Zakoni i propisi - Pravni savjeti 13 21.03.1991 Odluka o osnovici i stopi plaćanja doprinosa Privrednoj komori Zagreb u 1991. godini
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

PRIVREDNA KOMORA ZAGREB

Na temelju člana 30. Statuta Privredne komore Zagreb i prijedloga Predsjedništva Privredne komore Zagreb sa sjednice od 12. ožujka I991, Skupština Komore na sjednici održanoj 13. ožujka 1991. utvrđuje

ODLUKU

o osnovici i stopi plaćanja doprinosa Privrednoj komori Zagreb u 1991. godini

Članak 1.

Doprinos Privrednoj komori Zagreb plaćaju članice Komore: 1. Poduzeća u društvenom, zadružnom, mješovitom i privatnom vlasništvu, i drugi oblici organiziranja poduzeća. banke, mješovite banke i druge financijske organizacije, zajednice osiguranja, zajednice rizika, zajednice reosiguranja i druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju privrednu djelatnost. 2. Savez udruženja samostalnih privrednika zagrebaćke regije.

Članak 2.

Članice Komore iz članka 1. točke 1. ove odluke plaćaju doprinos po stopi od 1,9 promila. Osnovicu članskog doprinosa čini bruto osobni dohodak u realiziranim proizvodima i uslugama (Raspored rezultata AOP 354).

Članak 3.

Savez udruženja samostalnih privrednika zagrebačke regije iz članka 1. točke 2. ove odluke plaća doprinos po stopi od 18,5%. Osnovica je ostvaren prihod Saveza udruženja samostalnih privrednika zagrebačke regije po osnovi članskog doprinosa svojih članova.

Članak 4.

Mjesećna akontacija doprinosa uplaćuje se na račun Privredne komore Zagreb br. 30102-637-3572 kod SDK na dan uplate poreza i doprinosa iz osobnih dohodaka. Ako obveznik doprinosa ne izda u propisanom roku nalog za izvršenje ovog doprinosa, SDK će izdati nalog za naplatu doprinosa.

Članak 5.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana nakon objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. siječnja 1991. godine. Ova će se odluka objaviti i u Informacijama Privredne komore Zagreb.

Broj: 01-341/1-1991

Zagreb, 13. ožujka 1991.

Predsjednik Komore

Rudolf Kolar, dipl. inž., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.