Zakoni i propisi - Pravni savjeti 4 12.01.1993 Obvezatne upute OLS-X-kandidiranje za clanove skupštine grada Zagreba
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

IZBORNA KOMISIJA REPUBLIKE HRVATSKE

Na osnovi članka 29. stavak 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine", br. 90/92) Izborna komisija Republike Hrvatske propisuje

OBVEZATNE UPUTE OLS-X - KANDIDIRANJE ZA ČLANOVE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

Grad Zagreb ima položaj županije, pa se u postupku kandidiranja za Skupštinu grada Zagreba primjenjuju odredbe Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave o županijama, a ne o gradovima. Zbog toga, kad birači predlažu kandidate za člana gradske skupštine, za pravovaljanost kandidature potrebno je prikupiti najmanje 100 potpisa, a kad predlažu gradsku listu, za pravovaljanost kandidature potrebno je prikupiti najmanje 200 potpisa.

Klasa: 013-01/92-01/08

Urbroj: 56605/93-72

Zagreb, 11. siječnja 1993.

Predsjednik

Milan Vuković, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.