Zakoni i propisi - Pravni savjeti 73 31.12.1991 Zaključak
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Sabor Republike Hrvatske na Zajedničkoj sjednici svih vijeća dana 28. prosinca 1891, saslušavši Izvješće Predsjednika Republike Hrvatske o stanju u Republici, donio je slijedeći

ZAKLJUČAK

1. Sabor Republike Hrvatske prihvaća Izvješće Predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, o stanju u Republici Hrvatskoj i podržava političke ocjene i stajališta koja su u njemu iznesena.

2. Sabor Republike Hrvatske odaje priznanje Predsjedniku Republike Hrvatske za sve što je učinio i što čini da Republika Hrvatska ostvari punu samostalnost i suverenost na cijelom državnom području i time postane član međunarodne zajednice demokratskih država.

Klasa: 021-03/91-04/05

Zagreb, 28. prosinca 1991.

SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik Sabora

dr. Žarko Domljan, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.