Zakoni i propisi - Pravni savjeti 81 03.09.1993 Odluka o dodjeli Ordena kralja Tomislava
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 98. alineja 6. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. u svezi članka 31. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 33/92) donosim

ODLUKU

o dodjeli Ordena kralja Tomislava

gospodinu JUANU ANTONIU SAMARANCHU predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora za uključivanje hrvatskog olimpijskog športa u veliku zajednicu svjetskog olimpijskog pokreta što je doprinijelo međunarodnom priznanju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Njegovom je zaslugom omogućeno hrvatskim športašima da prvi put u povijesti nastupe pod nacionalnim znakovljem na olimpijadama u Albertvillu i Barceloni te se tako definitivno uključe u svjetsku olimpijsku obitelj. Tim je iznimnim činom Republika Hrvatska bila uključena u Međunarodni olimpijski odbor i prije no što je poslala članicom Ujedinjenih naroda.

Broj: PA2-3/1-93

Zagreb, 26. kolovoza 1993.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.