Zakoni i propisi - Pravni savjeti 90 09.12.1994 Odluka o povećanju vrijednosti koeficijenata platnih razreda za pojedine službe
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 149. Zakona o državnim službenicima i namještenicima i o plaćama nositelja pravosudnih dužnosti (Narodne novine, broj 74/94) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 5. prosinca 1994. donijela

ODLUKU

O POVEĆANJU VRIJEDNOSTI KOEFICIJENATA PLATNIH RAZREDA ZA POJEDINE SLUŽBE

I.

Vrijednost koeficijenata platnih razreda uvećava se do 20% nositeljima pravosudnih dužnosti i državnim službenicima i namještenicima u pojedinim službama kojima bi plaća, isplaćena temeljem Zakona o državnim službenicima i namještenicima i o plaćama nositelja pravosudnih dužnosti, bila niža od plaće isplaćene za rujan 1994.

II.

Vrijednost koeficijenata platnih razreda uvećava se za 20% državnim službenicima u uredima i strućnim službama Vlade Republike Hrvatske.

III.

Povećanje koeficijenta temeljem točke I. ove Odluke pojedinim nositeljima pravosudnih dužnosti, te na pojedinim službeničkim i namješteničkim mjestima za postotak potreban za osiguravanje plaće u visini one isplaćene za rujan 1994. godine, utvrdit će nadležni ministar, odnosno drugi nadležni čelnik tijela državne vlasti, o ćemu je dužan izvijestiti Vladu Republike Hrvatske.

IV.

Točka I. ove Odluke primjenjivat će se do 31. ožujka 1995. godine

V.

Ova Odluka primjenjivat će se od 1. listopada 1994 godine.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Klasa: 120-02/94-01/14

Urbroj: 5030109-94-3

Zagreb, 5. prosinca 1994

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.