Zakoni i propisi - Pravni savjeti 50 28.05.1993 Odluka o ograničenju uvoza određenih proizvoda
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 2. Zakona o mjerama ograničenja tržišta i slobodnog prometa robe i usluga od interesa za cijelu zemlju ("Narodne novine", broj 53/91 i 26/93) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. svibnja 1993. godine donijela

ODLUKU

o ograničenju uvoza određenih proizvoda

I.

S ciljem otklanjanja poremećaja na domaćem tržištu, privremeno se ograničava uvoz proizvoda iz sljedećih tarifnih brojeva, odnosno tarifnih oznaka Carinske tarife:

____________________________________
Tarifni broj      Tarifna oznaka Imenovanje
01.02      0102.901    ...bikovi
        0102.902    . . . volovi
        0102.903    ...krave
        0102.904    ...junad za tov
                (od 200kg do 280kg)
        0102.905    ...junad utovljena
                (od 280kg do 450kg)
        0102.906    ...junad ostala
        0102.907    ...telad
        0102.909    ...ostalo
01.03              svinje, žive
01.05      0105.1     mase od 185 g
        0105.919    . . . ostalo
02.01              govede meso,svježe
                ili rashlađeno
02.02              goveđe meso smrznuto
02.03              svinjsko meso,svježe,
                rashlađeno ili smrznuto
____________________________________
Tarifni broj  Tarifna oznaka lmenovanje
02.07      0207.10 perad neizrezana u
                komade,svježa ili
                rashlađena
        0207.21 .kokoši,domaće
        0207.22 ....pure
        0207.23 patke,guske i bisene
        0207.41.    od kokoši,domaćih
        0207.42 ....od pura
        0207.43 od pataka,gusaka i
                biseni
        0207.50 jetra peradi,smrznuta
02.10              meso i jestivi mesni i drugi
                klaonički proizvodi,soljeni,
                u salamuri,sušeni ili
                dimljeni,jestivo brašno i
                prah od mesa ili od drugih
                klaoničkih proizvoda

Iznimno, proizvode iz stavka 1. ove točke, poduzeća i druge pravne osobe mogu uvoziti samo uz odobrenje Ministarstva gospodarstva.

II.

Ograničenje uvoza odnosi se i na samostalne privrednike koji se bave proizvodnjom, odnosno prometom proizvoda iz točke I. ove odluke.

III.

Odobrenje za uvoz određenih količina proizvoda iz točke I. ove odluke izdaje Ministarstvo gospodarstva na pisani zahtjev poduzeća, druge pravne ili fizičke osobe, uz prethodno mišljenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

IV.

Mjere iz točke I. ove odluke ne odnose se na uvoz koji za vlastite potrebe u krajnjoj potrošnji obavljaju državljani Republike Hrvatske, koji na teritoriju druge države imaju vlastito poljoprivredno gospodarstvo.

V.

Odredba točke I. ove odluke ne primjenjuje se u slučajevima kad je do dana stupanja na snagu ove odluke uvoz proizvoda prijavljen na graničnom prijelazu.

VI.

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaju važiti kontingenti koje je odobrilo Ministarstvo turizma i trgovine, odnosno Ministarstvo gospodarstva.

VII.

Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 331-03/93-01/08

Urbroj : 5030105-93-1

Zagreb, 27. svibnja 1993.

Predsjednik

Nikica Valentić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.
  INTERNET USLUGE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE - IZRADA CMS STRANICA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge za poduzetnike
Poslovni Forum d.o.o. pokrenut je od strane stručnjaka na području ekonomije, financija, prava i informatike, a nakon sveobuhvatne analize tržišta i poslovanja poslovnih subjekata, kako bi se uz korištenje suvremenih metoda i visoke tehnologije cjelovito pristupilo unapređenju poslovanja svih poslovnih subjekata na jednostavan i učinkovit način.
Poslovni Forum omogućuje prikupljanje informacija o stanju na tržištu, analizu tržišta, pregled cijena i asortimana konkurencije, kvalitetnu izradu poslovnih planova i investicijskih projekata, te financiranje novih ulaganja, savjete i konzultacije u svezi trgovačkog, građanskog, radnog i upravnog prava, poreza i drugih oblasti. Kada netko putem Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i Vašu detaljnu i ažuriranu ponudu! Zašto tisuće posjetitelja prepuštati konkurenciji!

Naručite CMS web stranice - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA, PREGLED POSLOVNIH INFORMACIJA  

Neslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. Bero i lako kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, plaćanje karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>