Zakoni i propisi - Pravni savjeti 79 26.11.1992 Pravilnik o obrascima isprava te obrascima i načinu vođenja evidencija o oružju i streljivu
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Na temelju članka 13. stavka 3, članka 22. stavka 3, članka 26. stavka 3. članka 28. stavka 5, članka 34. stavka 6, i članka 73. Zakona o oružju ("Narodne novine", broj 69/92), ministar unutarnjih poslova donosi

PRAVILNIK

o obrascima isprava te obrascima i načinu vođenja evidencija o oružju i streljivu

Članak 1.

Ovim pravilnikom propisuju se sadržaj i izgled obrasca zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, odobrenja za nabavku oružja. oružnih listova, potvrde o prijavljenom oružju i dozvole za nošenje oružja, sadržaj i izgled obrazaca evidencije o podnijetim zahtjevima i izdanim odobrenjima za nabavku oružja, izdanim oružnim listovima, potvrdama o prijavljenom oružju i dozvolama za nošenje oružja. oružju i streljivu nabavljenom za obavljanje svoje djelatnosti odnosno zaštitu imovine, davanju tog oružja i streljiva na korištenje, proizvedenom oružju, nabavljenom i prodanom oružju i streljivu, popravljenom i prepravljenom oružju te o ustupljenom oružju i utrošenom streljivu na civilnom strelištu, sadržaj evidencije o sakupljenom oružju te način vođenja propisanih evidencija.

Članak 2.

Zahtjev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja podnosi se na obrascu 1 u Policijskoj upravi ili Policijskoj stanici prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva.

Obrazac 1 veličine je 210 x 297 mm.

Članak 3.

Odobrenje za nabavku oružja izdaje se na obrascu 2. Obrazac 2 veličine je 210 x 297 mm, označen je serijskim brojem i izdaje se u tri primjerka, od kojih je prvi bijele boje, drugi svijetlocrvene, a treći žute boje.

Članak 4.

Poduzeća i radnje ovlaštene za promet oružja i streljiva (u daljnjem tekstu: ovlašteni trgovac oružjem) kod kojih je oružje nabavljeno unose u obrazac 2 podatke o nabavljenom oružju i ovjeravaju ga, a potom prvi primjerak obrasca 2 vraćaju kupcu, drugi dostavljaju policijskoj upravi koja ga je izdala, a treći zadržavaju.

U slučaju nabavke već registriranog oružja obrazac 2 ovjerava policijska uprava kod koje je oružje registrirano i prvi primjerak vraća kupcu, drugi primjerak zadržava, a treći vraća fizičkoj ili pravnoj osobi koja oružje prodaje ili predaje, te obavljaju poništavanje upisa podataka o registriranom oružju (odjava).

Policijska uprava kod koje je oružje registrirano izvijestit će o prodaji ili predaji tog oružja policijsku upravu koja je izdala odobrenje za nabavku oružja.

Članak 5.

Zahtjev za registraciju oružja podnosi se na obrascu 3. Obrazac 3 veličine je 290 x 297 mm.

Članak 6.

Građanima se radi držanja oružja izdaje oružni list za držanje oružja (obrazac 4).

Obrazac 4 je svijetložute boje, pravokutnog je oblika i trodjelan je. Kad je razvijen veličine je 222 x 105 mm, a kad je presavijen 74 x 105 mm i ima otiskane šest stranica; od kojih su vanjske stranice označene serijskim brojem.

Članak 7.

Građanima se radi držanja i nošenja oružja izdaje oružni list za držanje i nošenje oružja (obrazac 5).

Obrazac 5 je svijetlozelene boje, pravokutnog je oblika i trodjelan je. Kad je razvijen veličine je 222 x 105 mm, a kad je presavijen 74 x 105 mm i ima otiskane šest stranica. od kojih su vanjske stranice označene serijskim brojem.

Članak 8.

U slučaju sukorisništva izdaje se posebno oružni list sukorisniku oružja u koji se, osim podataka o vlasniku, upisuju i podaci o sukorisniku.

U slučaju iz stavka 1. ovog članka u oružni list vlasnika oružja na "stranici za bilješke i ovjeru nadležnog tljela" upisuju se podaci o sukorisniku (JMBG, ime i prezime i registarski broj).

Članak 9.

Građanima se radi držanja oružja kao uspomene izdaje oružni list za držanje oružja kao uspomene (obrazac 6).

Obrazac 6 veličine je 210 x 297 mm i označen je serijskim brojem.

Članak 10.

Za oružje za koje postoji obaveza prijavljivanja izdaje se potvrda o prijavljenom oružju (obrazac 7).

Obrazac 7 je svijetloplave boje, pravokutnog je oblika i trodjelan je. Kad je razvijen veličine je 222 x 105 mm, a kad je presavijen 74 x 105 mm i ima otiskane šest stranica. od kojih su vanjske stranice označene serijskim brojem.

Članak 11.

Državnim tijelima, poduzećima, organizacijama i drugim pravnim osobama (u daljnjem tekstu "pravne osobe") radi držanja oružja izdaje se odobrenje za držanje oružja (obrazac 8).

Obrazac je veličine je 210 x 297 mm i označen je serijskim brojem.

Članak 12.

Za oružje koje pravne osobe daju na korištenje djelatnicima koji obavljaju poslove zaštite imovine izdaje se dozvola za nošenje oružja, (obrazac 9).

Obrazac 9 je bijele boje, pravokutnog je oblika i dvodjelan je. Kad je razvijen veličine je 148 x 105 mm, a kad je presavijen 74 x 105 mm i ima otiskane četiri stranice, od kojih su 1 i 4 stranica označene serijskim brojem.

Članak 13.

Policijska uprava vodi slijedeće evidencije:

1. registar podnijetih zahtjeva i izdanih odobrenja za nabavku oružja (obrazac 10);

2. registar izdanih oružnih listova odobrenja za držanje oružja i potvrda o prijavljenom oružju (obrazac 11);

3. registar izdanih dozvola za nošenje oružja (obrazac 12):

4. registar oduzetog, nadenog i predanog oružja (obrazac 13).

Članak 14.

Pravne osobe koje su nabavile oružje i streljivo radi obavljanja svoje djelatnosti odnosno zaštite imovine vode evidenciju o nabavljenom oružju i streljivu na obrascu 14.

Pravne osobe hoje raspolažu većom količinom oružja i streljiva mogu evidenciju o nabavljenom oružju i evidenciju o nabaljenom streljivu voditi posebno.

Članak 15.

Pravne osobe iz članka 13. ovog pravilnika kojima je izdano odobrenje za držanje oružja vode evidenciju o oružju i streljivu datom na korištenje na obrascu 15.

Poduzeće ovlašteno za proizvodnju oružja vodi evidenciju o proizvedenom oružju na obrascu 16. a o isporučenom oružju na obrascu 17.

Članak 17.

Poduzeća ili radnje ovlaštene za promet oružja i streljiva uz evidenciju iz članka 14. ovog pravilnika vode i evidencije o:

- prodatom oružju (obrazac 18);

- prodatom streljivu (obrazac 19):

Članak 18.

Poduzeće ili radnja ovlaštena za popravljanje i prepravljanje oružja vodi evidenciju o popravljenom i prepravljenom oružju na obrascu 20.

Članak 19.

Poduzeća i radnje ovlaštene za vođenje civilnog strelišta evidenciju o nabavljenom oružju i streljivu vode na obrascu 14. evidenciju o ustupljenom oružju na korištenje na obrascu 15, a evidenciju o utrošenom streljivu na obrascu 19.

Članak 20.

Evidencija o sakupljenom oružju sadrži: redni broj, vrstu oružja, marku, tvornički broj. kalibar i rubriku za uspomene.

Članak 21.

Evidencije propisane ovim pravilnikom vode se u knjigama ili na sustavu za automatsku obradu podataka, odnosno pomoću računala uz obavezu ispisivanja i na papiru (listama).

Ako se evidencije propisane ovim pravilnikom vode pomoću računala slobodni se listovi moraju uvezati na kraju kalendarske godine:

Knjige evidencije propisane ovim pravilnikom moraju biti ukoričene u tvrdom povezu i numeriranim stranicama.

Upis u knjigu evidencije obavlja se tintom ili kemijskom olovkom. U slučaju pogrešnog upisa ispravak se obavlja precrtavanjem pogrešno upišane riječi tako da ostane čitljivo, a novi upis unosi iznad precrtanog. Novi upis u evidencijama propisanim člankom 13. ovog pravilnika ovjerava svojim potpisom službena osobe, a u evidencijama propisanim člankom 14. do 20. ovog pravilnika odgovorna osoba.

Članak 22.

Evidencije propisane člankom 13. stavak 1. točke 1. i 4. i člankom 14. do 19.ovog pravilnika vode se za svaku kalendarsku godinu. posebno. Istekom kalendarske godine evidencije propisane člankom 13. stavak 1. točke 1. i 4. ovog pravilnika zaključuju se i ovjeravaju pečatom nadležne policijske uprave i potpisom službene osobe, a evidencije propisane člankom 14. do 20. ovog pravilnika pečatom pravne osobe i potpisom odgovorne osobe. Vođenje evidencije za sljedeću godinu započinje na prvoj slobodnoj stranici knjige evidencije.

Evidencije propisane člankom 14. do 19. ovog pravilnika, osim evidencije o oružju i streljivu datom na korištenje koja se čuva godinu dana, čuvaju se trajno.

Članak 23.

Obrasci propisani ovim pravilnikom (1 do 20) tiskani su uz dvaj pravilnik i čine njegov sastavni dio.

Članak 24.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje vrijediti Pravilnik o izdavanju odobrenja za nabavljanje i držanje oružja; o smještaju i čuvanju oružja i o evidenciji prometa oružja ("Narodne novine", br. 19/75 i 42/81); Pravilnik o vrsti oružja načinu nabavljanja nošenja i čuvanja oružja, te načinu obuke u nošenju, rukovanju i upotrebi oružja za obavljanjg poslova neposredne fizičke zaštite; osim članka 14. i 15. ("Narodne novine" br.16/87) te Pravilnik o posebnim uvjetima za uređenje poslovnih prostorija za promet oružja i municije i o evidencijama prometa oružja i municije; osim članka 1. do 13. ("Narodne novine", br. 8/91).

Članak 25.

Ovaj pravilnik stupa, na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Broj : 511-01-43-25400/1-1992

Zagreb. 20. studenoga 1992.

Ministar unutarnjih poslova

Ivan Jarnjak, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

Obrazac 1
__________________________________________________________________________________

POLICIJSKA UPRAVA _______________________

Br. Registra ________________


ZAHTJEV
ZA IZDAVANJE ODOBRENJA ZA NABAVKU ORUŽJA


PODACI O PODNOSITELJU ZAHTJEVA


Fizička osoba                                           Pravna osoba

JMBG ____________________                       Matični broj _______________________

Ime ______________________                      Naziv ______________________________

Prezime __________________                      _____________________________________

Datum rođenja                                           Vrsta (zaokužiti odgovarajuće)
                                                                Državno tijelo 1
Mjesto, općina __________________                       Lokalna samouprava 2
i država rođenja ________________                               Streljačke organizacije 3
                                                                Lovačke organizacije 4
                                                                Poduzeća ili radnje 5
                                                                Ostalo 6

Prebivalište i adresa                                   Djelatnost__________________________

                                                        Sjedište i adresa_______________________

Državljanstvo __________________

Narodnost _____________________

Zanimanje _____________________

Stručna sprema ________________

Zaposlen u __________________
                        (naziv)

_______________________________
        (mjesto i adresa)



                                        SADRŽAJ ZAHTJEVA

Vrsta oružja _____________________________________________________


Razlozi:        Osobna sigurnost 1      Zaštita imovine 2       (zaokružiti odgovarajuće)
                Šport i rekreecija 3    Ostalo 4

__________________________________________________________________________________



__________________________________________________________________________________
Obrazloženje razloga:

__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________

U _______________________       _________________               ______________________
                mjesto                          (datum)         (potpis podnositelja
                                                                                zahtjeva)



                                                Mjesto za taksu

__________________________________________________________________________________

POPUNJAVA SLUŽBENA OSOBA

Izdano odobrenje za nabavku oružja: radi držanja 1                      radi držanja i nošenja 2

Zahtjev odbijen 1:              Zahtjev odbačen 2

Razlog odbijanja zahtjeva: __________________________________________________________
__________________________________________________________________________________


_________________________                               _______________________________
(datum rješavanja zahtjeva)                                             (potpis službene osobe)

__________________________________________________________________________________



Obrazac 2
____________________________________________________________________________________

REPLIBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA ________________

Broj :

U ____________ ____________________
        mjesto                  datum

Na temelju članka 22. stavka 1. Zakona o oružju ("Narodne novine", broj 69/921 Policijska uprava -_____________________________________________________ izdaje


ODOBRENJE ZA NABAVKU ORUŽJA

Odobrava se: _________________________________________________________________
                                                (ime i prezime - naziv)

_______________________________________________________________________________
                                        (prebivalište - sjedište i adresa)

JMBG - MB ______________________________ nabavka____________________________
                        (vrsta oružja)
____________________________________________________________________________________

Ovo odobrenje vrijedi šest mjeseci od dana izdavanja. Odobrenje koje nije iskorišteno mora se vratiti policijskoj upravi koja ga je izdala u roku osam dana od isteka roka valjanosti.
Osoba kojoj je izdano odobrenj za nabavku oružja, mora u roku od 8 dana od dana izvršene nabavke oružja podnijeti zahtjev nadležnom tijelu za unutarnje poslove za registraciju oružja.

Taksa po Tarifnom broju__________________u iznosu od. HRD neplaćena je i poništena.

                                                ______________________________
        MP                                              potpis službene onobe

____________________________________________________________________________________

Potvrđuje se da je navedeni na temelju ovog odobrenja danas nabavio sljedeće oružje:

Vrsta:_____________ , Marka:__________________________________________
Kalibar:_______________________- , Tvornički broj: _____________________

Oružje je nabavljeno kod:_________________________________________________________
                                (naziv ovlaštenogtrgovca - prezime i ime prodavatelja oružja

____________________________________________________________________________________
                                        (sjedište - prebivalište i adresa)

___________________________________________________________
(Redni broj Evidencije o prodanom oružju, odnosno Registra,
izdanih oružanih listova i odobrenje za držanjeoružja)

Identitet utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu br.: _________________________________
                                                                (mjesto izdavanja)

U _____________________         _____________________   __________________________
        (mjesto)                                (datum)                 Potpis prodavatelja

00000000
__________________________________________________________________________________



Obrazac 3
____________________________________________________________________________________

POLICIJSKA UPRAVA _____________________________

ZAHTJEV
ZA REGISTRACIJU ORUŽJA

Vrsta zahtjeva: (zaokružiti odgovarajuće)

Izdavanje:
Oružnog lista za držanje oružja 1
Oružnog lista za držanje i nošenje oružja 2
Oružnog lista za držanje oružja kao uspomene
Potvrde o prijavljenom oružju 4
Odobrenja za držanje oružja 5
Zamjena isprava 6
Promjena podataka o oružju i vlasniku 7
Odjava 8


PODACI O PODNOSITELJU ZAHTJEVA

FIZIČKA OSOBA                                   PRAVNA OSOBA
vlasnik l. sukorisnik 2 (zaokruži odgovarajuće)

JMBG                                                    Matični broj
Ime                                                     Naziv
Prezime
Datum rođenja                                           Vrsta (zaokružiti odgovarajuće)
Mjesto, općina i                                                Državno tijelo . 1
država rođenja                                                  Lokalna samouprava 2
                                                                Streljačke organizacije 3
                                                                Lovačke organizacije 4
Prebivalište i adresa                                           Poduzeće ili radnje 5
                                                                Ostalo 6
                                                        Djelatnost
Državljanstvo                                           Sjedište i adresa
Narodnost
Zanimanje
Stručna sprema
Zaposlen u ____________________
                        (naziv)
_______________________________
                (mjesto i adresa)


__________________________________________________________________________________

SADRŽAJ ZAHTJEVA

Temelj registracije: (zaokružiti odgovarajuće)
Odobrenje za nabavku oružja 1
Račun, kupoprodajni ili darovni ugovor (za potvrdu o prijavljenom oružju) 2
Ostavinski postupak 3
Izjava vlasnika o davanju oružja na sukorištenje 4
Oružni list odnosno potvrda o prijavljenom oružju 5
Prijava posjedovanja oružja bez isprave (legalizacija) 6
Ovlaštenje za nošenje oružja za službene potrebe (HV) 7
Rješenje ministra unutarnjih poslova 8
Rješenje ministra obrane 9

Podaci o oružju:

vrsta oružja

marka i model

broj cijevi (komada)

kalibar:        1. cijevi
        2. cijevi
        3. cijevi - umetak

tvornički broj: oružja
                cijevi
                rezervne cijevi


U ________________      _________________       ________________________
        (mjestu)                        (datum) (potpis podnositelja zahtjeva)


                                        Mjesto za taksu
__________________________________________________________________________________

POPUNJAVA SLUŽBENA OSOBA

Broj odobrenja, rješenja, ovlaštenja, registra vlasnika oružja, datum izdavanja i naziv tijela __________________________________________________________________________________
Vrsta promjene
Zahtjev usvojen (1) Zahtjev odbijen (2) Zahtjev odbačen (3) Postupak prekinut (4) Datum registracije - promjene
Redni broj registra
Serijski broj isprave
Razlog odbijanja zahtjeva

___________________________
        potpis službene osobe
__________________________________________________________________________________



Obrazac 4
____________________________________________________________________________________
PROMJENA PREBIVALIŠTA   PODACI O SUKORISNIKU ORUŽJA

Mjesto ____________________     JMBG ____________________________       REPUBLIKA HRVATSKA
Ulica__________________br. ___  Ime ______________________________
Registrirala _________________  Prezime __________________________      ORUŽNI LIST
                                        Datum rođenja____________________       ZA
REGISTARSKI BROJ                Mjesto rođenja___________________       DRŽANJE ORUŽJA
1. __________________________   Prebivalište _______________________
2. __________________________   __________________________________
3. __________________________   __________________________________
Datum _____________________     Stranica za bilješke i ovjeru nadležnog

        M. P. _____________
                potpis sl. osobe

_________________________       _____________________________
        000000                                  000000                          000000
__________________________________________________________________________________



__________________________________________________________________________________
PODACI O VLASNIKU ORUŽJA        PODACI O ORUŽJU         REGISTRIRANO BRISANO

JMBG ___________________        Vrsta ______________    Datum ________  Datum ______
Ime _______________________     Marka _____________     Broj __________
Prezime ____________________    1 Tvornički broj ______ MP                      MP
Datum rođenja_____________      Kalibar ___________             ___________             ___________
Mjesto rođenja _______________                                  potpis sl. osobe        potpis sl.
Prebivalište ___________________
                                        Vrsta______________     Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
Izdala _____________________    Kalibar____________             ___________             ___________
                                                                        potpis sl. osobe        potpis sl.
Datum izdavanja_____________    Vrsta_______________    Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
M.P.    _______________         Kalibar____________             ___________             ___________
        potpis sl. osobe                                                potpis sl. osobe        potpis sl. oso.
__________________________________________________________________________________




Obrazac 5
____________________________________________________________________________________
PROMJENA PREBIVALIŠTA   PODACI O SUKORISNIKU ORUŽJA

Mjesto ____________________     JMBG ____________________________       REPUBLIKA HRVATSKA
Ulica__________________br. ___  Ime ______________________________
Registrirala _________________  Prezime __________________________      ORUŽNI LIST
                                        Datum rođenja____________________       ZA DRŽANJE I
REGISTARSKI BROJ                Mjesto rođenja___________________       NOŠENJE ORUŽJA
1. __________________________   Prebivalište _______________________
2. __________________________   __________________________________
3. __________________________   __________________________________
Datum _____________________     Stranica za bilješke i ovjeru nadležnog

        M. P. _____________
                potpis sl. osobe

_________________________       _____________________________
        000000                                  000000                          000000
__________________________________________________________________________________



__________________________________________________________________________________
PODACI O VLASNIKU ORUŽJA        PODACI O ORUŽJU         REGISTRIRANO BRISANO

JMBG ___________________        Vrsta ______________    Datum ________  Datum ______
Ime _______________________     Marka _____________     Broj __________
Prezime ____________________    1 Tvornički broj ______ MP                      MP
Datum rođenja_____________      Kalibar ___________             ___________             ___________
Mjesto rođenja _______________                                  potpis sl. osobe        potpis sl.
Prebivalište ___________________
                                        Vrsta______________     Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
Izdala _____________________    Kalibar____________             ___________             ___________
                                                                        potpis sl. osobe        potpis sl.
Datum izdavanja_____________    Vrsta_______________    Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
M.P.    _______________         Kalibar____________             ___________             ___________
        potpis sl. osobe                                                potpis sl. osobe        potpis sl. oso.
__________________________________________________________________________________



Obrazac 6
__________________________________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA ___________________



ORUŽNI LIST
ZA DRŽANJE ORUŽJA KAO USPOMENE


PODACI O VLASNIKU ORUŽJA

JMBG __________________________________________

Ime _____________________________________________
Prezime __________________________________________
Datum rođenja ___________________________________
Mjesto rođenja ____________________________________
Prebivalište _______________________________________


PODACI O ORUŽJU

Vrsta _____________________________________________
Marka ____________________________________________
Tvornički broj _____________________________________
Kalibar ___________________________________________
Registarski broj ___________________________________

IZDALA _____________________________________________________________________

Taksa po Tarifnom broju _____________________ u iznosu od ____________ HRD naplaćena je i poništena.


__________________              MP              ________________________
        Mjesto i datum                                  Potpis službene osobe

0000000
__________________________________________________________________________________



Obrazac 7
____________________________________________________________________________________
PROMJENA PREBIVALIŠTA   PODACI O SUKORISNIKU ORUŽJA

Mjesto ____________________     JMBG ____________________________       REPUBLIKA HRVATSKA
Ulica__________________br. ___  Ime ______________________________
Registrirala _________________  Prezime __________________________      POTVRDA O
                                        Datum rođenja____________________       PRIJEVLJENOM
REGISTARSKI BROJ                Mjesto rođenja___________________       ORUŽJU
1. __________________________   Prebivalište _______________________
2. __________________________   __________________________________
3. __________________________   __________________________________
Datum _____________________     Stranica za bilješke i ovjeru nadležnog

        M. P. _____________
                potpis sl. osobe

_________________________       _____________________________
        000000                                  000000                          000000
__________________________________________________________________________________



__________________________________________________________________________________
PODACI O VLASNIKU ORUŽJA        PODACI O ORUŽJU         REGISTRIRANO BRISANO

JMBG ___________________        Vrsta ______________    Datum ________  Datum ______
Ime _______________________     Marka _____________     Broj __________
Prezime ____________________    1 Tvornički broj ______ MP                      MP
Datum rođenja_____________      Kalibar ___________             ___________             ___________
Mjesto rođenja _______________                                  potpis sl. osobe        potpis sl.
Prebivalište ___________________
                                        Vrsta______________     Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
Izdala _____________________    Kalibar____________             ___________             ___________
                                                                        potpis sl. osobe        potpis sl.
Datum izdavanja_____________    Vrsta_______________    Datum ________  Datum ______
                                        Marka____________               Broj __________
                                        2 Tvornički broj                MP                      MP
M.P.    _______________         Kalibar____________             ___________             ___________
        potpis sl. osobe                                                potpis sl. osobe        potpis sl. oso.
__________________________________________________________________________________



Obrazac 8
__________________________________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA ___________________


ODOBRENJE
ZA DRŽANJE ORUŽJA



MB ______________________       Naziv ____________________________________
                                        Sjedište ___________________________________


PODACI O ORUŽJU

Vrsta _________________________________________________________
Marka ________________________________________________________
Tvornički broj _________________________________________________
KaIibar _______________________________________________________
Registarski broj ________________________________________________

IZDALA _______________________________________________________

Taksa po Tarifnom broju u iznosu od HRD naplaćena je i poništena.

____________________            MP              __________________________
        Mjesto i datum                                  Potpis službene osobe

0000000
__________________________________________________________________________________



Obrazac 9
_______________________________________ ______________________________________

Oružje koje se nosi uz ovu dozvolu smije se
nositi samo za vrijeme obavljanja poslova za-           REPUBLIKA HRVATSKA
štite imovine i unutar objekta ili područja koji
se osigurava

Iznimno oružje se smije iznositi izvan čuvanog
objekta ili područja ukoliko se radi o prijevozu
novaca, drugih dragocijenosti ili predmeta koji se
osiguravaju.                                                    DOZVOLA ZA
                                                                NOŠENJE ORUŽJA



                        0000000                                         0000000
_______________________________________ ________________________________________


____________________________________________________________________________________
PODACI O DJELATNIKU                             PRODUŽETAK VALJANOSTI DOZVOLE

JMBG ________________________                   Vrijedi do_______ Reg. br. _________
Ime __________________________
Prezime ______________________                  MP              ___________________
Datum rođenja _______________                                           potpis sl. osobe

Mjesto rođenja________________                  Vrijedi do_______ Reg. br._________
Prebivalište __________________                 MP              __________________
                                                                                potpis sl. osobe
Izdala ______________________                   Vrijedi do_______ Reg. br._________
                                                        MP              _________________
                                                                                Potpis sl. osobe

Datum izdavanja______________                   Vrijedi do______ Reg. br.__________
        MP      ________________                        MP              ___________________
                Potpis sl. osobe                                                Potpis sl. osobe

__________________________________________________________________________________



Obrazac 10

REGISTAR PODNIJETIH ZAHTJEVA I IZDANIH ODOBRENJA ZA NABAVKU ORUŽJA
__________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum podnošenja zahtjeva 2
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime (naziv) 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište (sjedište i adresa) 4
__________________________________________________________________________________
Vrsta oružja 5
__________________________________________________________________________________
Način i datum rješenja zahtjeva Izdano odobrenje Radi držanja i nošenja 6
__________________________________________________________________________________
Radi držanja 7
__________________________________________________________________________________
Odbije zahtjev
Radi držanja i nošenja 8
Radi držanja 9
__________________________________________________________________________________
Serijski broj odobrenja 10
__________________________________________________________________________________
Datum nabavke oružja ili vračanja neiskorištenog odobrenja
Nabavljeno 11
Vraćeno 12
__________________________________________________________________________________
Napomena 13
__________________________________________________________________________________



Obrazac 11

REGISTAR IZDANIH LISTOVA, ODOBRENJA ZA DRŽANJE ORUŽJA I POTVRDA O PRIJAVLJENOM ORUŽJU

____________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum registracije 2
__________________________________________________________________________________
Vrsta isprave
__________________________________________________________________________________
Oružani list za
__________________________________________________________________________________
Držanje i nošenje oružja 3
__________________________________________________________________________________
Držanje oružja 4
__________________________________________________________________________________
Držanje oružja kao uspomene 5
__________________________________________________________________________________
Odobrenje za držanje oružja 6
__________________________________________________________________________________
Potvrda o prijavljenom oružju 7
__________________________________________________________________________________
Serijski broj 8
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime - naziv 9
__________________________________________________________________________________
Prebivalište i adresa 10
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 11
__________________________________________________________________________________
Marka 12
__________________________________________________________________________________
Kalibar 13
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 14
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj i kalibar rezervnih cijevi 15
__________________________________________________________________________________
Broj odobrenja za nabavku 16
__________________________________________________________________________________
Razlog i datum odjave 17
__________________________________________________________________________________
Napomena 18
__________________________________________________________________________________



Obrazac 12

REGISTAR IZDANIH DOZVOLA ZA NOŠENJE ORUŽJA
____________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime djelatnika 2
__________________________________________________________________________________
Prebivalište i adresa 3
__________________________________________________________________________________
Serijski broj dozvole 4
__________________________________________________________________________________
Datum izdavanja- produžetka valjanosti 5
__________________________________________________________________________________
Vrijedi do 6
__________________________________________________________________________________
Napomena 7
__________________________________________________________________________________



Obrazac 13

REGISTAR ODUZETOG, NAĐENOG I PREDANOG ORUŽJA
__________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum primitka oružja 2
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime naziv 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište sjedište i adresa 4
__________________________________________________________________________________
Naziv tijela koje je donijelo rješenje o oduzimanju oružja, broj i datum rješenja 5
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 6
__________________________________________________________________________________
Marka 7
__________________________________________________________________________________
Kalibar 8
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 9
__________________________________________________________________________________
Tvornički br. i kalibar rezervnih cijevi 10
__________________________________________________________________________________
Da li je oružje bilo registrirano 11
__________________________________________________________________________________
Oduzeto uz nadoknadu ili bez nadoknade 12
__________________________________________________________________________________
Kako je s oružjem raspolagano 13
__________________________________________________________________________________
Napomena 14
__________________________________________________________________________________



Obrazac 14

EVIDENCIJA O NABAVLJENOM ORUŽJU I STRELJIVU
____________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Od koga je nabavljeno - primljeno oružje streljivo 2
__________________________________________________________________________________
Datum primitka 3
__________________________________________________________________________________
Naziv i broj isprave na temelju koje je oružje i streljivo nabavljeno - primljeno 4
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 5
__________________________________________________________________________________
Marka 6
__________________________________________________________________________________
Kalibar 7
__________________________________________________________________________________
Tvor. broj 8
__________________________________________________________________________________
Komada 9
__________________________________________________________________________________
Podaci o streljivu
__________________________________________________________________________________
Vrsta 10
__________________________________________________________________________________
Kalibar 11
__________________________________________________________________________________
Komada 12
__________________________________________________________________________________
Napomena 13
__________________________________________________________________________________



Obrazac 15

EVIDENCIJA O ORUŽJU I STRELJIVU DATOM NA KORIŠTENJE
__________________________________________________________________________________
Dan, sat i minuta primopredaje 1
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 2
__________________________________________________________________________________
Marka 3
__________________________________________________________________________________
Kalibar 4
__________________________________________________________________________________
Tvor. broj. 5
__________________________________________________________________________________
Komada streljiva 6
__________________________________________________________________________________
Utvrđena ispravnost - neispravnost oružja 7
__________________________________________________________________________________
Potpis osoba koje obavljaju primopredaju 8
__________________________________________________________________________________
Napomena 9
__________________________________________________________________________________



Obrazac 16

EVIDENCIJA O PROIZVEDENOM ORUŽJU
____________________________________________________________________________________
Redni broj 1
__________________________________________________________________________________
Datum proizvodnje 2
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 3
__________________________________________________________________________________
Model 4
__________________________________________________________________________________
Kalibar 5
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 6
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj i kalibar rezervne cijevi 7
__________________________________________________________________________________
Komada 8
__________________________________________________________________________________
Napomena 9
__________________________________________________________________________________



Obrazac 17

EVIDENCIJA O ISPORUČENOM ORUŽJU
____________________________________________________________________________________
Redni broj 1
__________________________________________________________________________________
Datum isporuke 2
__________________________________________________________________________________
Oružje isporučeno (naziv poduzeća ili radnje registrirane za promet oružja) 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište sjedište i adresa 4
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 5
__________________________________________________________________________________
Model 6
__________________________________________________________________________________
Kalibar 7
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 8
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj i kalibar rezervne cijevi 9
__________________________________________________________________________________
Komada 10
__________________________________________________________________________________
Napomena 11
__________________________________________________________________________________



Obrazac 18

EVIDENCIJA O PRODANOM ORUŽJU
____________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum prodaje kupcu 2
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime kupca 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište i adresa 4
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 5
__________________________________________________________________________________
Marka 6
__________________________________________________________________________________
Kalibar 7
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 8
__________________________________________________________________________________
Broj i datum odobrenja za nabavku oružja i naziv tijela koje ga je izdalo 9
__________________________________________________________________________________
Napomena 10
__________________________________________________________________________________



Obrazac 19

EVIDENCIJA O PRODANOM STRELJIVU
____________________________________________________________________________________
Red br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum prodaje 2
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime kupca 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište (sjedište i adresa) 4
__________________________________________________________________________________
Podaci o streljivu
__________________________________________________________________________________
Vrsta 5
__________________________________________________________________________________
Kalibar 6
__________________________________________________________________________________
Broj ili količina 7
__________________________________________________________________________________
Registarski broj oružnog lista ili odobrenja i naziv tijela koje ga je izdalo 8
__________________________________________________________________________________
Napomena 9
__________________________________________________________________________________



Obrazac 20

EVIDENCIJA O POPRAVLJENOM I PREPRAVLJENOM ORUŽJU
__________________________________________________________________________________
Red. br. 1
__________________________________________________________________________________
Datum primitka oružja 2
__________________________________________________________________________________
Prezime i ime (naziv) osobe kojoj se oružje popravlja-prepravlja 3
__________________________________________________________________________________
Prebivalište (sjedište/adresa) 4
__________________________________________________________________________________
Naziv i broj isprave i naziv tijela koje je tu isoravu izdalo 5
__________________________________________________________________________________
Podaci o oružju
__________________________________________________________________________________
Vrsta 6
__________________________________________________________________________________
Marka 7
__________________________________________________________________________________
Kalibar 8
__________________________________________________________________________________
Tvornički broj 9
__________________________________________________________________________________
U čemu se sastoji popravak -prepravak oružja 10
__________________________________________________________________________________
Datum i potpis preuzimanja oružja 11
__________________________________________________________________________________
Napomena 12
__________________________________________________________________________________