Zakoni i propisi - Pravni savjeti 86 29.11.1994 Zaključci Zastupničkog doma Sabora Republike hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske i članka 113. Poslovnika Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske, Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 24. studenoga 1994. godine, o aktualnoj političkoj situaciji, donio je slijedeće

ZAKLJUČCI

ZASTUPNIČKOG DOMA SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

1. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske najoštrije osuđuje izravno sudjelovanje srpskih pobunjeničkih snaga s okupiranih područja Republike Hrvatske u napadajima na zapadnu Bosnu, poglavito zaštićenu zonu Bihaća, i čine koji znače otvorenu agresiju na teritorij Federacije Bosne i Hercegovine, kao i teritorij međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

2. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske takoder najoštrije osuđuje napadaje snaga bosanskih Srba na zaštićenu zonu Bihaća i zapadnu Bosnu i izražava solidarnost sa stanovništvom tog dijela susjedne države, te Vladom Bosne i Hercegovine i Federacijom Bosne i Hercegovine.

3. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske najoštrije osuđuje napade bosanskih Srba na teritoroj Republike Hrvatske, posebno na područja Županje i Hrodske Posavine.

4. Zstupnički dom Sabora Republike Hrvatske podržava državničke i diplomatske napore Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću sigurnosti i drugim međunarodnim forumima da se snsge NATO-saveza uključe u zaštitu međunarodno priznatih granica Republike Hrvstske, a jednako tako i da se sprijeće napadaji i agresija na zapadnu Bosnu i poglavito zaštićenu zonu Bihaća.

5. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske poziva i zahtijeva od međunarodne zajednice da se nastavi s ofenzivnim akcijama i udarima sve dok se ne uspostavi nadzor i potpuna zaštita međunarodnih grenica Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

6. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske podržava odluku Predsjednika Republike Hrvatske da odobri Ujedinjenim narodima i NATO-savezu privremenu uporabu hrvatskog zračnog prostora za izvođenje akcija protiv vojnih objekata i postrojbi pobunjenih Srba ne okupiranim dijelovima hrvatskog teritorija (UNPA):

7. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske će zajedno s Predsjednikom Republike Hrvatske i Vladom Republike Hrvatske, a sukladno razvoju situacije i iskaznoj djelotvornosti mirovnih snaga UNPROFOR-a u promicanju i provedbi mirovnog rješenja u Republici Hrvatskoj, odnosno reintegraciji privremeno okupiranih područja, tijekom slijedećih tjedana donijeti konačnu odluku o mandatu snaga Ujedinjenih naroda.

8. Zastupnički dom potvrđuje odlučnost Republike Hrvatske da rješenje krize traži miroljubivim putem i u suradnji s međunarodnom zajednicom. Ali, ako se međunarodni napori pokažu nedovoljno djelotvornima, Zastupnički dom naglašava da Hrvatska zadržava pravo samostal nog djelovanja u skladu s vlastitim nacionalnim interesima i neotuđivim pravom na samoobranu.

Klasa: 200-02/94-01/01

Zagreb, 24. studenoga 1994.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik Zastupničkog dome Sabora

dr. Nedjeljko Mihanović, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.