Zakoni i propisi - Pravni savjeti 43 23.08.1991 Uredba o preuzimanju u posjed i korištenje odmarališta hotela i drugih hotelsko-turističkih objekata i pokretnina koje se u njima nalaze, na kojima pravo raspolaganja odnosno vlasništvo imaju ili ih drže u posjedu poduzeća i druge pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište izvan teritorija Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na osnovi članka 1. Zakona o ovlaštenju Vlade Republike Hrvatske zadonošenje uredbi kojima će uređivati pitanja iz djelokruga Sabora RepublikeHrvatske ("Narodne novine", broj 39/91), Vlada Republike Hrvatskena sjednici održanoj dana 22. kolovoza 1991. godine donijela je

UREDBU

o preuzimanju u posjed i korištenje odmarališta hotelai drugih hotelsko-turističkih objekata i pokretnina koje se u njima nalaze,na kojima pravo raspolaganja odnosno vlasništvo imaju ili ih drže u posjedupoduzeća i druge pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište izvan teritorijaRepublike Hrvatske

I.

Ministar rada i socijalne skrbi ovlašten je da u ime i za račun RepublikeHrvatske za potrebe obrane suvereniteta i cjelovitosti Republike Hrvatske,a u svrhu osiguranja uvjeta za smještaj osoba u zbjegu i lakše ranjenihosoba, kao i socijalno nezbrinutih osoba, preuzme u posjed i u korištenjeodmarališta, hotele i druge hotelsko-turističke objekte i pokretnine kojese u njima nalaze, na kojima pravo raspolaganja odnosno vlasništvo imaju ili ih drže u posjedu poduzeća i druge pravne i fizičke osobe koje imajusjedište izvan teritorija Republike Hrvatske, osim inozemnih pravnih ifizičkih osoba.

II.

Ministar rada i socijalne skrbi na osnovi ovlaštenja iz točke I. oveuredbe, izdaje naredbu izvršnom vijeću općine odnosno povjereniku VladeRepublike Hrvatske u općini na području koje se nalazi objekat iz točkeI. ove uredbe da naredi vlasniku ili posjedniku da objekat i pokretninekoje se u njemu nalaze preda u posjed i korištenje odmah i bez odlaganjai preuzme objekte i pokretnine, a najkasnije u roku od 24 sata od danajavnog priopćenja naredbe na oglasnoj ploči organa koji je naredbu donioi u objektu.

III.

Vlasnik odnosno posjednik objekta preuzetog u posjed i korištenje naosnovi ove uredbe ima pravo prigovora protiv naredbe iz točke II. ove uredbek oji se podnosi Vladi Republike Hrvatske u roku od osam dana od dana objavenaredbe. Prigovor ne zadržava izvršenje naredbe.

IV.

Ministar rada i socijalne skrbi donijet će upute o načinu preuzimanja,upravljanja i korištenja objekata i pokretnina iz točke I. ove uredbe.

Ministar rada i socijalne skrbi ugovarat će međusobne odnose s pravnimosobama koje će obavljati poslove iz točke I. ove uredbe.

V.

Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 943-06/91-01/02

Urbroj : 5030104-91-2

Zagreb, 22. kolovoza I991.

Predsjednik

dr. Franjo Gregurić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.