Zakoni i propisi - Pravni savjeti 96 29.12.1994 Odluka o naknadama i nagradi za rad predsjednika i članova Državnog sudbenog vijeća
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 41. stavka 2. Zakona o Državnom sudbenom vijeću (Narodne novine, broj 58/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. prosinca 1994. godine, donijela

ODLUKU

O NAKNADAMA I NAGRADI ZA RAD PREDSJEDNIKA I ČLANOVA DRŽAVNOG SUDBENOG VIJEĆA

I.

Ovom Odlukom propisuju se uvjeti i visina naknade troškova, naknade za neostvarenu plaću ili zaradu i nagrada koja pripada predsjedniku i članovima Državnog sudbenog vijeća (u daljnjem tekstu: član Vijeća).

II.

Naknada troškova zbog obavljanja dužnosti člana Vijeća obuhvaća putne troškove i dnevnicu pod uvjetima i u istoj visini pod kojima se ta naknada priznaje korisnicima državnog proračuna.

III.

Član Vijeća ima pravo na naknadu za plaću ili zaradu koju nije ostvario zbog obavljanja dužnosti člana Vijeća. Naknada za plaću ili zaradu utvrđuje se na temelju potvrde koju izdaje sud, državno odvjetništvo ili pravni fakultet u kojem je član Vijeća zaposlen.

IV.

Članu Vijeća iz reda odvjetnika pripada naknada za izgubljenu zaradu u visini nagrade koja pripada članu Vijeća za obavljanje dužnosti (točka V. ove Odluke). Naknada i nagrada se zbrajaju. Član Vijeća iz reda odvjetnika može predložiti predsjedniku Državnog sudbenog vijeća da mu se isplati veći iznos naknade za izgubljenu zaradu od propisanog stavkom 1. ove točke.

V.

Članu Vijeća za svaki sat rada pripada nagrada koje je jednaka iznosu brutto plaće suca Vrhovnog suda Republike Hrvatske najvišeg platnog razreda za jedan sat rada, u vrijeme održavanja sjednice Državnog sudbenog vijeća. Predsjedniku Državnog sudbenog vijeća pripada nagrada iz stavka 1. ove točke uvećana za 30%.

VI.

Naknadu iz točke II. ove Odluke članu Vijeća predujmit će sudovi, državna odvjetništva i pravni fakulteti u kojima su članovi Državnog sudbenog vijeća zaposleni. Tijela iz prethodnog stavka ove točke zatražit će vraćanje tako isplaćenih sredstava od Ministarstva pravosuđa na teret sredstava osiguranih za rad Dreavnog sudbenog vijeća u državnom proračunu.

VII.

Naknade iz točke III. i IV. ove Odluke kao i nagradu iz točke V. ove Odluke isplatit će Ministarstvo pravosuđa na teret sredstava osiguranih za rad Državnog sudbenog vijeća u državnom proračunu, na pisani obrazloženi zahtjev predsjednika Vijeća. Naknade iz točke III. i IV. i nagrada iz točke V. isplaćuje se na žiro-račun člana Vijeća.

VIII.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Klasa : 700-01/94-01/01

Urbroj : 5030109-94-2

Zagreb, 28. prosinca 1994.

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.