Zakoni i propisi - Pravni savjeti 50 11.08.1992 Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-VII-235/1992. od 10. kolovoza 1992.
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Ustavni sud Republike Hrvatske, na sjednici 10. kolovoza 1992. godine, donio je

RJEŠENJE

1. Odbija se žalba Hrvatske socijalno liberalne stranke protiv rješenja Izborne komisije Republike Hrvatske označenog kao Klasa: 013-03/92-01/05, Urbr.: 58805-92-423 od 4. kolovoza 1992.

2. Ovo će se rješenje objaviti u "Narodnim novinama".

Obrazloženje

U izreci navedenim rješenjem Izborne komisije Republike Hrvatske, odbijen je prigovor Hrvatske socijalno liberalne stranke prema kojem bi razlika izmedu broja birača upisanih u zaključene i potvrdene popise birača nadležnih organa uprave, dostavljene na biračka mjesta prije izbora, i broja birača upisanih u iste popise birača nakon zaključenja izbora, mogla bitno utjecati na rezultat izbora u izbornoj jedinici LII. Razlozi izneseni u prigovoru ponovljeni su i u žalbi. Postupajući po žalbi Ustavni sud Republihe Hrvatske, nakon provedenog postupka, tijekom kojeg je pregledan cjelokupni izborni materijal izborne jedinice LII. utvrdio je da je u toj izbornoj jedinici broj birača po izvodu iznosio 77574, od čega je glasovalo 54254, a osim njih 801 osoba glasovala je s potvrdom. Iz žalbenih navoda dade se zaključiti da žaliteljica smatra da je razlika u broju birača nastala tako da su u prvotni popis nepropisno dopisane osobe koje se u prvotnom popisu nisu nalazile. Sud je utvrdio da se ne radi o dopuni postojećih spiskova, već je razlika o kojoj je riječ nastala tako da je 801 osoba glasovala s potvrdom. Potvrde su izdavane temeljem članka 31. Zakona o popisima biraća ("Narodne novine", broj 19/92) prema kojem hrvatski državljani koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u izvode zaključenih i potvrđenih popisa birača dostavljenih na biraćka mjesta, mogu na dan izbora dokazivati pravo na glasovanje potvrdom nadležnog organa. Provjera navoda iz žalbe u svezi s devet imena naznačenih s adresom Bogovićeva 2, pokazala je da osobe pod rednim brojem 63. 67. 79, 82, 92 i 102 jesu u biraćkom spisku, no nisu zaokružene kao osobe koje su glasovale. da su osobe pod rednim brojem 61 i 62 glasovale prema biračkom spisku te da se u Prijavnom uredu i dalje vode na istoj toj adresi, a da je osoba pod rednim brojem 69 glasovala u izbornoj jedinici LII. dok se u Prijavnom uredu vodi na adresi Vlade Popovića 19. Što se tiće broja nevažećih listića, oni nisu relevantni za rezultat izbora. Prema tome rezultat zakonito provedenih izbora u izbornoj jedinici LII. u odnosu na kandidate dr. Nedjeljka Mihanovića i Relju Bašića je slijedeći: za dr. Nedjeljka Mihanovića glasovalo je 15328 glasača, a za Relju Bašića 14788. Pregledom izbornog materijala utvrdeno je da su izbori u izbornoj jedinici LII. provedeni u skladu s Ustavom i zakonom i da nisu počinjene povrede na koje ukazuje žaliteljica. Stoga je žalbu valjalo odbiti. Objava ovog rješenja temelji se na čl. 20. st.1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Broj : U-VII-235/ 1992

Zagreb, 10. kolovoz 1992.

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik

Jadranko Crnić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.

     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranica za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave za Vaše web stranice.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice po povoljnim cijenama.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina


IZRADA WEB STRANICA

Naručite izradu modernih web stranica. U svega nekoliko minuta, kreirajte vrhunsku web stranicu uz pomoć naših CMS web stranica. Moderni dizajni za Vaše web stranice. Korištenje CMS web stranica slično je kao korištenje Facebooka, ne zahtjeva znanje kodiranja i programiranja. Započnite pisati, dodajte nekoliko fotografija i imate brzo svoju prvu web stranicu. Mijenjajte dizajn svoje stranice s lakoćom. Kreirajte web stranicu svoje tvrtke, web stranicu obrta, web stranicu udruge, započnite pisati blog...

Mobilna responzivnost web stranica je prilagođavanje web stranice svim preglednicima (mobitel, tablet, računalo) i mora se implementirati na sve web stranice. Besplatna optimizacija za tražilice; SEO optimizacija omogućava vašoj web stranici da se prikazuje u prvih deset rezultata na tražilicama za pojmove koje pretražuju vaši budući kupci.

Dizajn responzivnih web stranica, registracija domene, izrada CMS stranica, ugradnja web shopa, implementacija plaćanja karticama, ugradnja Google analyticsa, siguran hosting, prijava na tražilice, reklama na društvenim mrežama, ugradnja kontakt formulara za upite sa web stranica...

Iskoristite ponudu: izrada web stranica i hosting po najnižim cijenama. Besplatna prijava na tražilice, besplatni e-mail, besplatna .hr domena, besplatna podrška za internet marketing...

>> Link na ponudu za izradu web stranica >>