Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
Na temelju članka 2. stavka 1. Zakona o posebnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine" broj 53/91 i 116/93) ministar gospodarstva uz prethodno pribavljeno mišljenje ministra poljoprivrede i šumarstva, donosi
Tar. broj Carinske tarife |
Tar. oznaka |
Imenovanje robe |
Jed. mjere |
Iznos posebne pristojbe u DEM |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
01.02 |
Žive životinje, vrsta goveda | |||
0102.90 |
Ostalo: | |||
0102.904 |
- junad za tov (od 200 do 280 kg) | kg | 0.20 | |
0102.905 |
- junad utovljena više od 280 kg do 450 | kg | 0,50 | |
0102 906 |
- junad, ostala | kg | 0,50 | |
0102.907 |
- telad | kg | 0,20 | |
0102.909 |
- ostalo | kg | 0.50 | |
01.03 |
Svinje, žive: | |||
0103.9 |
- Ostalo: | |||
0103.91 |
- mase manje od 50 kg | |||
0103.912 |
- mesnate za klanje | kg | 0,30 | |
0103.913 |
- masne za klanje | kg | 0,40 | |
0103.919 |
- ostalo | kg | 0,40 | |
0103. 92 |
- mase 50 kg ili više: | |||
0103.922 |
mesnate za klanje | kg | 0,45 | |
0103.923 |
- masne za klanje | kg | 0,45 | |
0103.929 |
- ostalo | kg | 0,45 | |
01.05 |
Domaća perad živa (kokoši, patke, guske, pure i biserke): | |||
0105.1 |
Mase do 185 g: | |||
01.05.11 |
- pilići: | |||
0105 119 |
- ostali ex. teške linije za tov | |||
ex. teške linije za tov | kom | 0,40 | ||
ex. lake linije za uzgoj | kom | 0,70 | ||
0105.9 |
- Ostalo: | |||
0105.91 |
- kokoši: | |||
0105.919 |
- ostale | |||
ex. pilenke 18-tj. (LL) | kom | 3,00 | ||
ex. brojleri (TL) | kg | 1,00 | ||
ex. izlućene kokoši (TL) | kg | 0,50 | ||
ex. izlućene kokoši (LL) | kg | 0,50 | ||
0105.99 |
- ostalo: | |||
0105.999 |
- ostala ex. pure tovne | kg | 2,00 | |
02 .01 |
Goveđe meso, svježe ili rashladeno: | |||
0201.10 |
- Trupovi i polovice: | |||
0201.101 |
- teleći | kg | 1.00 | |
0201.102 |
- juneći | kg | 0,90 | |
0201.103 |
- goveđi | kg | 0,70 | |
0201.109 |
ostali | kg | 1,00 | |
0201.20 |
- Ostali komadi s kostima: | |||
0201.201 |
- teleći | kg | 1,00 | |
020 1.202 |
- juneći: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0.90 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,80 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 1,10 | ||
0201.203 |
- goveđi: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,70 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,65 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 0,90 | ||
0201.209 |
ostalo | kg | 0,90 | |
0201.30 |
- Bez kostiju: | |||
0201.301 |
- teleće | kg | 1,10 | |
0201.302 |
- juneće: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 1,00 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,90 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 1,20 | ||
0201.303 |
- goveđe: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,90 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,80 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 1,10 | ||
0201.309 |
- ostalo | kg | 1,10 | |
02.02 |
Goveđe meso, smrznuto: | |||
0202.10 |
- Trupovi i polovice: | |||
0202.101 |
- teleći | kg | 0,80 | |
0202.102 |
- juneći | kg | 0,75 | |
0202.103 |
- goveđi | kg | 0,20 | |
0202.109 |
- ostalo | kg | 0,60 | |
0202.20 |
- Ostali komadi s kostima: | |||
0202201 |
- teleći | kg | 0,80 | |
0202.202 |
- juneći: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,75 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,75 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 0,90 | ||
0202.203 |
- goveđi: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,20 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,15 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 0,20 | ||
0202.209 |
- ostalo | kg | 0,60 | |
0202.30 |
- Bez kostiju: | |||
0202.301 |
- teleći | kg | 0,90 | |
0202.302 |
- juneći: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,90 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,80 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 1,00 | ||
0202.303 |
- goveđe: | |||
ex. kompenzirane četvrtine | kg | 0,30 | ||
ex. prednje četvrtine | kg | 0,25 | ||
ex. stražnje četvrtine | kg | 0,30 | ||
0202.309 |
- ostalo | kg | 0,40 | |
02.03 |
Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto: | |||
0203.1 |
- Svježe ili rashlađeno: | |||
0203.11 |
- trupovi i polovice | kg | 0,70 | |
ex. oguljena, obezmašćena polovica | kg | 0,90 | ||
ex. polovica EU obrade | kg | 0,50 | ||
0203.12 |
- butovi,lopatice i komadi od njih, s kostima | |||
ex. but | kg | 0,90 | ||
ex.lopatice i vrat bez masnoće, svježe | kg | 0,70 | ||
ex. lopatice s masnoćom i kožom svježe | kg | O,65 | ||
0203.19 |
- ostalo | |||
kare bez masnoće, svježe | kg | 0,90 | ||
kare s kožom i masnoćom svježe | kg | 0,70 | ||
0203.2 |
- Smrznuto: | |||
0203.21 |
---- trupovi i polovice | kg | 0,55 | |
0203.22 |
---- butovi,lopatice i komadi od njih, s kostima | |||
ex. but | kg | 0,65 | ||
ex. lopatice s masnoćom i kožom | kg | 0,45 | ||
0203.29 |
- - ostalo | |||
ex. slanina trbušna | kg | 0,55 | ||
ex. svinjski odresci I i II kategorije | kg | 0,45 | ||
kare bez masnoće i kože | kg | 0,65 | ||
kare s kožom i masnoćom | kg | 0,55 | ||
02.07 |
Meso peradi i jestivi otpaci peradi | |||
iz tar. br. 01.05, svježi, rashlađeni ili | ||||
smrznuti: | ||||
0207.10 |
Perad neisječena u komade, | |||
svježa ili rashlađena | ||||
ex. brojleri | kg | 1,70 | ||
ex. kokoši | kg | 1,00 | ||
ex. pure | kg | 3,00 | ||
ex. patke | kg | 2,50 | ||
0207.2 |
- Perad, neisječena u komade, | |||
smrznuta: | ||||
0207.21 |
- - kokoši,domaće | kg | 0,20 | |
0207.22 |
- - pure | kg | 2,50 | |
0207.23 |
- - patke | kg | 2,00 | |
0207.3 |
- Perad isječena u komade i otpa- | |||
ci,uključujući jetru,svježi ili ras- | ||||
hlađeni | ||||
0207.39 |
- - - Ostalo | |||
ex.brojleri | kg | 2,20 | ||
ex.pure | kg | 3,00 | ||
0207.4 |
- Perad isječena u komade,osim | |||
jetre,smrznuti: | ||||
0207.41 |
-- od domaćih kokoši | |||
ex.brojleri | kg | 2,20 | ||
0207.42 |
- - od pura | kg | 3,50 | |
02.10 |
Meso i jestivi mesni drugi klaonični | |||
proizvodi,soljeni,u salamuri,suše- | ||||
ni ili dimljeni, jestivo brašno i prah | ||||
od mesa ili od drugih klaoničnih | ||||
proizvoda: | ||||
0210.1 |
- Svinjsko meso: | |||
0210.11 |
-- butovi,lopatice i drugi koma- | |||
di od njih s kostima | kg | 2,30 | ||
0210.12 |
-- potrbušine i komadi od njih | kg | 1,60 | |
0210.19 |
- - ostalo | kg | 1,60 | |
04.01 |
Mlijeko i vrhnje,nekoncentrirani i | |||
bez dodanog šećera ili drugih tvari | ||||
za zaslađivanje: | ||||
0401.20 |
- S udjelom masti više od l% do | |||
6% po masi | ||||
ex.pasterizirano mlijeko 3,2 m/m | l | 0.20 | ||
ex.sterilizirano mlijeko | l | 0.25 | ||
04.02 |
Mlijeko i vrhnje,koncentrirani ili s | |||
udjelom dodanog šećera ili drugih | ||||
tvari za zaslađivanje: | ||||
0402.10 |
- U prahu, granulama i drugim | |||
krutim oblicima, s udjelom masti | ||||
do 1,5% po masi | l | 1.80 | ||
0402.2 |
U prahu, granulama i drugim | |||
krutim oblicima, s udjelom masti | ||||
više od 1.5% po masi: | ||||
0402.21 |
-- bez dodanog šećera ili drugih | |||
tvari za zasladivanje | kg | 2,20 | ||
04.03 |
Mlaćnica, kiselo mlijeko, vrhnje, jogurt, | |||
kefir i ostalo fermentirano ili | ||||
zakiseljeno mlijeko i vrhnje, | ||||
koncentrirani ili nekoncentrirani, s | ||||
udjelom dodanog šećera ili drugih | ||||
tvari za zaslađivanje, aromatizirani | ||||
ili s dodanim voćem ili kakaom: | ||||
0403.10 |
- jogurt | l | 0,35 | |
0403.90 |
- ostalo | |||
ex. vrhnje iznad 12% masti | l | 0,60 | ||
04.05 |
0405.00 |
Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni | ||
o d mlijeka: | ||||
0405 001 |
- svježi maslac | kg | 2,50 | |
04. 06 |
Sir i urda: | |||
0406.10 |
- Svježi sir (uključujući sir od surutke) | |||
nefermentirani i urda: | ||||
0406.101 |
-- svježi sir, nefermentirani | kg | 1,00 | |
0406.30 |
- Sir toptjeni, osim struganog ili u prahu | kg | 2,50 | |
0406.90 |
- Sir ostali: | |||
ex. polutvrdi | kg | 2,50 | ||
ex. tvrdi | kg | 3,00 | ||
04 07 |
0407.00 |
Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci svje- | ||
ža, konzervirana ili skuhana: | ||||
0407.002 |
kokošja jaja za rasplod | |||
ex. TL | kom | 0,30 | ||
ex. LL | kom | 0.35 | ||
0407.005 |
kokošja jaja, konzumna | kom | 0,10 | |
04.08 |
Jaja peradi i ptičja jaja bez ljuske i | |||
žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani | ||||
u vodi ili pari, oblikovani, smrznuti | ||||
ili na drugi način konzervirani, s | ||||
udjelom ili bez udjela šećera ili drugih | ||||
tvari za zaslađivanje: | ||||
0408.9 |
- ostalo: | |||
0408.91 |
- - sušeno | |||
ex. jaja u prahu | kg | 3,00 | ||
0408.99 |
- - ostalo | |||
ex. melanž smrznuti | kg | 1,00 | ||
04.09 |
0409.00 |
Prirodni med: | ||
0409.001 |
- - - u pakovanju od 25 kg | kg | 1,50 | |
0409009 |
- - - u ostalim pakovanjima | kg | 1.50 | |
07.01 |
Krumpir, svježi ili rashlađeni | |||
0701.90 |
- ostali | kg | 0,20 | |
07.09 |
Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno | |||
0709.90 |
- ostalo maslina | kg | 0,20 | |
08.05 |
Agrumi, svježi ili suhi | |||
0805.20 |
- mandarine (uključujući tangirske | |||
i sadsumas mandarine): hibridi | ||||
agruma (klementina, vilking i sl .) | kg | 0,30 | ||
08.08 |
Jabuke, kruške i dunje, svježe | |||
0808.10 |
- jabuke | kg | 0,20 | |
10.01 |
Pšenica i suražica: | |||
1001.90 |
- Ostalo: | |||
1001.901 |
--- sjemenska pšenica | kg | 0,20 | |
1001.902 |
--- ostala pšenica | kg | 0,10 | |
10.03 |
1003.00 |
Ječam: | ||
1003.002 |
- - - pivarski | kg | 0,20 | |
1003.003 |
- - za stočnu hranu | kg | 0,10 | |
10.05 |
Kukuruz: | |||
1005.90 |
- Ostali: | |||
1005901 |
- - bijeli | kg | 0,10 | |
1005.902 |
--- žuti | kg | 0,10 | |
11.01 |
1101.00 |
Brašno od pšenice ili suražice: | ||
1101.001 |
-- - pšenično | kg | 0,15 | |
11.02 |
Brašno ili suražice:od žitarica, osim od | |||
pšenice | ||||
1102.20 |
- Kukuruzno brašno | kg | 0,15 | |
11.03 |
Prekrupa od žitarica, krupica i pe- | |||
lete: | ||||
1103.1 |
Prekrupa i krupica: | |||
1103.11 |
-- pšenična | kg | 0,15 | |
1103.13 |
-- kukuruza | kg | 0,15 | |
11.07 |
Slad, prženi ili neprženi: | |||
1107.10 |
- Neprženi | kg | 0,10 | |
12.05 |
1205.00 |
Sjeme uljane repice, uključujući | ||
lomljeno ili drobljeno | kg | 0,10 | ||
12.06 |
1206.00 |
Suncokretovo sjeme. uključujući | ||
lomljeno ili drobljeno | kg | 0,10 | ||
15.01 |
1501.00 |
Masti i ostale masti od svinja i pe- | ||
radi dobivene topljenjem, preša | ||||
njem ili solventnom ekstrakcijom: | ||||
1501.002 |
jestiva svinjska mast | kg | 0,50 | |
15.07 |
Sojino ulje i njegove frakcije,pro- | |||
čišćeni ili nepročišćeni, ali kemijski | ||||
nemodificirani: | ||||
1507.10 |
- Sirovo ulje,ukljućujući degumi- | |||
rano (bez smole) | kg | 0,20 | ||
1507.90 |
- ostalo | |||
ex.rafiniranio ulje | l | 0,90 | ||
15.09 |
Maslinovo ulje (dobiveno mehanič- | |||
kim postupkom) i njegove frakcije, | ||||
pročišćeni ili nepročišćeni ali ke- | ||||
mijski nemodificirani: | ||||
1509.10 |
- Iz prvog prešanja | l | 0,60 | |
1509.90 |
- Ostalo | 1 | 0,40 | |
15.10 |
1510.00 |
Ostala ulja dobivena iskljućivo od | ||
masline solventnom ekstrakcijom i | ||||
njihove frakcije, pročišćeni ili ne- | ||||
pročišćeni, ali kemijski nemodifici- | ||||
rani,uključujući mješavine tih ulja | ||||
ili frakcija s uljima ili frakcijama iz | ||||
tar.br.15.09 | 1 | 0,50 | ||
15.12 |
Ulje od sjemena suncokreta,šafra- | |||
nike i pamuka te njihove frakcije, | ||||
pročišćeni ili nepročišćeni,ali ke- | ||||
mijski nemodificirani: | ||||
1512.1 |
- Ulje od suncokreta i šafranike i | |||
njihove frakcije: | ||||
1512.11 |
-- sirovo ulje | kg | 0,20 | |
1512.19 |
- - ostalo | |||
ex.rafinirano ulje | kg | 0,60 | ||
ex.ambalažirano rafinirnao ulje | l | 0,90 | ||
15.14 |
Ulje od repice ili ulje od slačice i | |||
njihove frakcije,rafinirani ili nera- | ||||
finirani,ali kemijski nemodificira- | ||||
ni: | ||||
1514.10 |
- Sirovo ulje: | |||
1514.101 |
- - od repice | kg | 0,20 | |
1514.90 |
- Ostalo: | |||
1514.901 |
- - - od repice ex. rafinirano ulje | l | 0,90 | |
15.17 |
Margarin, mješavine ili preparati od | |||
masti ili ulja životinjskog ili biljnog | ||||
porijekla ili od frakcija različitih masti | ||||
ili ulja iz ove glave pri kladni za jelo, | ||||
osim jestivih masti ili ulja i njihovih | ||||
frakcija iz tar. br. 15.16: | ||||
1517.10 |
- Margarin, isključujući tekući | |||
margarin | ||||
ex. industrijski margarin | kg | 1.00 | ||
ex. stolni | kg | l,00 | ||
ex. mazivi | kg | 1,10 | ||
1517.90 |
- ostalo | kg | 0,90 | |
16.01 |
1601.00 |
Kobasice i slični proizvodi od mesa, . | ||
drugih klaoničnih jestivih proizvoda | ||||
ili od krvi, složeni | ||||
prehrambeni | ||||
proizvodi na bazi tih proizvoda | ||||
1601.001 |
- - - trajni | kg | 2,50 | |
601.002 |
- - polutrajni | kg | 1,70 | |
1601.009 |
- - ostalo | kg | 1,70 | |
16.02 |
Ostali pripremljeni ili konzervirani | |||
proizvodi od mesa, drugih klaoničnih | ||||
proizvoda ili od krvi: | ||||
1602.10 |
- Homogenizirani proizvodi | kg | 3,00 | |
1602.20 |
- Od jetre bilo koje životinje | kg | 2,50 | |
1602.3 |
- Od peradi iz tar. br. 01.05: | |||
1602.31 |
-- pureći: | |||
ex. trajni | kg | 3,80 | ||
ex. polutrajni | kg | 4,00 | ||
ex. opareni | kg | 3,00 | ||
1602.39 |
- - ostalo: | |||
ex. pileći polutrajni | kg | 3,00 | ||
ex. pileći opareni | kg | 2,50 | ||
1602.4 |
- Svinjski: | |||
1602.41 |
- šunke i odresci šunki | kg | 4,00 | |
1602.42 |
- lopatice i odresci lopatica | kg | 4,00 | |
1602.49 |
- ostalo, uključujući mješavine | kg | 2,00 | |
1602.50 |
- Goveđi | kg | 2,00 | |
1602.90 |
- Ostalo, uključujući prerađevine | |||
od krvi bilo kojih životinja | kg | 2,00 | ||
17.01 |
šećer od šećerne trske i šećerne repe | |||
i kemijski čista saharoza u krutom | ||||
stanju: | ||||
1701.9 |
- Ostalo: | |||
1701.991 |
- - šećer od šećerne trske, rafinirani | kg | 0,50 | |
1701.992 |
- - šećer od šećerne repe, rafinirani | kg | 0,50 | |
18.06 |
Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi | |||
koji sadrže kakao: | ||||
1806.3 |
- Ostalo u pločama ili šipkama: | |||
1806.31 |
- -- punjeni | kg | 3,00 | |
1806.32 |
-- - nepunjeni | kg | 2,50 | |
1806.90 |
- Ostalo | kg | 2,50 | |
19.02 |
Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili | |||
punjena (mesom ili drugim tvarima | ||||
ili drugačije pripremljena, kao što su | ||||
špageti, makaroni, rezanci, lazanji, njoki, | ||||
ravijoli, kaneloni, kuskus, pripremljeni | ||||
ili nepripremljeni: | ||||
1902.1 |
- Tjestenina nekuhana i nepunjena niti | |||
drugačije pripremljena: | ||||
1902.11 |
-- s dodatkom jaja | kg | 0,50 | |
1902.19 |
- ostalo | kg | 0,50 | |
22.03 |
2203.00 |
Pivo dobiveno od slada | 1 | 0,30 |
22.04 |
Vino od svježeg grožda uključujući | |||
pojačana vina, mošt od grožđa | ||||
osim mošta iz tar.br 20.09: | ||||
2204.2 |
- Ostala vina, mošt od grožđa s | |||
fermentacijom zaustavljenom do- | ||||
davanjem alkohola: | ||||
2204.21 |
-- u posudama do 2 lit: | |||
2204.211 |
--- stolno vino | l | 0,60 | |
2204.212 |
- - kvalitetno vino | 1 | 0,80 | |
2204.2119 |
- - - dezertno vino | l | 0,90 | |
2204.29 |
- - ostalo: | |||
2204.291 |
- - stolno vino | l | 0,55 | |
2204.292 |
- - kvalitetno vino: | |||
ex.bijelo | l | 0,70 | ||
2204.299 |
- - - ostalo | l | 0,60 | |
23.04 |
2304.00 |
Uljane pogače i ostali kruti ostaci | ||
dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, | ||||
nemljeveni,mljeveni ili peletizira- | ||||
ni: | ||||
2304.001 |
- - - sojini | kg | 0,10 | |
2304.009 |
- - - ostalo | kg | 0,10 | |
23.06 |
Uljane pogače i ostali kruti ostaci | |||
dobiveni exstrakcijom biljnih masti | ||||
ili ulja,osim onih iz tar.br.23.04 i | ||||
23.05, nemljeveni, mljeveni ili pele- | ||||
tizirani: | ||||
2306.30 |
- od suncokretovog sjemena | kg | 0,20 | |
2306.40 |
- od sjemena uljane repice | kg | 0.20 | |
35.02 |
Albumini,albuminati i ostali albu- | |||
minski derivati: | ||||
3502.10 |
- Albumin od jaja | |||
ex.bjelanjak u prahu | kg | 4,00 | ||
ex.bjelanjak smrznuti | kg | 2,00 |
II.
Iznosi posebne pristojbe iz točke I.ove naredbe obračunat će se po srednjem
tečaju Narodne banke Hrvatske koji se primjenjuje za obračun carine i drugih
uvoznih pristojbi.
III:
Danom stupanja na snagu ove naredbe prestaje važiti Naredba o visini
posebne pristojbe pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne
novine" br. 66/93").
IV.
Ova naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/94-01/1
Urbroj: 526-01/94-0002
Zagreb,3.siječnja 1994.
Ministar gospodarstva
Nadan Vidošević, v. r.
Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.