Zakoni i propisi - Pravni savjeti 67 12.12.1991 Uredba o organizaciji, radu i teritorijalnoj nadležnosti općinskih i okružnih javnih tužiteljstava u slučaju ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 101. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske donosim

UREDBU

o organizaciji, radu i teritorijalnoj nadležnosti općinskih i okružnih javnih tužiteljstava u slučaju ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske

Članak 1.

Zakon o javnoni tužilaštvu ("Narodne novine", broj 34/89 - pročišćeni tekst,18/90, 41/90, i 14/91). Zakon o teritorijalnoj nadležnosti i sjedištima općinskih i okružnih javnih tužilaštava ("Narodne novine" broj 25/77, 50/78 i 3/81) i Zakon o javnom pravobranilaštvu ("Narodne novine" broj 17/77, 44/77, 17/86, 19/90. i 41/90) primjenjuju se i u slučaju ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske ukoliko ovom uredbom nije drukčije određeno.

Članak 2.

U slučaju ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske ustanovljava se vojno tužiteljstvo.

Članak 3.

U uvjetima iz članka 2. ove uredbe za područje svakog općinskog suda ustanovljava se općinsko javno tužiteljstvo sa sjedištem u mjestu u kojem je sjedište općinskog suda.

Vojno tužiteljstvo ustanovljava se za područje vojnog suda sa sjedištem u mjestu u kojem je sjedište vojnog suda.

Članak 4.

Vojnog tužitelja i njegove zamjenike ratnim rasporedom raspoređuje ministar obrane, na prijedlog javnog tužitelja Republike Hrvatske.

Članak 5.

Javni tužitelji i zamjenici javnog tužitelja imenovani po odredbama Zakona o javnom tužilaštvu ostaju na dužnosti i nakon isteka vremens za koje su imenovani.

Članak 6.

Ako u javnom tužilaštvu bude dovedeno u pitanje redovno obavljanje poslova viši javni tužitelj može u to javno tužiteljstvo uputiti na rad zamjenika javnog tužitelja iz toga višeg ili područnog javnog tužiteljstva Privremeni rad može trajati dok to potrebe zaktijevaju.

Članak 7.

Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Broj : 1245/91.

Zagreb, 7. prosinca 1991.

Predsjednik Republike Hrvatske

dr. Franjo Tuđman, v. r