Zakoni i propisi - Pravni savjeti 88 05.12.1994 Uredba o rasporedu dijela sredstava za sanaciju banaka
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvetske (Narodne novine, broj 79/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 1. prosinca 1994. godine, donijela

UREDBU

O RASPOREDU DIJELA SREDSTAVA ZA SANACIJU BANAKA

Članak 1.

Od ukupno osiguranih sredstava u Posebnom dijelu Državnog proračuna Republike Hrvatske za 1994. godinu (Narodne novine, br. 28/94 i 81/94) u 7. razdjelu, pozicija 45. - sredstva za sanaciju banaka, raspoređuje se privremeno do otvaranja postupka sanacije, i to:

- Riječkoj banci d. d., Rijeka, iznos od 95,000.000,00 kuna

- Splitskoj banci d. d, Split, iznos od 95,000.000,00 kuna

- Slavonskoj banci d. d., Osijek, iznos od 50,000.000,00 kuna.

Članak 2.

Sredstvima iz članka 1. ove Uredbe Republika Hrvatska otkupljuje od banaka dio obveznica za restrukturiranje gospodarstva u Republici Hrvatskoj u revaloriziranoj vrijednosti sukladno članku 5. Zakona o izdavanju obveznica za restrukturiranje gospodarstva u Republici Hrvatskoj (Narodne novine, broj 27/91) sa stanjem 31. kolovoza 1994. godine. Ministar financija i guverner Narodne banke Hrvatske utvrdit će koji se iznos obveznica otkupljuje sredstvima iz članka 1. ove Uredbe.

Članak 3.

Otkup obveznica iz članka 2. ove Uredbe izvršit će se pod uvjetom da banke podnesu zahtjev Narodnoj banci Hrvatske za postupak dobrovoljne sanacije u skladu sa Zakonom o sanaciji i restrukturiranju banaka i da sredstvima iz članka 1. ove Uredbe odmah podmire inicijalne kredite i dospjele neizmirene obveze prema Narodnoj banci Hrvatske.

Članak 4.

Ova Uredba stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Klasa: 450-02/94-01/06

Urbroj: 5030105-94-3

Zagreb, 1. prosinca 1994

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.