Zakoni i propisi - Pravni savjeti 36 24.07.1991 Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U/I-65/1991. od 4. srpnja 1991.
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Ustavni sud Republike Hrvatske na sjednici 4. srpnja 1991. godine, donio je ovu

ODLUKA

Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U/I-65/1991. od 4. srpnja 1991.

1. Utvrđuje se da je "Odluka o izdvajanju Ispostave SDK Titova Korenica od SDK Republike Hrvatske i pripajanju SDK SAO Krajina". koju je donijela Skupština općine Titova Korenica 18. ožujka 1991. godine ništava i da ne proizvodi pravne učinke.

2. Ova Odluka objavit će se u "Narodnim novinama" i u službenom glasniku Općine Titova Korenica.

Obrazloženje

Ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske podnio je ovom Sudu prijedlog za ocjenu suglasnosti u izreci navedene Odluke s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom. Osporenom Odlukom Skupština općine Titova Korenica - kako se u njoj navodi - "izdvaja Ispostavu SDK Titova Korenica od SDK Republike Hrvatske i pripaja SDK SAO Krajina." Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, broj U/1331/1990. godine. poništeni su kao nesuglasni Ustavu Republike Hrvatske svi akti u vezi s neustavnom i pravno nepostojećom tvorevinom. tzv. "Srpskom Autonomnom Oblasti Krajina." Budući da ta tvorevina pravno ne postoji svi akti i radnje u vezi s njom nesuglasni su Ustavu Republike Hrvatske i slijedom toga ništavi. Stoga je i osporena odluka kojom se Ispostava službe društvenog knjigovodstva Titova Korenica pripaja tzv. "SDK SAO Krajina" nesuglasna Ustavu Republike Hrvatske, ništava i ne proizvodi pravne učinke.

Iz ovih razloga Sud je odlučio kao u izreci. Uzgred se dodaje da je odluka suprotna i Zakonu o službi društvenog knjigovodstva Hrvatske ("Narodne novine" br.11/86. 53/90 i 14/91), prema kojem o osnivanju izdvojenih radnih jedinica (ekspozitura, poslovnica. ispostava i sl.) odlućuje savjet Službe po pribavljenom mišljenju sjedišta.

Broj : U/I-65/ I 991.

Zagreb, 4. srpnja 1991.

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik

Jadranko Crnić, v. r