Zakoni i propisi - Pravni savjeti 8 21.02.1991 Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o Uredu za opće poslove Vlade Republike Hrvatske
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 25. stavka 1. i članka 26. stavka 2. i 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41 /90), Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 13. veljače 1991. godine donijela je

UREDBU

o izmjenama i dopunama Uredbe o Uredu za opće poslove Vlade Republike Hrvatske

Članak 1.

U Uredbi o Uredu za opće poslove Vlade Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 52/90) mijenja se naziv Ureda koji glasi: "Ured za opće poslove i protokol Republike Hrvatske".

Članak 2.

Članak 1. mijenja se i glasi: "Ovom uredbom osniva se Ured za opće poslove i protokol Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Ured) koji kao zajednička stručna služba obavlja stručne, tehničke i protokolarne poslove za Sabor Republike Hrvatske i Vladu Republike Hrvatske, a na zahtjev i po potrebi određene poslove iz svog djelokruga obavlja i za Predsjednika Republike Hrvatske."

Članak 3.

U članku 2. na kraju stavka 1. dodaju se riječi: "i stručno-organizacijski poslovi protokola i ceremonijala."

Članak 4.

Članak 3. mijenja se i glasi:

"Radom Ureda rukovodi predstojnik. Predstojnik Ureda ima prava i dužnosti rukovoditelja organa državne uprave. Predstojnika Ureda imenuje Vlada uz suglasnost Ureda predsjednika Republike i Predsjedništva Sabora. Radom Republičkog protokola i organizacijom korištenja reprezentativnih objekata i objekata za posebne namjene neposredno rukovodi šef Republičkog protokola. Šefa Republičkog protokola imenuje Vlada uz suglasnost Ureda predsjednika Republike i Predsjedništva Sabora. U slučaju odsutnosti ili spriječenosti predstojnika zamjenjuje šef Republičkog protokola."

Članak 5.

U članku 5. riječi: "Predsjedništva Republike" zamjenjuju se riječima: "Predsjednika Republike".

Članak 6.

U članku 7. riječi: "tajnika Predsjedništva Republike" zamjenjuju se riječima: "predstojnika Ureda Predsjednika Republike i tajnika".

Članak 7.

U članku 8. riječi: "Kabineta predsjednika Republike" zamjenjuju se riječima: "Ureda Predsjednika Republike".

Članak 8.

Članak 9. mijenja se i glasi:

"Poslovi i zadaci Sekretarijata za opće poslove i Republičkog protokola nastavljaju se obavljati u Uredu."

Članak 9.

U članku 11. stavci 1. i 2. mijenjaju se i glase: "Radnici Sekretarijata za opće poslove i Republičkog protokola nastavljaju radom u Uredu."

Članak 10.

Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 022-03/90-01/20

Urbroj : 5030115-91-2

Zagreb, 13. veljače 1991.

Predsjednik

Josip Manolić, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.