Zakoni i propisi - Pravni savjeti 114 24.12.1993 Odluka kojom se POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE dodjeljuje DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU SPLIT
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVARSKE

Na temelju članka 98. alineja 6. Ustava Republike Hrvatske, te članka 29. Zakona o odlikovanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 33. od 12. lipnja 1992.) donosim

ODLUKU

kojom se

POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE

dodjeljuje

DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU SPLIT

za 110 godina samoprijegornog i požrtvovnog rada u spašavanjiu ljudskih života i imovine, za čuvanje i jačanje izvornog duha odanosti hrvatskom narodu kroz svo to vrijeme, te za sudjelovanje i doprinos u Domovinskom ratu.

Broj: PA 2-5/1-93

Zagreb, 17. prosinca 1993.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.