Zakoni i propisi - Pravni savjeti 4 02.02.1991 Objava o upisu u Registar dorađivača poljoprivrednog sjemena
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

OBJAVE

OBJAVA

o upisu u Registar dorađivača poljoprivrednog sjemena

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, na temelju člana 22. Zakona o poljoprivrednom sjemenu i poljoprivrednom sadnom materijalu ("Narodne novine", br. 50/88), objavljuje da su u Registar dorađivača poljoprivrednog sjemena upisani dorađivači:

1. PPK Kutjevo Društveno poduzeće, Kutjevo s pravom dorade sjemena: pšenice, ječma, raži, zobi, heljde - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruza jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi; soje, suncokreta, šećerne repe, stočne repe, uljane repice - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija, krmne repice, lupine djeteline, lucerne. trave, graha i boba - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno sortno sjeme.

2. Društveno poduzeće "Bednja", Ludbreg s pravom dorade sjemena: pšenice, ječma, raži i zobi - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; krumpira - kategorije original; crvene i bijele djeteline, ljulja, livadne vlasulje, kupčaste oštrice, mačjeg repka. rotkve, salate, špinata, uljane repice i prosa - kategorije original, I i II sortna reprodukcija; inkarnatke, stočne repe i stočne mrkve, stočnog kelja. korabe. cikle, mrkve i matovilca - kategorije elita,original I i II sortna reprodukcija; sjeme cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja - kategorije original, I i II sortna reprodukcija

3. Poljoprivredna zadruga "Dobra", Ogulin, s pravom dorade sjemena krumpira kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

4. "Klasje" Poduzeće u društvenom vlasništvu, prehrambene industrije i sjemenarstvo, s p. o., Podravska Slatina.

5. "lstrasjeme" Pula, Poduzeće za proizvodnju, doradu i promet sjemena, ukrasnog i sadnog bilja s pravom dorade sjemena: pšenice, ječma, zobi, raži, heljde, prosa, svjetlice kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija; kukuruza - kategorije jednostruki, dvostruki i trostruki hibridi; stočne i šećerne repe; uljane repice, suncokreta i soje kategorije elita, original. I i II sortna reprodukcija; krmnog i povrtnog bilja - kategorije elita, original, I i lI sortna reprodukcija i proizvodno.

6. "Goranin" Poduzeće za trgovinu, poljoprivredu i ugostiteljstvo Delnice, s pravom dorade sjemena krumpira - kategorije elita, original, I i II sortna reprodukcija i proizvodno.

Klasa: 320-11/91-O1/4

Urbroj : 525-01-91-1

Zagreb, 14. siječnja 1991.

Ministar poljoprivrede i šumarstva

Ivan Tarnaj, dip. inž., v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.