Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 2. stavka 1. Zakona o posebnim priStojbama pri uvozu
poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine" broj
53/91 i 116/93), ministar gospodarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje
ministra poljoprivređe i šumarstva, donosi
Posebna pristojba pri uvozu poljoprivrednih i pre hrambenih proizvoda
za uvoz proizvoda iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife u dinarskoj protuvrijednosti
DEM po jedinici mjere iznosi:
1. Tar. broj carinske tarife
2. Tarifna oznaka
3. Imenovanje robe
4. Jedinica mjere
5. Iznos pristojbe u DEM
01.02. Žive životinje, vrsta goveda: 0102.90 - Ostalo: 0102.901 - - - bikovi kg 0,50 0102.902 - - volovi kg 0,50 0102.903 - - - krave kg 0,50 0102.904 --- junad za tov (od 200 do 280 kg) kg 0,00 0102.905 --- junad utovljena više od 280 do 450 kg kg 0,55 0102.906 - - -junad, ostala kg 0,55 01 02.907 - - telad kg 0,00 0102.909 - -ostalo kg 0,55 01.03 Svinje, žive: 0103.9 - Ostalo: 0103.91 -- mase manje od 50 kg 0103.912 --- mesnate za klanje kg 0,60 0103.913 --- masne za klanje kg 0,70 0103.919 --- ostalo kg 0,70 0103.92 --mase 50 kg ili više: 0103.922 - -mesnate za klanje kg 0,80 0103.923 - -masne za klanje kg 0,80 0103.929 - -ostalo kg 0,80 01.05 Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke): 0105.1 Mase do 185g: 0105.11 -- pilići: 0105.119 - - ostali ex. teške linije za tov kom 0,45 ex. lake linije za uzgoj kom 0,75 0105.199 - - Ostalo: ex. purići za tov kg 1,50 0105.9 -Ostalo: 0105.91 --- kokoši: 0105.919 - - - ostale ex. pilenke 18-tj (LL) kom 3, 30 ex. brojleri (TL) kg 1,10 ex. izlučene kokoši (TL) kg 0,55 ex. izlučene kokoši (LL) kg 0,55 0105.99 - -ostalo: 0105.999 --- ostala ex. pure tovne kg 2, 20 02.01 Goveđe meso, svježe ili rashlađeno: 0201.10 - Trupovi i polovice: 0201.101 - -teleći kg 1,10 0201.102 - - j uneći kg 1,00 0201.103 - - -goveđi kg 0,80 020 1.109 - - ostali kg 1, 10 0201.20 - Ostali komadi s kostima: 0201.201 - - teleći kg 1,10 0201.202 - - - juneći: ex. kompenzirane četvrtine kg 1,00 ex. prednje četvrtine kg 0, 90 ex. stražnje četvrtine kg 1,20 0201.203 - - - govedi: ex. kompenzirane četvrtine kg 0, 75 ex. prednje četvrtine kg 0,70 ex. stražnje četvrtine kg 1,00 0201.209 - - - ostalo kg 1,00 0201.30 - Bez kostiju: 0201.301 - - - teleće kg 1,20 0201.302 - - - juneće: kg 1,20 0201.303 - - - goveđe: kg 1,00 0201.309 - - - ostalo kg 1,20 02.02 Goveđe meso, smrznuto: 0202.10 -Trupovi i polovice: 0202.101 - - - teleći kg 0,90 0202.102 - - - juneći kg 0,80 0202.103 - - - goveđi kg 0,20 0203.109 - - - ostalo kg 0,70 0202.20 -Ostali komadi s kostima: 0202.201 - - - teleći kg 1,00 0202.202 - - - juneći: ex. kompenzirane četvrtine kg 0,90 ex. prednje četvrtine kg 0,90 ex. stražnje četvrtine kg 1,10 0202.203 - - - goveđi: ex. kompenzirane četvrtine kg 0,20 ex. prednje četvrtine kg 0,15 ex. stražnje četvrtine kg 0,20 0202.209 - - - ostalo kg 0,70 0202.30 - Bez kostiju 0202.301 - - - teleći kg 1,10 0202.302 - - - juneći: kg 1,10 0202.303 - - - govede: kg 0,35 0202.309 - - - ostalo kg 0,45 02.03 Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto: 0203.1 - svježe ili rashlađeno: 0203.11 - - trupovi i polovice kg 1,00 ex. oguljena, obezmaščena polovica . kg 1,50 ex. polovica EU obrade kg 1,00 0203.12 -- butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima ex. but kg 1,40 ex. lopatice i vrat bez masnoće, svježe kg 1,20 ex. lopatice s masnoćom i kožom, svježe kg 1,10 0203.19 - -ostalo kg 1,40 ex. kare bez masnoće, svježe kg 1,40 ex. kare s kožom i masnoćom svježe kg 1,20 0203.2 - smrznuto: 0203.21 --trupovi i polovice kg 0,80 0203.22 --butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima ex. but kg 1,20 ex. lopatice i vrat bez masnće kg 0,80 ex. lopatice s masnoćom i kožom kg 0,70 0203.29 - -ostalo ex. slanina kg 0,80 ex. svinjski odresci I i II kategorije kg 0,65 ex. kare bez masnoće i kože kg 1,00 ex. kare s kožom i masnoćom kg 0,80 02.07 Meso peradi i jestivi otpaci peracli iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti: 0207.10 -Perad neisječena u komade, svježa ili rashlađena ex. brojleri kg 2,00 ex. kokoši kg 1,00 ex. pure kg 3, 50 ex. petke kg 3,00 0207.2 -Perad, neisječena u komade, smrznuta: ex. brojleri kg 2,00 0207.21 - - kokoši, domaće kg 0,40 0207.22 - - pure kg 2, 80 0207.23 - - patke kg 2, 20 0207.3 - Perad isječena u komade i otpaci, uključujući jetru, svježi ili rashlađeni: 0207.39 - - Ostalo ex. brojleri kg 2, 45 x. brojleri file kg 5,00 x. pure kg 3, 30 x. pure file kg 6,00 207.4 -Perad isječena u omade, osim jetre, mrznuti: x. brofleri kg 2, 40 x. brojleri file kg 4,00 207.42 - -od pura kg 4,00 x. pure file kg 5,00 207.50 -Jetra peradi, smrznuta: kg 2,00 02.10 Meso i jestivi mesni drugi laonični proizvodi, soljeni, salamuri, sušeni ili imljeni, jestivo brašno i rah od mesa ili od drugih laoničnih proizvoda: 210.1 - svinjsko meso: 210.11 -- butovi, lopatice i drugi kg 3,00 komadi od njih s kostima 210.12 -- potrbušine i komadi od j ih kg 2,10 210.19 - - ostalo kg 2, 10 4.01 Mlijeko i vrhnje, ekoncentrirani i bez odanog šećera ili drugih vari za zasladivanje: 401.20 - s udjelom masti više 0,1% do 6% po masi x. pasterirano lijeko 1 0,30 x. sterilizirano mlijeko 1 0,35 04.02 Mlijeko i vrhnje, oncentrirani ili s udjelom dodanog šećera ili drugih vari za zaslađivanje: 402.10 - U prahu, granulama i rugim krutim oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi 1 2,00 402.2 - U prahu, granulama i rugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5% o masi: 402.21 -- bez dodanog šećera ili rugih tvari za aslađivanje kg 2, 40 04.03 lačnica, kiselo mlijeko, rhfije, jogurt, kefir i ostalo ermentirano ili akiseljeno mlijeko i rhnje, koncentrirani ili ekoncentrirani, s udjelom dodanog šećera ili drugih vari za zaslađivanje, romatizirani ili dodanim oćem ili kakaom 403.10 -jogurt 0,40 403.90 -ostalo x. vrhnje iznad 12% masti 1 0,65 04.05 405.00 Maslac i ostale masti i ulja, obiveni od mlijeka: 405.001 - - - svježi maslac kg 2, 50 04.06 ir i urda: 406.10 - svježi sir (uključujući sir od surutke) nefermentirani urda: 406.101 - - - svježi sir, efermentirani kg 1,00 406.30 sir topljeni, osim truganog ili u prahu kg 2, 50 0406.90 - sir ostali: x. polutvrdi kg 2,00 x. tvrdi kg 2, 50 04.07 407.00 Jaja peradi i ptičja jaja, u jusci svježa, konzervirana li skuhana: 407.002 --- kokošja jaja za riplod x. TL kom 0,30 x. LL kom 0,35 407.005 - -kokošja jaja, onzumna kom 0,10 04.08 Jaja peradi i ptičja jaja bez juske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili pari, oblikovani, mrznuti ili na drugi način konzervirani, s udjelom ili bez udjela šećera ili drugih vari za zaslađivanje: 408.1 - Žumanjci: 408.11 -- sušeni kg 4,00 0408.19 - - ostali x. smrznuti kg 2,00 0408.9 -ostalo: 408.91 - - sušeno x. jaja u prahu kg 3,00 408.99 - -ostalo x. melanž smrznuti kg 1,00 04.09 409.00 Prirodni med: 409.001 --- u pakovanju od 25 kg kg 1, 50 409.009 - -u ostalim akovanjima kg 1,50 07.01 rumpir, svježi ili ashlađeni 701.90 -ostali kg 0,10 7.09 Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno 0709.90 -ostalo ex. maslina kg 0,00 08.05 Agrumi, svježi ili suhi 0805.20 - mandarine (uključujući tangirske i sadsumas mandarine): hibridiagruma (klementina, vilking i sl.) kg 0,00 08.08 Jabuke, kruške i dunje, svježe 0808.10 -jabuke kg 0,10 10.01 Pšenica i suražica: 1001.90 - Ostalo: 1001.901 - - - sjemenska pšenica kg 0, 20 1001.902 - - - ostala pšenica kg 1,10 10.03 1003.00 Ječam: 1003.002 - - pivarski kg 0,10 1003.003 --- za stočnu hranu kg 0,00 10.05 Kukuruz: 1005.90 - Ostali: 1005.901 - - - bijeli kg 0,05 1005.902 - - - žuti kg 0,05 11.01 1101.00 Brašno od pšenice ili suražice: 1101.001 --- pšenično kg 0,25 11.02 Brašno od žitarica, osim od pšenice ili suražice: 1102.20 -Kukuruzno brašno kg 0,25 11.03 Prekrupa od žitarica, krupica i pelete: 1103.1 Prekrupa i krupica: 1103.11 -- pšenična kg 0,25 1103.13 - -kukuruzna kg 0,15 11.07 Slad, prženi ili neprženi: 1107.10 -Neprženi kg 0,10 12.01 1201.00 Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu kg 0,00 12.05 1205.00 Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0,10 12.06 1206.00 Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno kg 0,10 15.01 1501.00 Masti i ostale masti od svinja i peradi dobivene topljenjem, prešanjem ili solventnom ekstrakcijom: 1501.002 --- jestiva svinjska mast kg 0,50 15.07 Sojino ulje i njegove frakcije, pročišćeni, ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: 1507.10 - sirovo ulje, uključujikći degumirano (bez smole) kg 0,20 1507.90 - ostalo ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l 1,40 ex. rafinirano ulje pakirano od 0,50 l do 25 l l 1,50 15.09 Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) injegove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni ali kemijski nemodificirani: 1509.10 -Iz prvog prešanja 10,70 1509.90 - ostalo ex. maslinovo ulje, pakirano iznad 25l 1 0,60 ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 l do 25 l l 1,00 15.10 1510.00 Ostala ulja dobivena isključivo od masline solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani uključujući mješavine tih ulja ili frakcija s uljima ili frakcijama iz tar.br.15.09 ex maslinovo ulje, pakirano iznad 25 l 10,60 ex. maslinovo ulje, pakirano od 0,5 l do 25 l 11,00 15.12 Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka te njihove frakcije, pročišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski nemodificirani: 1512.1 -Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: 1512.11 - - sirovo ulje kg 0,20 1512.19 -- ostalo ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l l 1,40 ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 I do 25 l 1 1,50 15.14 Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinirani ilI nerafinirani, ali kemijski nemodlficirani: 1514.10 - sirovo ulje: 1514.101 - - - od repice kg 0,20 1514.90 -ostalo: 1514.901 - - od repice ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 I 1 1,40 ex. rafinirano ulje, pakirano od 0,5 l do 25 l 1 1,50 15.17 Margarin, mješavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porijekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave prikladni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br.15.16. 1517.10 - Margarin, isključujući tekući margarin ex. industrijski kg 1,20 ex. stolni kg 1,20 ex. mazivi kg 2,00 1517.90 ostalo ex. rafinirano ulje pakirano iznad 25 l 1 1,40 e ex. rafinirano ulje pakirano od 0,5 l do 25 l 1 1,50 ex. biljna mast kg 1,20 16.01 601.00 Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaoničnih jestivih prozvoda ili od krvi, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tlh proizvoda: 1601.001 - -trajni kg 2, 50 1601.002 - - - polutrajni kg 2,00 1601.009 - -ostalo kg 2, 50 16.02 Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi od mesa, drugih klaoničnih proizvoda ili od krvi: 1602.10 - Homogenizirani proizvodi kg 3,00 1 602.20 -Od jetre bilo koje životinje kg 2, 50 1602.30 -Od peradi iz tar. br. 01.05: 1602.31 - - pureći: ex. trajni kg 3, 80 ex. polutrajni kg 4,00 ex. obareni kg 3,00 1602.39 - - ostalo: ex. pileći polutrajni kg 3, 30 ex. pileći obareni kg 2,70 1602.4 - svinjski: 1602.41 -- šunke i odresci šunki kg 4,00 1602.42 -- lopatice i odresci lopatica kg 4,00 1602.49 - - ostalo, uključujući mješavine kg 4,00 1602.50 -Goveđi kg 2,00 1 602.90 -Ostalo, uključujući preradevine od krvi bilo kojih životinja kg 2,00 17.01 Šečer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju: 1701.99 - - ostalo: 1701.991 --- šećer od šećerne trske, rafinirani kg 0,55 1701.992 --- šečer od šećerne repe, rafinirani kg 0,55 18.06 Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao: 1806.3 -Ostalo u pločama ili šipkama 1806.31 - - punjeni kg 3,00 1806.32 - - nepunjeni kg 3, 50 1806.90 -Ostalo kg 3,00 ex. čokoladna jaja kg 0,10 19.02 Tjestenina, kuhana ili llekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drugačije pripremljena, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, ravijoli, kaneloni, kuskus, pripremljeni ili nepripremljeni: 1902.1 -Tjestenina nekuhana i nepunjena niti drugačije pripremljena: 1902.11 -- s dodatkom jaja kg 0,55 1902.19 - - ostala kg 0,55 20.01 Povrće, voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili octenoj kiselini: 2001.10 -Krastavci i kornišoni kg 0,00 2001.90 - Ostalo: 200 1.901 - - - paprika kg 0,00 2001.909 - - - ostalo kg 0,00 22.03 2203.00 Pivo dobiveno od slada 1 0,50 22.04 Vino od svježeg grožđa uključujući pojačana vina, mošt od grožđa osim mošta iz tar. br. 20.09: 2204.2 -Ostala vina, mošt od grožđa s fermentacijom zaustavljenom dodavanjem alkohola: 2204.21 --u posudama do 2 lit.: 2204.211 - - - stolno vino 1 0,65 2204.212 - - - kvalitetno vino ex. bijelo 1 0,90 2204.219 -- -dezertno vino I 1,00 2204.29 - - ostalo: 2204.291 - - - stolno vino 1 0,60 2204.292 - - - kvalitetno vino: ex. bijelo 1 0,80 2204.299 - - - ostalo 1 0,65 23.04 2304.00 Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani: 2304.001 - - - sojini kg 0,10 2304.009 - - - ostalo kg 0,10 23.06 Uljane pogače i ostali kruti staci dobiveni xstrakcijom biljnih masti li ulja, osim onih iz tar. br.23.04 I 23.05, nemljeveni, mljeveni ili peletizirani: 2306.30 -od suncokretovog sjemena kg 0,10 2306.40 -od sjemena uljane repice kg 0,20 23.09 Proizvodi koji se upotrebljavaju za životinjsku hranu 2309.901 - - - kompletne krmne smjese i superkoneentrati za prehranu peradi, ribe i stoke kg 0,15 2309.90 stočna hrana obogačena melasom, tropom, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i slično kg 0.15 2309.903 - - - premiksi kg 0.25 2309.909 - - - ostalo kg 0,15 24.01 Duhan sirovi, ili neprerađeni: duhanski otpaci: 2401.10 -Duhan, neižiljeni kg 0.00 2401.20 -Duhan, djelomično ili potpuno ižiljen kg 0,00 2401.30 -Duhanski otpaci kg 0.00 35.02 Albumini, albuminati i ostali albuminski derivati: 3502.10 -Albumin od jaja ex. bjelanjak u prahu kg 4,00 ex. bjelanjak smrznuti kg 200
II.
Iznosi posebne pristojbe iz točke I. ove Naredbe obračunat će se po
srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske koji se primjenjuje za obračun carine
i drugih uvoznih pristojbi.
III
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje važiti Naredba o visini
posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne
novine" broj 2/94).
IV.
Ova Naredba stupa na snagu 1. travnja 1994. godine
Klasa: 011-01/94-01/1
Urbroj: 526-01/94-0003
Zagreb, 14. ožujka 1994.
Ministar gospodarstva
Nadan Vidošević, v. r