Zakoni i propisi - Pravni savjeti 102 10.11.1993 Odluka o izmjeni Odluke o vrsti, količini i vrijednosti predmeta na koje se pri uvozu primjenjuju carinske povlastice
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 27. stavka 1. točaka 2. 3. 4 i.5 i članka 28 stavka 1. točaka 12., l3. i 14. Carinskog zakona ("Narodne novine", br. 53A/91, 33/92, 26/93, 60/93 i 89/93), Vlada Republlke Hrvatske je na sjednici održanoj 9. studenoga 1993. donijela

ODLUKU

o izmjeni Odluke o vrsti, količini i vrijednosti predmeta na koje se pri uvozu primjenjuju carinske povlastice

U Odluci o vrsti, količini i vrijednosti predmeta na koje se primjenjuju carinslse povlastice ("Narodne novine", br 67/91, 41/92 i 67/91), točka VIIb, mijenja se i glasi:

"VIIb.

Invalidne osobe mogu ostvariti oslobađanje od plaćanja carine pri uvozu, unosu ili primanju iz inozemstva osobnog automobila kao ortopedskog ili drugog pomagala (specijalni osobni automobili):

1) ako je prema invalidskim propisima utvrđeno tjelesno oštećenje najmanje 80%, koje ima za posljedicu gubitk ili bitno oštećenje organa za kretanje, uz uvjet da se uvozi, unosi ili prima osobni automobil koji je prilagođen ili će naknadnom ugradnjom odgovarajućih dijelova i uređaja biti prilagođen za upravljanje od strane invalidne osobe,

2) ako invalidna osoba ima važeču vozačku dozvolu, ili joj je prema invalidskim propisima priznato pravo na pomoć i njegu druge osobe, koje ostvaruje za vlastiti prijevoz putem osobe koja ima vozačku dozvolu.

3) ako se uvozi, unosi ili prima iz inozemstva osobni automobil.obujma cilindra motora do 1.800 cm3, odnosno većeg obujma, ako je prilagođen za prijevoz invalidnih osoba koje trajno koriste invalidska kolica.

Specijalni osobni automobil koji je prema stavku 1. ove točke oslobođen plaćanja carine, mora biti posebno označen (trajna naljepnica), a u prometnu dozvolu unosi se klauzula o njegovom korištenju isključivo za prijevoz invalidne osobe, odnosno o zabrani otuđenja prema članku 27 točki 12) stavku 5. Carinskog zakona."

II.

Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 413-04/92-01/06

Urbroj : 5030105-93-2

Zagreb, 9. studenoga 1993.

Predsjednik

Nikica Valentić, v r