Zakoni i propisi - Pravni savjeti 82 01.12.1992 Odluka o mjerilima za određivanje plaće i drugih primanja sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ZASTUPINIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 3. stavka 1. Zakona o utvrđivanju plaće i drugih primanja dužnosnika ("Narodne novine", br. 60/92. i 75/92.), Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 30. studenog 1992. donio je

ODLUKU

o mjerilima za određivanje plaće i drugih primanja sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske

I.

Koeficijenti za utvrđivanje plaće sucima Ustavnog suda Republike Hrvatske, određuju se u slijedećim vrijednostima: 1. Predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske 7,5 2. Sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske 6,8

II.

Mjesečna plaća sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske, utvrđuje se množenjem pripadajućeg koeficijenta iz točke 1. ove Odluke s osnovicom koju objavljuje Vlada Republike Hrvatske u skladu s člankom 7. stavkom 2. Zakona o pravima zastupnika u Saboru Republike Hrvatske ("Narodne novine", br: 39/92. i 75/92.). Iznos plaće utvrđen primjenom odredbe stavka 1. ove točke uvećava se za 0,5% za svaku navršenu godinu rada, a najviše do 20%.

III.

Suci Ustavnog suda Republike Hrvatske imaju pravo na naknadu za odvojeni život od obitelji i naknadu troškova prijevoza radi posjeta obitelji od koje žive odvojeno, do četiri putovanja mjesečno. Pravo iz stavka 1. ove točke ostvaruje se podnošenjem obrazloženoga osobnog zahtjeva i traje najdulje šest mjeseci od dana stupanja na dužnost.

IV.

Suci Ustavnog suda Republike Hrvatske imaju pravo na naknadu troškova za službeno putovanje (dnevnica; troškova noćenja i troškova prijevoza) odgovarajućom primjenom odredaba članka 13. do 17. Zakona o pravima zastupnika u Saboru Republike Hrvatske. Suci Ustavnog suda Republike Hrvatske imaju pravo naknade troškova prijevoza na posao i s posla i na naknadu troškova prehrane za vrijeme posla odgovarajućom primjenom Uredbe o naknadama koje se priznaju u materijalne troškove korisnicima kojima se sredstva za rad osiguravaju u državnom proračunu ("Narodne novine", br. 37/92.).

V.

Ostala primanja iz radnog odnosa suci Ustavnog suda ostvaruju na način i uz uvjete propisane za djelatnike Ustavnog suda Republike Hrvatske.

VI.

Rješenje o utvrđivanju prava iz točke II. i III. ove Odluke donosi nadležno radno tijelo Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske. Provedba ostalih odredbi ove Odluke u djelokrugu je predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske odnosno osobe koju on za to ovlasti.

VII.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 1. studenog 1992.

Klasa:120-01/92-01/01

Zagreb, 30. studenoga 1992.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik Zastupničkog doma Sabora

Stjepan Mesić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.