Zakoni i propisi - Pravni savjeti 19 02.04.1992 Odluka o rspolaganju i korištenju zdravstvenih objekata JNA
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 2. stavka 2. i članka 3. Uredbe o preuzimanju sredstava JNA I SSNO na teritoriju Republike Hrvatske u vlasništvo Republike Hrvatske ("Narodne ndvine", broj 52/91) Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 2. travnja 1992. godine, donijela je

ODLUKU

o rspolaganju i korištenju zdravstvenih objekata JNA

I.

Zdravstveni objekti koji su temeljem Uredbe d preuzimanju sredstava JNA i SSNO na teritoriju Republike Hrvatske u vlasništvo Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 52/91), postali vlasništvo Republike Hrvatske, a koji su korišteni za primarnu i specifičnu zdravstvenu zaštitu i nalaze se u krugu vojarni daju se na raspolaganje i korištenje Ministarstvu obrane radi organiziranja i provođenja primarne zdravstvene zaštite za potrebe Hrvatske vojske.

II.

Zdravstveni objekti primarne i specifične zdravstvene zaštite koji se nalaze izvan kruga vojarni, kao i objekti polikliničko-konzilijarne i stacionarne (bolnice) zdravstvene zaštite, daju se na rašpolaganje i korištenje Ministarstvu zdravstva radi organiziranja i provođenja zdravstvene zaštite za potrebe pučanstva Republlke Hrvatske. Izuzetno od odredbe stavka 1. ove točke, Institut za pomorsku medicinu u Splitu i Zavod za preventivnu medicinsku zaštitu u Zagrebu, bez mikrobiološkog laboratorija, koji se nalaze izvan kruga vojarni, daju se na raspolaganje i korištenje Ministarstvu obrane radi organiziranja i provodenja specifične zdravstvene zaštite za potrebe Hrvatske vojske.

III.

Ministarstvo obrane zaključuje ugovor s Ministarstvom zdravstva o pružanju polikliničko-konzilijarne i stacionarne (bolničke) zdravstvene zaštite za potrebe Hrvatske vojske. Ugovorom iz stavka l. ove točke bit će regulirani uvjeti ,i način smještaja pripadnika Hrvatske vojske u zdravstvenim objektima koji pružaju polikliničko-konzilijarnu i stacionarnu (bolničku) zdravstvenu zaštitu.

IV.

Nova bolnica u Zagrebu i druge ustanove koje su obavljale djelatnost u objektima iz točke II. stavak 1. ove odluke nastavljaju obavljati djelatnost kao organizacije zdravstva po propisima o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju.

V.

Ministarstvo obrane će organizirati obavljanje zdravstvene zaštite iz točke I. i točke II. stavak 2. ove odluke za potrebe Hrvatske vojske, a do donošenja propisa o organizaciji djelatnosti, primjenjivat će se propisi o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju.

VI.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka Vlade Republike Hrvatske od 16. rujna 1991. godine kojom je Centar medicinskih ustanova VPO Split stavljen na raspolaganje Ministarstvu obrane s nazivom Centar medicinskih ustanova Hrvatske ratne mornarice kojeg sačinjavaju: Bolnica, Institut za pomorsku medicinu i Apoteke-skladišta.

VII.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Klasa: 500-01 /92-01 /07

Urbroj : 5030104-92-3

Zagreb, 2. travnja 1992.

Predsjednik

dr. Franjo Gregurić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.