Zakoni i propisi - Pravni savjeti 2 10.01.1995 Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obliku, sadržaju i
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ZAVOD ZA PLATNI PROMET

Na temelju članka 38, točke 3. Zakona o platnom prometu u zemlji (Narodne novine, broj 27/93, 13/94, 69/94 i 73/94), glavni direktor Zavoda za platni promet donosi

Pravilnik

o izmjenama i dopunama Pravilnika o obliku, sadržaju i uporabi obrazaca platnog prometa

Članak 1.

U Prilogu br. 2. Pregled osnovnih modela "poziv na broj" s objašnjenjem za njihovu primjenu, Pravilnika o obliku, sadržaju i uporabi obrazaca platnog prometa (Narodne novine, broj 59/94, 63/94 i 83/94), u tabeli poslije broja modela 15 dodaju se novi brojevi modela i sadržaja: "21 (P1)K-(P2)K", "22 (P1)K-(P2)K" i "23 (P1)K-P2-P3-P4".

U točki 2, istog priloga, iza opisa modela 15 dodaju se opisi modela 21, 22 i 23, koji glase:

"Model 21 - podatak P1 ima 4 znamenke računajući i kontrolni broj i sadrži vrstu prihoda iz Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba. Podatak P2 ima 7 znamenaka računajući i kontrolni broj, a sadrži matični broj pravne osobe dodijeljen od Državnog zavoda za statistiku.

Model 22 - podatak P1 ima 4 znamenke računajući i kontrolni broj i sadrži vrstu prihoda iz Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba. Podatak P2 ima 13 znamenaka računajući i kontrolni broj, a sadrži jedinstveni matični broj građana.

Model 23 - podatak P1 ima 4 znamenke računajući i kontrolni broj i sadrži vrstu prihoda iz Naredbe o načinu uplaćivanja prihoda proračuna i izvanproračunskih fondova te prihoda za financiranje drugih javnih potreba. Prva lijeva znamenka u podatku P1 je broj "6". Podaci P2, P3 i P4 ukupno mogu imati 15 znamenaka, s tim da svaki pojedinačno može imati najviše 12 znamenaka".

Članak 2.

U ostalom dijelu Pravilnik o obliku, sadržaju i uporabi obrazaca platnog prometa ostaje neizmijenjen.

Članak 3.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Broj: II-2-24/95 BB

Zagreb, 4. siječnja 1995.

Glavni direktor

mr. Bogomil Cota, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.