Zakoni i propisi - Pravni savjeti 43 24.10.1990 Ispravak Odluke o razrješenju općinskih javnih tužilaca
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

ISPRAVAK

Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđena je pogreška u Odluci o razrješenju općinskih javnih tužilaca, koja je objavljena u "Narodnim novinama", br. 40 od 6. listopada 1990, te se daje

ISPRAVAK

Odluke o razrješenju općinskih javnih tužilaca

U točki 1. umjesto imena "ŠEKOVIĆ SLOBODAN" treba pisati ime "ŠTEKOVIĆ SLOBODAN".

Klasa: 712-02/90-17/02

Zagreb, 22. listopada 1990.

Tajnik Sabora Republike Hrvatske

Velibor Kikerec, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.