Zakoni i propisi - Pravni savjeti 2 17.01.1990 Rješenje o razrješenju pomoćnika predsjednika Republičkog komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Besplatna izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Poslovni forum d.o.o. ove godine obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja. Tim povodom, poklanjamo Vam BESPLATNU izradu CMS web stranica.
Inače, redovna cijena izrade CMS web stranica je 3900 kuna + PDV

Link za opširnije informacije o BESPLATNOJ izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet uslugaNeslužbeni pregled iz Narodnih novina:

SABOR SOCIJALISTIČKE REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju člana 47. stava 2. Zakona o organizaciji i djelokrugu republičkih organa uprave i republičkih organa uprave i republičkih organizacija ("Narodne novine", br. 44/78, 18/82, 33/83, 29/85, 17/86 i 19/89). Izvršno vijeće Sabora donosi

RJEŠENJE

o razrješenju pomoćnika predsjednika Republičkog komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku

Od funkcije pomoćnika predsjednika Republičkog komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku, razrješuje se 31. prosinca 1989. godine dr IVAN MIHEL, zbog odlaska na drugu dužnost.

Klasa 080-02/90-02/01

Zagreb, 4. siječnja 1990.

Predsjednik

Antan Milović, v. r.


Prema Ustavu Republike Hrvatske, a uzimajući u obzir jedno od glavnih načela prava ignorantia iuris nocet (s latinskog nepoznavanje prava šteti - nitko se ne može ispričavati da nije znao da nešto zakonom nije bilo zabranjeno ili regulirano), prije nego što stupe na snagu zakoni i svi drugi propisi državnih tijela obvezno se objavljuju u Narodnim novinama. Osim zakona i drugih akata Hrvatskog sabora, u Narodnim novinama objavljuju se uredbe i drugi akti Vlade Republike Hrvatske, pravilnici, naredbe, napuci koje donose nadležni ministri, presude Ustavnog suda Republike, imenovanja i razrješenja državnih dužnosnika, veleposlanika, te i svi drugi akti državnih institucija. Također u posebnom dijelu (Narodne novine - Međunarodni ugovori) objavljuju se međunarodni ugovori koje je sklopila Republika Hrvatska. U narodnim novinama nalazi se i oglasnik javne nabave.