Zakoni i propisi - Pravni savjeti 59 14.11.1991 Zaključci
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Saslušavši na Zajedničkoj sjednici svih vijeća Sabora Republike Hrvatske, održanoj 9. studenoga 1991. godine izlaganja predsjednika Vlade Republike Hrvatske te ministra inozemnih poslova, unutarnjih poslova i obrane, nakon provedene rasprave Sabor Republike Hrvatske donosi slijedeće

ZAKLJUČKE

1. Sabor Republike Hrvatske daje podršku Vladi Republike Hrvatske u provedbi odluka Sabora usmjerenih očuvanju suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske;

2. Odobrava dosadašnje djelovanje Delegacije Republike Hrvatske na Haškoj mirovnoj konferenciji s naputkom da prihvati rješenja koja su sukladna normama međunarodnoga pravnog poretka i Ustava Republike Hrvatske;

3. Nalaže Vladi Republike Hrvatske intenziviranje djelatnosti usmjerenih izgradnji hrvatske oružane sile.,obrambenih priprema i oslobađanju okupiranih i deblokiranje dijelova hrvatskoga državnog teritorija;

4. Poziva cijeli hrvatski narod i građane Hrvatske, sva državna i druga tijela na obranu domovine te zajedničko i ravnomjerno sudjelovanje u obrambenim naporima:

5. Poziva opetovano Republiku Bosnu i Hercegovinu da ne dopušta sa svog područja pripremu i provodenje vojnih akcija u agresiji protiv Republike Hrvatske;

6. U cilju jačanja efikasnosti obrambenih napora Republike Hrvatske poziva sve građane da svoj doprinos obrani domovine podvrgnu jedinstvenom ustrojstvu i zapovijedanju u hrvatskim vojnim oružanim snagama.

II.

1. Sabor Republike Hrvatske prihvaća i pozdravlja sve one dobrovoljačke snage naših hrvatskih iseljenika koje se javljaju za obranu domovine Hrvatske. Posebice se odaje priznanje i počast onim Hrvatima koji su iz sigurnosti udaljena svijeta došli u Republiku Hrvatsku i u zajedništvu sa sinovima i kćerima domovine stavili se na raspolaganje te svoj život dali za Hrvatsku.

2. Sabor Republike Hrvatske izražava zahvalnost iseIjenoj Hrvatskoj, svakom njezinom pojedincu i udruženju diljem svijeta koji su svojom nesebičnom pomoći pomogli i pridonijeli da istina o Hrvatskoj i njezinoj težnji za slobodom i demokracijom dopre do međunarodne javnosti.

3. Sabor Republike Hrvatske poručuje svima koji se u ovom trenutku nalaze na bojištima od Vukovara do Dubrovnika gdje se vodi borba za slobodu i demokraciju da će kao i do sada učiniti sve, da se ostvare ciljevi za koje se požrtvovno bore, kako bi se ispunile vjekovne težnje hrvatskoga naroda za suverenom i samostalnom državom i kako bi žrtve koje su već pale i razaranja koja su učinjena rezultirali plodom nacionalnog oslobođenja.

4. Sabor obvezuje Vladu Republike Hrvatske da za brojne civilne žrtve rata poduzme sve potrebne korake u pravcu zaštite njih i njihovih obitelji. Posebice Sabor obvezuje Vladu Republike Hrvatske da ostvari materijalnu financijsku brigu i potporu za sve one pojedince i njihove obitelji koji su izgubili nekoga u obrani domovine Hrvatske, ili su ostali bez svojih domova i imovine.

5. Zastupnici Hrvatskog sabora iskreno suosjećaju sa svima čiji su sinovi, očevi, braća i njihovi bližnji dali život za slobodu Hrvatske.

Klasa: 023-03/91-03/02

Zagreb, 9. studenoga 1981.

SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik Sabora

dr. Žarko Domljan, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.