebnom zakonu."

X.

Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 401-03/94-01/09

Urbroj: 513-07/95-3

Zagreb, 16. veljače 1995.

Ministar financija

Božo Prka, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranica za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave za Vaše web stranice.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice po povoljnim cijenama.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     



Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>