Zakoni i propisi - Pravni savjeti 68 14.07.1993 Odluka o osnivanju Pododbora za turizam u okviru Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ODBOR ZA GOSPODARSTVO, RAZVOJ I OBNOVU ZASTUPNIČKOG DOMA SABORA

Na temelju članka 54. Poslovnika Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske Odbor za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 24. lipnja 1993. donio je

ODLUKU

o osnivanju Pododbora za turizam u okviru Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske

I.

Osniva se Pododbor za turizam u okviru Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske.

II.

U djelokrugu Pododbora za turizam su poslovi vezani uz proučavanje pitanja iz područja turizma i pripremu prijedloga o tim pitanjima, te poslovi koji se osobito odnose na:

- koncepciju i strategiju hrvatskoga turizma,

- utvrđivanje, razmatranje i prsćenje politike turističkog razvoja,

- pripremu i proučavanje prijedloga zakona i drugih akata u području ugostiteljstva i turističkog posredovanja,

- utvrđivanje i pračenje politike koncesija u turizmu,

- investicijska ulaganja u razvojne programe u turizmu od osobite važnosti za Republiku,

- vlasnićku pretvorbu i privatizaciju u turizmu,

- koordiniranje aktivnosti i predlaganje mjera radi zaštite i oćuvanja kakvoće turistićkih prostora,

- suradnju s radnim tijelima za turizam u Europskom parlamentu i parlamentima druguh zemalja.

III.

Pododbor za turizam prijedloge o pitanjima iz točke II. ove Odluke podnosi na razmatranje i odlučivanje Odboru za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske.

IV.

Pododbor ima predsjednika, potpredsjednika i sedam članova. Predsjednik, potpredsjednik i jedan član biraju se iz redova članova Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske. Šest članova Pododbora za turizam biraju se iz redova znanstvenih i stručnih djelatnika.

V.

Pododbor za turizam može zauzimati stajališta o pitanjima iz svog djelokruga ako sjednici prisustvuje većina članova Pododbora, a odluke se donose većinom glasova nazočnih članova. O radu na sjednici Pododbora vodi se zapisnik.

VI.

Odbor za gospodarstvo, razvoj i obnovu Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske izbor članova Pododbora za turizam provest će u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

VII.

Ova Odluka objavljuje se u "Narodnim novinama".

Klasa: 021-03/93-03/04

Zagreb, 24. lipnja 1993.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu

Slavko Degoricija, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.