Zakoni i propisi - Pravni savjeti 14 25.03.1991 Objava o upisu u Registar dorađđivača poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

OBJAVE

OBJAVA

o upisu u Registar dorađđivača poljoprivrednog sjemena

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, na temelju člana 22. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88), objavljuje da su u Registar dorađđivača poljoprivrednog sjemena upisani dorađđivači: 7. Podravka - prehrambena industrija, p. o. Koprivnica, s pravom dorade sjemena: pšenice, ječma, raži, zobi, heljde, bara i prosa - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukurza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi: suncokret, soja. uljana repica, konoplja i stočna repa - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija, uljana ogrštica i rotkva, crvena i bijela djetelina, lucerna, inkarnatka, ljulj, grahorica, klupčasta oštrica, maćji i lisičji repak, livadna vlasulja, postrna repa, stočna mrkva, stočni kelj i koraba - kategorije elita original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sortno sjeme; povrće, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sjeme, cvjeće, lukovice cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja.

8. PIK "ĐĐakovo" Društveno poduzeće s. p. o. Đakovo s pravom dorade sjemena: pšenice, ječma, raži, zobi, šećerne repe - kategorije elita, original I i II sortna reprodukcija; kukuruza - samoplodnih linija, jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi; suncokreta, soje, uljane repice, uljane rotkvice i konoplje - kategorije original I i II sortna reprodukcija, lucerna crvene djeteline i trava - kategorije original I i II sortna reprodukcija i povrtnog bilja - kategorija original I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

9. OOUR Zavod za krumpir Stara Sušica, Ravna Gora u sastavu Fakulteta poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu s pravom dorade sjemena krumpira - kategorije elita original I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

Klasa: 320-11/91-01/38

Urbroj : 525-02-91-1

Zagreb, 13. ožujka1991.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivan Tarnaj, dipl. ing., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.