Zakoni i propisi - Pravni savjeti 14 25.03.1991 Objava o upisu u Registar proizvodača poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

OBJAVE

OBJAVA

o upisu u Registar proizvodača poljoprivrednog sjemena

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, na temelju člana 12. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", broj 50/88) objavljuje da su u Registar proizvođđača poljoprivrednog sjemena upisani proizvođđači:

23. Podravka prehrambena industrija, p. o. Koprivnica s pravom proizvodnje sjemena: pšenice, jećma, raži, zobi, heljde, bara i prosa - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija, kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi, suncokret, soja, uljana repica, konoplja i stočna repa - kategorije elita, original I i II sortna reprodukcija, uljana ogrštica i rotkva, crvena i bijela djetelina lucerna, inkarnatka, ljulj, grahovica, klupčasta oštrica, mačji i lisičji repak, livadna vlasulja, postrna repa, stočna mrkva, stočni kelj i koraba - kategorije elita original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sortno sjeme, cvijeće, lukovice cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja.

24. PIK "ĐĐakovo" društveno poduzeće s p. o., Đakovo s pravom proizvodnje sjemena: pšenice, jećma, raži, zobi, šećerne repe, kategorije - elita, original, I i II reprodukcija,kukuruza - samoplodnih linija, jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi, suncokreta, soje, uljane repice, uljane rotkvice i konoplje - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; lucerna crvena djetelina i trava - kategorije oI-iginal I i II sortna reprodukcija i povrtnog bilja - kategorije original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

25. OOUR Zavod za krumpir Stara Sušica, Ravna Gora u sastavu Fakulteta poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, s pravom proizvodnje sjemena krumpira kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme.

26. IPK Osijek Društveno poduzeće "Poljoprodukt" Donji Miholjac s pravom proizvodnje sjemena pšenice, ječma, soje, uljane repice, lana i konoplje - kategorija elita, original, I i II sortna reprodukcija i kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi

27. Poduzeće Ratarstvo - Dorada "Hercegovac", Hercegovac s pravom proizvodnje sjemena: pšenice, ječma, raži, zobi, prosa i heljde - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi; soje, suncokreta, uljane repice, šećerne repe i duhana - kategorije elita. original I i II sortna reprodukcija, krumpira, graha i ostalog povrća, djeteline, grahorice, lucerne, lupine, stočnog boba i stočnog graška i trava - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

Klasa: 320-11/91-01/44

Ubrbroj : 525-02-91-1

Zagreb, 13. ožujka1991.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivan Tarnaj, dipl. ing., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.